Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

G23 pesaga laualamp + saastaka elektroonika

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

G23 pesaga laualamp + saastaka elektroonika

Hei!
    Voodi alt tuli välja äralõppenud drosselit, ent täiesti uue toruga laualamp.
    Selline reguleeritav, luminofoortoruga, nagu nad ikka.
    Paraleelselt on võtta ka ühe äralõppenud saastalambi elektroonika.

Tahaks nad kuidagi ära paaritada. Kõik ok aga... orginaalis läks säästulambi elektroonikasse torust 4 juhet. G23 pesaga torul on aga ainult 2 juhet (starter juba sees olemas). Kas see elektrooniline ballast kannatab sellist starteriga lülitust? :O Võimsused peaks klappima, praegune toru vaid 11W

Vs: G23 pesaga laualamp + saastaka elektroonika

Katsu see starter sealt välja urgitseda ja laualambi torust 4 juhet välja tuua. Näiteks 2-se juhtmega, puuri vanad metallkontaktid välja, saadud aukudest kummastki juhtmed läbi.

Sedasi säästuka sisuga töötab küll. (Esialgu) ära selliselt paaritatud lampi omapead tööle jäta.
    viimati muutis kasutaja Scott; 23 October 2009, 03:44.
    73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
    ATiP1pN4XeM

Comment

Minu teada on laualambi torudes ka starter sisse ehitatud (võin eksida). Seega pead päris palju lammutama et puhtalt toru enda otsad kätte saada. Selle käigus on oht toru ära lõhkuda. Ja iga toru vahetuse puhul peab jälle lammutama hakkama....
      Muus osas on saastaka elektroonika kasutatav küll. Olen sellisega toitnud 30W torusid akvaariumi kaane all (1 toru, 1 saastaballast). Veidi tuhmim on aga käis küll.
      - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
      - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Väikestel laualampidel on drossel seinapistetavas kuubikus ja starter toru soklis. Olen startereid ära võtnud, aga üsna ebameeldiv tegevus ja jälg ei jää suurem asi.

Comment

Seinakuubuk-drosseli "äralõppemist" põhjustab reeglina termokaitse. Kruvi drossel lahti, kougi termo poolialuse "taskust" välja ja jooda uus asemele. Selle saad (oomi-)poest mõne krooniga.
          Hoiatus: ilma termota võib kasutada ainult suitsuanduri vahetus läheduses

Comment

Seinakuuubiku-drosseli võib ka tervel lambil säästulambi oma vastu vahetada.
            Mina tegin nii, kuna see sirin mida drossel emiteeris ajas lihtsalt hulluks.
            Ja säästuka elektroonika abil süttib lamp hetkega. Drosseliga aga uimerdas ja plõksis vahel pool minutit enne kui põlema jäi.

Comment

Hakkasin mõtlema, miks see starter ahelasse ei või jääda?
              Kas mõjub elektroonikale halvasti?
              Vanasti minu mäletamist mööda oli starter ju mingi huumlahendus jubin ja temaga oli veel paraleelselt väike kondekas.
              Säästukal on ju lambi käivitamine kondekaga, selles mõttes poleks ju vaja plaadilt toruni nelja juhet viia kui toru sees on konde olemas, samas tegelikult mul pole õrna aimugi mis mahtuvusega need konded on.

Comment

Sain asja tööle, lum. torule tegin väikese opi, viskasin starteri sealt välja ja säästuka konde läks sisse. Ja töötab laksust

Comment

Working...
                X