Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Tuulegeneraatori laadimisregulaator

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Tuulegeneraatori laadimisregulaator

Proovitud. Hea.
    Lisatud failid

Comment

.... Aga minumeelest on see laadimisregulaator liig algeline ja ülejääva voolu lihtsalt takistisse laskmine on küll kurjast. ....
      Kui kellelgil on midagi nutikamat välja käia, see oleks suurepärane. Ülevoolu kasutamine ei tohiks probleem olla, kui asi nii kaugel on.

Comment

panklex ?

Comment

Tänks uduloor. See tundus minu tasemele tunduvalt selgem olevat....

Comment

pm peaks sobima sellise gene jaoks ka miski vanamoodne alalisvoolugene releeregulaator, kus relee teine pool tuleks siis ühendada mingi küttekeha vms varutarbijaga.
            talvisel ajal võib muidugi ka türistoriga ülejääva energia toas soojuseks lasta, saab natuke muu kütteliigi kulu vähendada. vee kütmine muidugi parem mõte, sest sooja vett ka suvel vaja, aga toasooja kipub suvel pigem liiast olema. maal veekogu ääres kannataks ülearuse energia kasutada ka nt kuskile aiapaaki vee pumpamiseks.
            Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

miks DC on parem kui AC, mõtle misasi on reaktiivtakistus ja selle sõltuvus sagedusest.
              Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
              1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
              2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

Mul paar tuulegeneraatorit töötavad juba mõnda aega ja soovitaks ikka teha otherpower.com õpetuste järgi. Foorum on neil väga hea ja ma kirjutan ka seal sama kasutajanimega mis siin, sealt leiab kõikvajalikud skeemid ka.
                Härra Uduloori pdf skeem on küll hea päiksepaneelile aga ei sobi tuulegeneraatorile. Nimelt suure tuulega saavad akud täis ja see kontroller ühendab siis lahti tuulegeneraatori akudest. Selle peale tuulegeneraatori pöörded suurenevad märgatavalt kuna koormus kadus. Tulemus võib olla paha.
                Seda soomlase "ülepinge relee" süsteemi kasutati Esimese Eesti Vabariigi ajal, nüüd ikka moes "sunt" ehk paralleelselt koormuseks takistid tüüpi skeem.

Comment

Esmalt postitatud margusten poolt
                  Härra Uduloori pdf skeem on küll hea päiksepaneelile aga ei sobi tuulegeneraatorile. Nimelt suure tuulega saavad akud täis ja see kontroller ühendab siis lahti tuulegeneraatori akudest. Selle peale tuulegeneraatori pöörded suurenevad märgatavalt kuna koormus kadus. Tulemus võib olla paha.
                  Oh, ma juba lootsin... see tundus minu silmale kuidagi lihtsam olevat. Lähen tuuseldan siis seda Otherpower.com'i foormuit veel...

Comment

Esmalt postitatud pankleks poolt
                    Oh, ma juba lootsin... see tundus minu silmale kuidagi lihtsam olevat.
                    Üks selline "lihtne" lahendus on kasutada väikest protsessorit. Näiteks PIC-i. Kui mõõta paari pinget, voolu ja sagedust siis saab võtta vastu üsna asjalikke otsuseid. Ja ühel lihtsal PIC-il on piisavalt otsi et seda protsessi mõjutada.

Lisaks võib ta ka suurema PC-ga infot vahetada.

Kui üks komplekt on valmis siis paljundamine ja kohaldamine on üsna lihtne.
                    Selle üle võiks mõelda.

