Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Võim

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Võim

    Sihuke probleem on, et tahax endale võimu ehitada aga ple eriti nagu elektri asjadega kokku puutund. Leidsin netist mingi lihtsa võimu skeemi http://www.hot.ee/qwerty009/Tda2050.htm , siit see ülemine.
    Et äkki keegi annab mingit head nõu kuidas alustada ja mis jubinaid sellex ja on jne. Ma nagu hetkel ei saa asjale üldse pihta :P

    #2
    mis mõttes see ülemine
    st. nad mõlemad üks sama võim
    nimelt siis see ülemine on skeem ning alumine trükiplaadi joonis ( sellejaoks kui hakkad võimu plaadile tegema et oleks kohe hea käpärast võtta)
    ja kui elektroonikast mitte mõhkugi aru ei saa siis soovitaks alguses lihtsamat asja või kui ei viitsi jamada osta mõni vellemani kit

    Comment


      #3
      Osta alustuseks mõni konstruktor. Kui sellel juba jupid õieti plaadile saad ning asi tööle läheb võid enda üle juba uhke olla.

      Comment


        #4
        Ma ikka tahax selle värginduse kokku panna. Aga kas asi nii et kui ma need jubinad kätte saan ja skeemi järgi paika panen trüki plaadile ja kokku tinutan kas sis nagu valma, või sis on mingi sihuke värk et peab seda plaati kuskil lahuses ka leotama???

        Comment


          #5
          eino
          võimalusi on mitmeid: *ostad ise ja teed kõik, ostad trükiplaadi seal joonistad plaadi valmis siis nagu hakkad seda valmistama jne.
          *või ostad juba nagu mainitud konstruktori, kolb kätte ja tinutama ning valmis, muidugi ära unusta et sul veel toidet vaja kah ju

          Comment


            #6
            Oletame et ma ostan selle konstruktori. Kas siis ma tinutan need jupid sinna külge ja ongi nagu valma põhimõtteliselt + veel toide???

            Comment


              #7
              võib ka nii öelda 8)
              aga kõik pole päris nii lihtne kui arvad...ütleme nii et tinutada on kah vaja osata :

              Comment


                #8
                ega ta kipub jah lõpuks keerulisem olema kui algul tundub.Võta mingi veel lihtsam võim kui too.Näit tda 2003.ostad selle kivi ja ülejäänd jupid korjad mingist vanast makist.Pole vaja mingit trüki plaati.
                edu :-*
                muusika on kuulamiseks

                Comment


                  #9
                  Aga missugune see konstruktor välja näeb. seal nagu see plaat ja kivi olemas või mingid jubinad veel? Ja missuguse konstruktori ma ostma peaks?

                  Comment


                    #10
                    konstruktori ostad sellise nagu tahad
                    noh piisavalt lihtsa algatuseks seal kõik olemas
                    peale toite ( on elomas kõik jupid vastvad konded, takid kivi jne.)konstruktori puhul on veel olemas kaasas jahutus nii et sellega muret ei teki :
                    küll aga toide mis võib suht kalliks minna, oleneb muidugi võimust mis sina taha surutakse

                    Comment


                      #11
                      Pole kümmekond aastat konstruktoreid enam kokku pannud. Vanasti oli valmis plaat + kõik jupid+ õpetus (puust ja punaseks). Mõni asi läks isegi kohe tööle.

