Tere siis.
Tuli idee teha kodus üks aparaat.
Nimelt on mul kodus suures puuris mitu suurt deegut(rotilaadne olevus)
Neile meeldib hullupööra joosta oma jooksurattas. Seega tegin nii, et võtsin
mingi suvalise väikse mikromootori mingist kassetikast - kinnitasin selle puuri külge ja lisasin juhtmete otsa paar mitmevärvilist LEDi.
Ülekande tegin lihtsalt kummist rihmaga.
Ehk siis kui väikemehed jooksevad rattas siis tuled säravad. Kõik on hea ja toimiv AGA asi töötab ainult 1 pidi.
Ehk siis kuidas teha nii, et vahet pole mispidi rootor seal pöörleb, peaasi et LEDid põleks. Mootoril ilusti +/- peal, samuti LEDidel +/- peal.
Keegi rääkis midagi "dioodi sillast"....ok, leian poest dioodid, aga mis suurusega ja mismoodi kokku panna. Tinutada oskan.
Tester näitab voolu kuskil 3-3,9 V olenevalt kui kiiresti nad lippavad.
Ok pikk jutt sitt jutt.Idee on mul hea aga teie abi vaja.
Tuli idee teha kodus üks aparaat.
Nimelt on mul kodus suures puuris mitu suurt deegut(rotilaadne olevus)
Neile meeldib hullupööra joosta oma jooksurattas. Seega tegin nii, et võtsin
mingi suvalise väikse mikromootori mingist kassetikast - kinnitasin selle puuri külge ja lisasin juhtmete otsa paar mitmevärvilist LEDi.
Ülekande tegin lihtsalt kummist rihmaga.
Ehk siis kui väikemehed jooksevad rattas siis tuled säravad. Kõik on hea ja toimiv AGA asi töötab ainult 1 pidi.
Ehk siis kuidas teha nii, et vahet pole mispidi rootor seal pöörleb, peaasi et LEDid põleks. Mootoril ilusti +/- peal, samuti LEDidel +/- peal.
Keegi rääkis midagi "dioodi sillast"....ok, leian poest dioodid, aga mis suurusega ja mismoodi kokku panna. Tinutada oskan.
Tester näitab voolu kuskil 3-3,9 V olenevalt kui kiiresti nad lippavad.
Ok pikk jutt sitt jutt.Idee on mul hea aga teie abi vaja.
Comment