Comment

selle koormusega tekkis mõte, et kuskilt maalt võiks mähiste piisava varu korral gene koormust isegi suurendada, kui tuul tugevamaks läheb. normaaloludes ta suureneb nagunii, aga pöörete piiramiseks võik olla mingi kogus küttekehasid veel lisaks, mis siis pisema tormi ajaka veel omakorda koormuseks läheks. selline asi peaks aitama mingites piirides pöördeid kontrolli alla hoida. suurel tuulikul peaks päris tormi ajaks lisaks veel ka pidur vist olema.
                      Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Energiat saab salvestada ka tellistest tehtud ja väljaspoolt soojusisolatsiooniga kaetud elektriahju. Ahju sees on õhukanal ja soojuse saab sealt kätte väikese sissepuhkeventilaatoriga.
                        MINULE EI MEELDI KUI MÕNINGAD ISIKUD MINU POSTITUSI MUUDAVAD,
                        KUI POSTITUS EI SOBI SIIS PALUKS SEE KUSTUTADA !

Comment

Huvitav teema: endal hiljemalt järgmisel suvel ka mingid katsetused ees. Olen eriti huviline PIC-ide koha pealt (ise liig vana juba), alati käpp, kui vaja proovida mingit selget lahendust. Olen aastaid uurinud projekte (paberil) ja enamustes jääb silma regulaatori küündimatus. Olen seda meelt, et tuulegeneraatorit tuleb kasutada koos päikesepaneeliga ja võimalusel lisada vesiratas/turbiin ja aurumasin/Stirling. Nii saaks küll EE-st üleoleva sõltumatuse. PIC laadimisregulaator oleks suurepärane, kogu tugi noortele, kes mingigi katsetüki viitsivad paika panna. Arvestades kasvavat huvi, võib isegi sissetulekut oodata. Seega olen koostööks valmis, kahjuks ise hetkel küll võimatu suuri panuseid mängu panema. Aga: lahkamine näitab (arstide vanasõna!), edu ja olen nõus kommenteerima iga mõistlikku ideed.

Comment

Esmalt postitatud Shele poolt
                            1. Huvitav teema:
                            2. eriti huviline PIC-ide koha pealt (ise
                            3. liig vana
                            4. tuulegeneraatorit, päikesepaneeliga, vesiratas/turbiin ja aurumasin/Stirling.
                            5. PIC laadimisregulaator oleks suurepärane
                            6. suuri panuseid mängu panema.
                            1. Vähemalt midagigi head
                            2. Teine võimalus oleks panna PC külge paar 1-wire pulka ja teha see silumine PC-s ära.
                            3. Pole häda. Hea, kui keegi vanem ka pundis on. Muidu me, noored, rikume kõik ära. Ma ju alles paar aastat pensi peal. Noor ja loll veel.
                            4. Arvutasin kunagi et Emajõgi jõuaks kütta kogu Tartu kui teda jahutada 1 kraad ja soojus küttesse pumbata. Vooluandmed on 1927. a koguteosest Tartu.
                            5. 1-wire komplektis on ekstra akulaadija moodul. Pool tööd maast leitud.
                            6. See värk läheb ikka 100 krooni kindlasti maksma.

Lisaks veel trükkplaat.
                            (Seda keerutatud montaaži ju ei tohi kasutada.
                            Mul oli seal demoks PIC + tuled 1/4 Simpli peal.
                            Aga vist oli liiga odav.)
                            Siiditrükis nimekaart on 1 kroon tükk. Tehtav ka tavaplaadile.
                            Pärast söövitad ja valmis.
                            Sinna peale peaks vajalik ära mahtuma. Pindmontaažina.

Comment

OK. Loov suhtumine on alati teretulnud. Aga Emajõge ei tohi maha jahutada: paar aastakümmet tagasi seal purjetades oli niigi pautimisruumi seamoodi vähe, kui Sa nüüd servad jäässe ajad siis on hambad?
                              Aga need järgnevad naljad keerutatud paaride, siiditrükkide, nimekaartide ja muu kohta ei jõua hetkel kohale . Pealegi on mul tunne, et oleme nii 1972 - 75 Tartus kokku puutunud. Kogu eelnev mulin ei takista tõenäoliselt koostööd? Su kommentaarid on tihti raskesti loetavad, aga geeniused ongi enne õidepuhkemist arusaamatud ja häirikud.

Comment

Mida asjatundjad sellest arvavad:

Comment

Working...
                                X