Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Ballasti skeem

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Ballasti skeem

Ei viitsinud küll tervet teemat läbi lugeda, kuid nn minu meelest oli neid startereid ka saada 220V ja 110V , 110V omad siis kui lambid on järjestikku, nagu sinul. Ehk siiis kontrolli üle ja targemad parandavad, kui miskit valseti ütlesin.

Comment

Kui on kaks toru ühendatud ja kui voolu peale lülitan ei toimu midagi. Ei mingit plõksimist ega midagi. Kui aga ühe toru ühendan oli selgesti näha kuidas starter ja lambitoru otsad värvi muutsid. Ma ei saa aru kas ma siis ühendan midagi valesti? Kolm korda olen kõik lahti võtnud ja uuesti ühendanud kuid ei midagi....
      Starterid ei saa vast 110v olla, kui nad ühe toruga tööle hakkavad.

Comment

Kas mõlemi toru mõlemad kütted on terved? Proovi kogu ahel läbi: pane starterite asemele lühised , torud oma kohale ja mõõda testriga: neli kütteniiti peavad järjest olema.
        Kui korraks voolu taha paned (starterid ikka lühises), siis peavad kõik neli kütteniiti ilusasti näha olema. Pikalt ära hoia! Kui nii käib, siis tuleb startereid uurida. Miisu jutul on ka iva sees. Ühte toru saab ilma starterita sedasi korraks lühistades/lahti lastes süüdata, kahega on raske, aga proovi. Ettevaatust muidugi, et särakat ei saa: isoleeritud käepidemed jne.

Comment

Kui ma panen starteri asemele lühised kas see siis tähendab et võtan starterid ära? Ma ei saanud sellest eriti aru...
          Säraka suutsin juba kätte saada kui unustasin juhtme seina ja midagi seal sättima hakkasin

Lisasin siis ka skeemi kuidas mina neid juhtmeid ühendan. Sinised on lambipesad ja sinised koos punasega on lambipesad starteriga. Hallid on lambid ja must on ballast. Kollased peaksid olema ühenduskohad.

viimati muutis kasutaja oioi; 02 March 2009, 22:59.

Comment

Joonistuse järgi tundub, et oled juhtmetega lambid ära lühistanud ja vooluringi läbi starterite lasknud. Ära seal starteripesades enne midagi lühistama hakka, kuni pole skeemi korrektsust kontrollinud.

Kõige selgem joonis on ballasti peale joonistatud. Vooluring läheb läbi ballasti ja lampide, kummalgi lambil on oma starter.

Starterita pesal pole tähtis, millise klemmi külge ballasti või teise lampi mineva vooluahela ühendad. Starteriga pesas tohib vooluringiahelaga ühendada ainult selle juhtmeklemmi, mis läheb lambi jalale. Teine juhtmeklemm läheb starteri jalale ja sellelt võib juhtme vedada ainult sama lambi teise otsa pesale.

Katsu mõlemad lambid koos starteriga ja pesadega eraldi tööle saada. Kui töötavad, siis pane teine lambikomplekt jadaühenduses vahele. Starterite juhtmeid ära enam puutu, sest need on siis juba õiges asendis.
            73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
            ATiP1pN4XeM

Comment

Osta õiged starterid ja asi korras,startereid tehakse kahes vahemikus
              2-22 ja 4-80. Jadaühendusel vajad 2-22W.

Comment

Miks ta siis 4-80w starteriga ei tööta? Ma pole küll varem kuulnud, et jadaühenduse jaoks on vaja 2-22w startereid. Või olen ma millestki valesti aru saanud?

Comment

Mul hetkel ees kaks starterit: S2, 4- 22w. Teine:S10 4- 65w. Jadaühendusele sobib nendest esimene varjant.

Comment

Ja jällegi üks huvitav asi...
                    Püüdsin teha umbes nii nagu Scott õpetas. Tegin nii, et ühendasin mõlemad torud eraldi. Ilusti mõlemad töötasid üksinda. Siis ühendasin nad kokku. Mitte päris nii nagu on skeemil vaid nagu ühendasin juhtmed eraldi. Ja siis juhtus nii et ainult üks toru läks ikkagi põlema. Siis võtsin juhtme välja, panin uuesti sisse ja hakkas teine toru põlema. Mõlemal torul nüüd starterid hakkavad vilkuma aga ainult üks toru hakkab tööle.

Comment

Ehhee! Tegelikult Scott andis selgema juhise, kui mina. Starterite kohta on õige, et vooluringi proovimiseks võib nende asemele lühise panna: hetkeline voolu pealelaskmine näitab, kas kütteniidid ja nende ühendused on OK. Starter ise on üks tegelikult üks kaval leiutis, mis alg/külmas olekus on katkestuses. Kui voolu saab (veendu, et saab), siis lühistab end ise ja kuna samal ajal tal katkeb see soojendav huumlahendus, siis lähevad ta otsad jälle lahti ja tekitavad ballastil just selle pingepulsi, mis lahenduse süütab. Su viimase kogemuse järgi võib olla, et starter ei ole õige.

Kahju, hetkel muu tegemise sees ei tule ette ka mingit head nippi.

Comment

Kui ma juhtmeid ühendan, kas siis seal kus on pesa koos starteriga peab välja tulema kolm juhet ja seal kus starterit pole kaks juhet?
                        Olen ma nüüd õigesti aru saanud?

Comment

OLe nüüd: pane juhtmed selle skeemi järgi, mis on sildil (ka Su esimene pilt). See Su joonistus oli muljetavaldavalt mõttetu (sorry). Pane nüüd juhtmed nagu sildil ja joonistea sinna juurde: torude sisse iga kahe sama otsa vahele üks talistus. Kokku 4 tk. ja kui Sa nüüd ilusasti ette kujutad, et starterid on lühises (mida nad oma tööks ka kohati on), siis peab seal olema reaalne vooluring.
                          Viimane karse, kus Sul juba mõlemad starterid plõksivad võib ikkagi viidata valele starterile. Küyyevool oleks nagu olemas?

Comment

Jadaühenduses lambitorude puhul kasuta startereid,mille peal kiri "SERIES" ja üksiktoru puhul starteril kiri "SINGLE".

Comment

Halleluuja! Tööle sain. Ostsin uued starterid ja tükk aega jamasin nende juhtmetega. Aga tööle ma nad sain.
                              Suured, suured tänud kõigile kes aidata viitsisid. Oleks ma ise pidand kõik välja mõtlema, siis ilmselt polekski ma neid tööle saanud.

Comment

Pikalt läks, aga ilmselt said targemaks ja ise tegid. Need lahenduslambid on üsna rasked käitlemisel. Lase edasi! Vihkan neid, kes teatavad siin, et on algajad ja tulge ja tehke.

Comment

Working...
                                X