Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Tuulegeneraatori laadimisregulaator

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Tuulegeneraatori laadimisregulaator

Et kõik ära rääkida nagu on alustan sellest, et pisitasa, nii nagu aega ja huvi jätkub, ehitan tuulegenraatorit. Malli võtan peaasjalikult siit:
    http://www.otherpower.com/trips1.html
    Idee on staator küll 24 v teha.
    Seal on suht põhjalikult see turbiini ehitus paikka pandud aga edasi läheb sõrm suhu.... Põhjaliku netis surfamise peale leidsin ühe soomlaste foorumi, kus mees oli suht sama asjaga hakkama saanud. Laias laastus oli tema kogu skeem selline:
    http://www.tegija.com/kogujutt.jpg
    Ma olen nüüd peas probleeme lahendades ja endale asja selgitades jõudnud kohani "Latausvahti" siis maakeeles laadimisregulaator. Kuna ma olen elektroonikas võhik aga elektrist üht teist jagan siis ma ajan näpuga näpuga skeemi pidi ja kui kõik otsad kuhugi viivad on asi ok. Nüüd aga on mul sama soomlase laadimisgeneraatori skeem:
    http://www.tegija.com/latausvahti.jpg
    Küsimus kõlab: Milline see relee peab seal vahel olema?
    Ja ühtlasi oleks kena kuulda kommentaare.

Vs: Tuulegeneraatori laadimisregulaator

Relee peaks olema 12V mähisega ja ümberlülivate kontaktidega, mis vajalikud amprid välja kannatavad.
    Tasub mõelda kindlasti sellele, mida teha sellise tuulegeneraatori energiaga, mida parasjagu aku laadimiseks ei kasuta (kui selleks liialt väike pinge tuleb nõrga tuulega või kui akud juba täis on). Kõige lihtsam oleks ilmselt vee kuumutamiseks kasutada. Selleks sobib igasugune pinge, vaja vaid kalkuleerida, kuidas maksimaalne energia (generaatori ja ülekande kasutegurid...) välja meelitada...
    Elektroonika töötab suitsu baasil.
    Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
    Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

Tänks vastuse eest.
      Kui plaan on teha staator 24V ja laadimisregulaatori skeem oli 12V generaatorile, kas relee peaks endiselt 12V olema ja kas midagi peaks veel seal skeemis muutma?

Comment

siin oli üks teine teema ka tuuleturbiini regulaatorist. asi oli küll ilmselt pisema vooluga ja 48V pingele, aga skeemiloogika kasutamine oleks pm sama. minu mäletamist mööda oli ka seal kasutusel 12V juhtimssüsteem. see ka selleks hea, et selline süsteem suudab toimida ka siis, kui akud juba lääbakil on. seal klõpsiti väljundit siis akude ja kütte vahel olenevalt akude laetusest, ma usun, et selline lahendus sobiks hästi ka sulle.
        Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Kas relee:
          http://www.oomipood.ee/?t=k_ki&i=AM3-12CF
          ajaks asja ära?

Comment

Esmalt postitatud pankleks poolt
            Kas relee:
            http://www.oomipood.ee/?t=k_ki&i=AM3-12CF
            ajaks asja ära?

minu arust peaks sa kõigepealt panema paika oma süsteemi parameetrid.
            Palju on pinge (olgu siis 24V alalist?)
            Palju on max vool või siis võimsus.

Peale seda saab hakata detaile valima.
            Releesid, dioode, kaableid, akusid, tiivapikkust.

Ja kui on kindel plaan et on 24V siis vast ka relee 24 peale.
            Olgugi et alati võib ka teisiti teha. Relee toide ühe aku, 12V, pealt.

Comment

bridge rectifier soovitati valida mitte alla35A Ma siis oletan, et et see oleks MAX võimsus? Nagu algul öeldud sai, olen suht võhik asjas. Selle pärast ma siis siin seda endale vajalikku infi üritan välja puristada.... muideks, kas keegi oleks nõus väikse papi eest selle asja valmis tegema?

Comment

Esmalt postitatud A.R. poolt
                minu arust peaks sa kõigepealt panema paika oma süsteemi parameetrid.
                Palju on pinge (olgu siis 24V alalist?)
                Palju on max vool või siis võimsus.

Peale seda saab hakata detaile valima.
                Releesid, dioode, kaableid, akusid, tiivapikkust.

Ja kui on kindel plaan et on 24V siis vast ka relee 24 peale.
                Olgugi et alati võib ka teisiti teha. Relee toide ühe aku, 12V, pealt.
                kui akudest ja rahast kahju pole, siis võib ühe aku pealt võtta, samas siis võiks ka mind juba sellise laristamise käigus 2*240Ah akupakiga sponsoreerida.
                12V tuleks ikka teha stabilisaatoriga. kui juhtskeemi ja relee tarve väga suur pole, siis pole ka nt 7812 kasutegur suureks probleemiks. madalama pinge plussiks on juhtskeemi normaalne toimimine ka täiesti tühjade akude puhul või kui mingeid muid anomaaljaid jõuahelates esineb
                Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Tänks reuter, Nüüd hakkas mul midagi koitma..... siis ikkagi 12 V ja toide ühe aku pealt.... sellepärast see soomlane kurtis, et ei lähe kuidagi käima kui akud täitsa puuks on.

Comment

Vaatasin toda soomlase joonist - seal on alaldi kohe mastis ning pärast alaldit siis 25m maakaablit. Kas poleks targem ülekandekulude vähendamiseks saadav elekter läbi maakaabli juhtida kolmefaasilisena ning alles pärast liini alaldada?
                    Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                    Konfutsius

Comment

Kaabli hind (vool!) on ka oluline. Aga minumeelest on see laadimisregulaator liig algeline ja ülejääva voolu lihtsalt takistisse laskmine on küll kurjast. Keegi soovitas vee soojendamist, ma olen mõelnud elektrolüüsiga vesiniku tegemist (hea integraator ka väga kõikuva voolu/pinge puhul). Kahjuks pole veel jõudnud asjasse täiega süveneda aga jälgin teemat ja arengut ja üritan mingil ajal ka ise proovida ja kaasa lüüa.

Comment

Shele,kui küsida tohib,siis mis sa selle vesinikuga teed? Või seisab sul kuuri all vesinikul liikuv masin.
                        otsija

Comment

Gaasipliit, gaasile tehtud auto, mootorgeneraator. midaiganes. Vesinik ei ole ohtlik ilma hapnikuta, aga ettevaatlik peab muidugi olema. Üks puhtamaid kütuseid.

Comment

Esmalt postitatud Shele poolt
                            Gaasipliit, gaasile tehtud auto, mootorgeneraator. midaiganes. Vesinik ei ole ohtlik ilma hapnikuta, aga ettevaatlik peab muidugi olema. Üks puhtamaid kütuseid.
                            Või nii,sel juhul oleks tugeva tuule korral kasulik tõesti vesinikku varuda ja kui tuulevaikne,aga pauerit vaja,siis lisagenekas vesinikul(Y).
                            otsija

Comment

Vesiniku tootmine ei pruugi olla nii lihtne, kui tundub. Kuna looduslik vesi on paljude ainete segu, siis hakkavad sul elektroodidel toimuma ka muud reaktsioonid peale vesiniku ja hapniku eraldumise. Ma pakun, et su elektroodid(eeldatavasti pole plaatinaga kaetud) kattuvad igasugu saastaga väga kähku.

Comment

Working...
                              X