Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

d-klassi võim???

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

point peaks selles olema et toite trafolt tulev alaldatud pinge silutakse mitmel "sajal" erineval moel
    Äkä, eiole Esiteks, trafo ei alalda.

Asja point on selles, et võrgupinge, mis teatavasti on meil 50Hz, muundatakse kõrgemale sagedusele, kuskile kilohertsidesse. Kuna kõrgema sageduse jaoks on vaja tunduvalt väiksemat trafot, siis sealt see kokkuhoid tulebki. Alaldatakse ja silutakse see värk ikkagi pärast trafot nii, nagu tavalises toitekas.
    Kui töötab - ära näpi! (A.Ots)

Comment

ahaa.Midagi autovõimule analoogset.Aint et auto võimul tuleb sisse 12 volti alalist, aga d-klassi võimul tuleb 220~.A see 220~ muundatakse otse(ma mõtlen, et ilma trahvost läbi käimata)kõrgemaks sageduseks?
      muusika on kuulamiseks

Comment

Peaks olema nii: võrk->alaldi (dioodisild siis)->filter (kondekad)->muundur (kõrge sagedusega täisnurkimpulsid)->trafo->alaldi->filter
        Kui töötab - ära näpi! (A.Ots)

Comment

no pole asjasse suutnud süveneda kuigi teema on huvitav
          aga jah natsa paeb uurima ja sis kah paar tarka sõna veel ütlema :P

Comment

jaa.Toite osa selge ja loogiline, aga kuda selle väljund signaalin´ga siis jääb?Milline selle kuju siis välja näeb?
            muusika on kuulamiseks

Comment

madis, toide ning võimendi ei ole omavahel seotud. võid tavalist toroidi ka d-klassi võimendil kasutada. trafo võib aga tänu võimendi kõrgemale kasutegurile väikesem olla. ei pea nii palju toa kütmiseks energiat kulutama.

enivei, mul endiselt sahtlis kaks TA0104A kontrollerit. keegi helistas vahepeal, tundis huvi ning lubas augusti kuus ära osta kuid pole rohkem ühendust võtnud.

ma enam ei viitsi nende kontrollerite kohta pikalt seletama hakata. kui kellelgi huvi siis kasutage otsingut. http://www.tripath.com/

jan
              051 83 782

Comment

100W : 6eeku/watt
                Erilahendused.
                PS või mail.

Comment

madis, toide ning võimendi ei ole omavahel seotud. võid tavalist toroidi ka d-klassi võimendil kasutada. trafo võib aga tänu võimendi kõrgemale kasutegurile väikesem olla. ei pea nii palju toa kütmiseks energiat kulutama.

enivei, mul endiselt sahtlis kaks TA0104A kontrollerit. keegi helistas vahepeal, tundis huvi ning lubas augusti kuus ära osta kuid pole rohkem ühendust võtnud.

ma enam ei viitsi nende kontrollerite kohta pikalt seletama hakata. kui kellelgi huvi siis kasutage otsingut. http://www.tripath.com/

jan
                  051 83 782
                  sama arvasin ka mina ei jah hea eks ta ole jah selle suure kasuteguri poolest muidugi kuid kahjuks suured moonutused :-/

Comment

sama arvasin ka mina ei jah hea eks ta ole jah selle suure kasuteguri poolest muidugi kuid kahjuks suured moonutused :-/
                    Kas sa nende Tripathi kontrollerite kohta üldse uurisid? Need on kogu kõrvaga kuuldava sagedusvahemiku võimendamiseks mitte mingiks ebamääraseks subwoofrite pumpamiseks. Olgugi, et nendele on antud uhkem klassi tähis "T", on nad siiski PWM kontrollerid.

Comment

ei olnud aega uurida nende kontrollerite kohta aga võin seda öelda et ma polegi ju rääkind et d-klassi võim subbari võimendmaiseks >
                      aga igaljuhul eks uurin siis asja lähemalt ja eks näis : aga ma huvi pärast küsin mis sa nende kontrollerite eest saada tahad

Comment

ikkagi milline näeb välja dklassi väljund signaal ja kuda see tekitatakse?
                        muusika on kuulamiseks

Comment

Ei hakka uut teemat tegema. Niisiis sai ka D-klassi võimu tööpõhimõtted selgeks tehtud ja EWB-s üks skeem kokku pandud. Kas sellisel skeemil on lootust ka reaalsetes tingimustes töötada. Reaalse skeemi puhul tuleks muidugi sisend ümber teha.

Tahaks just woofri võimu teha. Lõikesagedusega 100Hz-i peal. Kas 40kHz hammaspinge jääb liiga madalaks?

Teretulnud on muidugi kõik soovitused ja kommentaarid.

Edit: niipalju veel, et selle 100ohmi takisti asemele tuleb valjukas.

Comment

Ei hakanud skeemi uurima, kuid siiski soovitused taktsageduse osas- pane ikka kusagil 400kHz.Peale väljundfiltrit peaks siinus sel juhul juba korralik olema(100Hz peal vaadates).

Ning pisut D-klassi teooriat siis!Selle klassi võimendid siis enamasti mõeldud kasutamiseks madalatel sagedustel(kuni 500Hz), kuid on ka spetsiaalsete skeemilahendustega võimalik kogu sagedusala katta(Taktsagedused küündivad MHz-idesse ).Kõrge kasutegur saavutatakse lõputransside lülitirezhiimis töötamise tulemusel(transs on kas täielikult avatud või suletud).Suletud oleku kestust reguleerib impulssmodulaator(nn. PWM), mille moduleerivaks signaaliks kasutatakse audiosignaali(taktsagedus on püsiv).Teoreetiliselt saab kasutada kolme varianti moduleerimiseks- impulsside kordumissagedust, harvendustegurit või impulsikestust.Põhiliselt kasutatakse viimast.Nagu näha pole sellel midagi toiteseadmega pistmist .
                            The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
                            Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
                            Projektide pildid
                            Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
                            http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

Comment

Pakun, et omapäi korraliku D-klassi võimendi väljamõtlemiseks ja töölesaamiseks kulub liiga palju aega. Tavalisegi võimendi juures on karisid küll.
                              If you think education is expensive, try ignorance.

Comment

Ei hakanud skeemi uurima, kuid siiski soovitused taktsageduse osas- pane ikka kusagil 400kHz.Peale väljundfiltrit peaks siinus sel juhul juba korralik olema(100Hz peal vaadates).
                                Uurisin natuke veel. Tehase võimenditel on keskmiselt 200kHz-i(THD 1% lõikesagedus 500Hz) Algul teen proovi ikkagi 100kHz peal, sest kõrgemate sageduste juures läheb asi kalliks, sest juppide reageerimiskiiruse ja hinna suhe on expotensiaalne.

Pakun, et omapäi korraliku D-klassi võimendi väljamõtlemiseks ja töölesaamiseks kulub liiga palju aega. Tavalisegi võimendi juures on karisid küll.
                                Sooviks polegi kohe millegi korraliku valmis tegemine. Tahaks lihtsalt töö käigus õppida. Hea kui lõpptulemuseks saaks sellise hääle kätte, mida suudaks kõrv enamvähem taluda.

Ja mulle vähemalt tundub, et D-klassi võimendi on palju lihtsam kui mingi transi lineaarses alas töötav, sest ei pea mingite tagasisidestuste(ma arvan) ja stabiliseerimistega tegelema.

Comment

Working...
                                X