Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Algaja küsimus  ???

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Algaja küsimus  ???

Nii... tervitus selle foorumi rahvale...
    Tekkis huvi selle valdkonna vastu ja tahax nyyd midagi proovida teha.... olen sirvinud neid õpetusi ja juhendeid, kuid peax nentima, et lihcalt lugedes ei saand ma mitte mõhkugi aru.... Siit ka küsimus: Kas olex anda mingi lihcama asja skeemi ja juhendit, millel baseerudes saaxin miskit valmis meisterdada, ja sealjuures aru saada, mida ma yldse teen. Hands-on-experience on nagu alati parem ju....

Kui olex võimalik siis pakuks huvi miski valgustehnikaga seotud... ntx strobo... või mõni väixem võim...

Selles suhtes pole mul õrna aimu kah kui raske see võib olla...

Palun siis proovida aidata mind ning mitte lööma hakata....

Mina soovitaksin esmalt midagi lihsamat nagu valgusdioodide vilgutav impulssgeneraator valmis kompunnida.
    Või mis sa ise arvad  :
    Egas muud, kui juhtmed külge ... ja seina

Comment

ma ei oska sellest midagi arvata... aga kõlas hästi...
      ehk siis... ma ei saanud sellest aru... aga kui soovitad miskit selliset alustamisex.. siis kuulan sind... reegid lähemalt... mõni skeem või nii?

Comment

Äkki sobib lihtne jooksvate tulede skeemike?
        http://www.metku.net/index.html?sect=view&...alot1/index_eng

Comment

see skeem ei tule lahti,äkki saaks mõne lehekülje,mida saab lahti teha >
          -Artificial_Intelligent-

Comment

Karm tõde on see et kui mõhkugi aru ei saa ja seda teistele ka kisad siis võib kokkuvõttes ainult lollimaks minna. Kui sa midagi aru ei saa, siis soovitan kooliskäimist - proovi nt. TPTd. Elektroonika on kombinatsioon matemaatikast, füüsikast, keemiast, inglise keelest, elektrotehnikast ja muudest ainetest.

Comment

Ega koolis käimine ei õpeta. õppima peab ise olgu siis koolis, internetis, või kellegi kaelapeal(asja jagav lapsevanem või keegi sõber).

Comment

see skeem ei tule lahti,äkki saaks mõne lehekülje,mida saab lahti teha

Mul küll tuli ???
                Minu kodukas

Comment

Ega koolis käimine ei õpeta. õppima peab ise olgu siis koolis, internetis, või kellegi kaelapeal(asja jagav lapsevanem või keegi sõber).
                  tpt-es on näit. paar väga head õpetajat kes sind aitavad kasvõi väljaspool kooliaega, on väga abivalmis kõike seletama, nii et seal saax asja väga hästi selgeks samas on ju koolis ka praktikad kus sa õpid praktiliselt töötama mis tähendab seda et sealt saab asja kõige paremini selgeks jne. jne.

Comment

Minu vastuse point oli selles et sa ei õpi elektroonikat paari nädala või kuuga. Selleks kulub aastaid lugemist ja miljon valmisehitatud asja. Ja siis ka avastad et eriti ei oska.

Comment

tjah aga kusagilt olex vaja ikka alustada ju : või mis???
                      aga jah kusagil siin oli üx teema minu mäletamist mööda kus kah sai seda arutatud 8)

Comment

Jutt läks jälle TPT peale ;D... oot ma arvaks ära kes need kaks abivalmis õpetajat seal on... üks neist on kindlasti Jaan Kuus ja teine... Pitsner, ei usu... Ott Lilleberg siis? Ega jah... nad kindlasti ei keelduks aitamnast-seletamast. Ja Kuusi juurde on küll mõtekas minna... esiteks ta on alati kohal... olgu siis jõululaupäev või olenemata kellaajast, kas või kell 2 öösel... aga soovitav on ikkagi alates kella viiest, kui tunnid on läbi... ja lisaks saab Kuusi juures õppida tundma ka raadioside põhimõtted ja kindlasti saad ka ise sidet pidada ... aga ma nüüd ei tea kas see asi ikka päris nii käib, et sajad uksest sisse ja ütled et ma tahan õppida...
                        ...

Comment

Minu vastuse point oli selles et sa ei õpi elektroonikat paari nädala või kuuga. Selleks kulub aastaid lugemist ja miljon valmisehitatud asja. Ja siis ka avastad et eriti ei oska.
                          See on ikka vist Murphy uus seadus... :

Comment

See on ikka vist Murphy uus seadus... :
                            Karm reaalsus pigem..
                            Paintball Ruhnu saarel - http://www.combat.ee
                            Ruhnu WiFi, PMR446, SATnet - http://ruhnu.combat.ee

Comment

Nii, kui jutt algajate peale läks siis otsustasin ka midagi postida.
                              Juba ette võin ära öelda, et ma olen TPT õpilane kuid elektri eriala peal (kolmas kursus, EA) ja sidepraktika ajal mind elektroonika asi eriti ei huvitanud ja tinutamises olin ka kehva (tina ei jooksnud & usual kampoliga mäkerdamine). Teoreetilised teadmised on asjadest aga olemas, mõni aeg tagasi sain oma S30 kõlari kõrgsagedusfiltri parandamisega hakkama (loe: lüütide ära vahetamisega) ;D

Plaan ise on järgmine:
                              Kuna autos mul on mingi juust makk ja otse kõllid (esimestes külje ustes default sh*t) taga siis mõtlesin, et võiks proovikiviks miski võimu valmis leiutada - hiljem saaks hallitanud kõllid mingite uute komponentkõllide vastu vahetada.
                              Seega sooviks teha Sildvõimendi mikroskeemidel TDA 2003

Olemas on mul elektroonika asjadest ainult sellised asjad:

* Tester
                              * Vene kolbe, tina, kampol
                              * Mingit traati leiab kah
                              * Üks mitte töötav mATX impulsstoitekas lammutamiseks (suured lüüdid, takistid jms.)

Kuid kuna ma pole kodus kunagi ühtegi skeemi kokku pannud on seega puudu ka enamik vajalikke asju. Kas keegi oskab mulle soovitada need asjad mida oleks vaja. Kõige rohkem tunnen muret trükkplaadi pärast kuna ma ei tea neist suurt midagi, et millised peavad olema. Näiteks pole mul ka väikest puuri, et auke puurida trükkplaadile. Samuti millega joonistada rajad trükkplaadile? Kuidas see söövitamuine välja näeb ja mida selleks vaja on? Nagu näete küsimusi on palju, seega võiks mulle tuua listi asjadest mille ma pean hankima (loe: ostma).
                              Ahjaa, nii hull ka asi pole, skeemil olevad komponendid ma suudan ikka ise osta poest nende andmete järgi ;D (Loodan, et ikka poes saada neid on )

Comment

Working...
                              X