                      Comment


                        #12
                        sorry panen natuke teemast mööda, aga tahaks ühtteist öelda  ;D
                        Esiteks on päris naljakas lugeda kuidas võhikud kirjeldavad seda mida neil plaanis teha (Sorry see polnud solvamine, ka mina olen mõnes asjas võhik). Ja teiseks, kui enne pole elektroonikaga kokku puutunud, siis ei alustata võimendi ehitamisest vaid ohmi seaduse õppimisest... nii see on ja seda ei ütle ma irvitamiseks vaid ikka selleks, et kui alustada kuskilt keskelt ei tule nagunii midagi välja. Kui ohmi seadus selge, siis tuleb selgeks teha veel palju asju ja seejärel peaks praktikas rakendama omandatud teadmisi... esimeseks skeemiks võiks võtta sellise asja nagu üks taskulambipirn (näit tööpingega 2,5V), pirnipesa, patarei 4,5V ja takisti (selle suuruse arvutame vastavalt ohmi seadusele)... ja püüame ka antud jupid kokku joota. (ka mina alustasin kunagi sellega) Jootmisoskust peab veel lisaks arendama... selleks võtta näiteks elektronlambi pesa (või mis iganes) ja sellele juhtmed külge joota. Üks reegel... kui teed mingit asja pead ka teadma kuidas see töötab... nii et kui võimendi käsil, peaks teadma ka võimendi üldist tööpõhimõtet. Kui ikka skeemi peal ei leia sisendit ja väljundit, ning toite ühendamise kohta, siis pole pead mõtet edasi vaevata. Kui need üles leiad siis tasub asja juba uurida. Ja ega trükkplaadiga on selline lugu, et selle tegemine nõuab ikka kogemust, algajal ei tule see kindlasti välja... ja nagu sinu jutust järeldada võin, siis ei tea sa isegi kuidas antud asja tehakse. Nii et mingi plaat (mitte fooliumiga kaetud) ja montaaz juhtmetega... ja poes müüakse ka vastavat montaazplaati, seal juba augukesed olemas ;D...

                        no jah, kui tahad võimendist alustada, eks siis edu sulle. Kui kõik jupid ühendad õigesti, peaks skeem tööle hakkama... aga kui ei... ja kogemused puuduvad, siis ei saa asja tööle ka kui tegu on lihtsa veaga... ei oska ju kuskilt otsida. Ja vahel võib olla praak või jootmise käigus rikneda mõni detail. Nii et õnne peab olema :P
                        ...

                        Comment


                          #13
                          Pole kümmekond aastat konstruktoreid enam kokku pannud. Vanasti oli valmis plaat + kõik jupid+ õpetus (puust ja punaseks). Mõni asi läks isegi kohe tööle.
                          Tôsijutt, kuid suht osaliselt. Asi selles, et veneaegsetes konstruktorites oli alatasa midagi puudu (näit 1 takisti vms)juu siis tootjad panid kôrvale ;D aga konstruktor on hea ôpetaja küll.soovitan soojalt usun, et tänapäevased on paremad.
                          Minuteada on poes müügil ka niisama vôimude trükkplaate, ostad lihtsalt jupid juurde
                          Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

                          Comment


                            #14
                            contramortemi jutt jummala õige sisuliselt ju
                            ja muiudugi on tänapäeva konstruktorid kah puust ja punasest ning eelduste kohaselt peaks õigel kokku panemisel töötama
                            aga jah tõsi ta on et alustada tuleb väga lihstast asjast olen kindel et kõik "vanad tegijad" oskavad omast käest öelda et tuleb aslustada pisematest asjadest see järel liikuda edasi
                            ahjaa päris nii selegks kah ma usune ei pea asja selgeks tegema mis töö põhimõttega on transistor ja kudias ta töötab, muidugi kasulik oleks teada aga kui ei siis vähemalt põhilisi asju
                            nagu kirchhoffi seadust ja muidugi ohmi jt.

                            Comment


                              #15
                              Kuigi Contramortemi jutt on õige, tahaksin kõiki algajaid lohutada: pole see asi niiii hull midagi. Ma ise alustasin raadiot sisaldavast konstruktorist...mis muidugi töötas väga viletsalt. Siis tekkis huvi, lugesin raamatuid jne. Ühesõnaga - kui huvi asja vastu, saab teha ka võimendi, mis pole üldsegi nii keerukas. Enamasti läheb tööle ka.
                              Nüüd ei pea ka ilmtingimata raamatutes sobrama (kuigi seda soovitaksin!), on nett ja foorum kust saab nõu küsida. Koolis oli vähe inimesi kes füüsika vastu huvi tundsid ja 1 klassikaaslane pidas Ohmi detektiiv Maigret' lugude autoriks....
                              Tipis õpetati progemist tahvli peal (!) ja loomulikult ei tekitanud see mingit huvi. Kui oma esimene aarvuti käima hakkas tekkis ka huvi ja edasi sai asi selge(ma)ks.

                              Pikk jutt-s*** jutt. Mõte siis selles et proovida tasub alati.
                              - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
                              - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

                              Comment

                              Working...
                              X