Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
Vaadake YouTube'is huvitavaid videoid, nautige head muusikat, laadige üles originaalsisu ning jagage seda kõike oma sõprade, perekonna ja kogu maailmaga
Muidu lahedad sehksed rotid,aga nende järgi kasimine on nuhtlus nagu habeme ajamine.Kui laisaks muutud ja ei viitsi seda jama,mida nad eritavad piisavalt tihti ära likvideerida on tagajärg jube läbra.Aga kui kõrgemat pinget tahad,siis kasuta seal stepper mootorit.Kaua sa ühe kummiga läbi ajad seal.
Esimene päev läks kumm iga 5 minutiga...siis avastasin, et kumm tuleb panna ratta ääre poole rohkem, ennem oli keskel...aga kui keskel ja nad jooksevad, siis küüned(pikad neil)lähevad läbi ratta võrgu ja lõhuvad kummi ära.
Kui panna äärde siis ei juhtu midagi ja siiamaani on eileõhtust saati üks kumm olnud ja pole märkigi väsimisest. Pealegi mul on tagavaraks veel mitutuhat neid :P
Koristamine jah paras tegemine....pealegi nad ära õppinud triki (situvad puurist välja)
Räägi sellest mootorist lähemalt (stepper)
Tegelt nad pole rotid..."deegud" ametlik nimetus...mul pandud nimedeks aga Vallo, Ints ja Andres(sõprade nimed)
Krt alajaama veel teha ei viitsi
Ma leidsin ühe mootori junni veel, millel sain 9v samamoodi käiates
No hetkel on asi valmis ja eks kui tuleb ideid, siis teen.
Tegelt huvitas üks asi.....kas sinna külge on võimalik aretada mingit kondensaatorite osa, et see vool nn "stabiliseeruks"......praegu suht julmalt kõigub....
Konde oleks küll hea mõte. Paartuhat uF peaks juba päris mõnus olema. Küll aga kas dioodidega sellist efekti pole et rott.. khm, sorri, deegu! saab just hoo sisse, diood avaneb ja ratas saab pidurit?
Parem oleks lihtsalt siis laadida kondekaid läbi takisti.See hoolitseb ka ratta ühtlasema hoo eest ja ka loomal on parem.
Kui rihm on rattal siis on küll raskem neil....aga nad on suht suures rattas (22 cm) ja ma küll ei tähelda, et nad nüüd selle "süsteemiga" seal vähem jookseks kui ennem...ning eks väike "aeroobika kulubki neile ära.
Kas keegi on nii hea ja õpetaks kuida ja mis suurusega kondeka peaks panema ja kuhu??
Ma ütlesin et katseta paartuhat (u 2000) uF. Pinge kondel võiks 16V olla (rohkem võib alati olla) just in case, vaatasin et üle 5V tavaliselt sul ei tulnud selle mootoriga aga arenguruumi peab ka olema. Takisti on ka hea mõte, selle väärtuseks ma pakun umb 100 oomi (1/8 vatti on piisav võimsus, rohkem võib alati olla).
Ühendamine toimuks nii et dioodsilla plussi väljund läheb läbi takisti konde plussi ja konde pluss läheb otse LEDidele (kui neil mingi takisti ees on, siis läbi selle ka muidugi). Miinused dioodsillal, kondel, LEDil kokku.
Niisiis tegin nii nagu viimane vastaja soovitas.
100 oomine takisti vahele ja lisaks kondekas(d)....kuna ei leidnud õige suurusega siis panin 2 tk 1000st 16v.
Efekt kohe parem ja lambid töötavad paremini ning kauem
Enda pojal ka sellised vudijad. Lahedad tegelased.
Tegelikult hea mõte. Mis nad niisama liduvad. Teenigu oma krõbinad välja ja laadigu vähemalt peremehe moblal aku täis.
Enda pojal ka sellised vudijad. Lahedad tegelased.
Tegelikult hea mõte. Mis nad niisama liduvad. Teenigu oma krõbinad välja ja laadigu vähemalt peremehe moblal aku täis.
See mobla laadija teema oli mul mõttes, aga kardan et tänapäeva mobla akud ei pea sellisele "kõikuvale" voolule pikalt vastu
Tekkis aga uus küsimus
Kuidas teha nii, et sealne vool mis on EI LÄHEKS ÜLE 3V.
Allapoole las olla, aga mingi regulaator mis ei lubaks väljund juhtmes pingel tõusta üle 3V.
Oskab ehk keegi aidata.
Lihtsaim variant oleks zener vahele pista pinget piirama.Eks saab ka lm317 vms stabiga,aga jah.
Ok. Tundub, et ajan asja enda jaoks liiga keeruliseks.
Zenerit ei kujuta ettegi kust leida.
On ainult "doonoriks" üks videomakk kust olen ka ülejäänud jupid võtnud.
Stabilisaatorit ma ka vaevalt suudan teha...
No siis pista kuus dioodi jadamisi,enamusel peaks pingelang 0,5V kanti jääma.
Ja kui pinge tõuseb üle 3V,siis tekib seal läbi dioodide elektrivool,mis pidurdab mootorit ja seega ratast ringi vedada mingist teatud kiirusest raskem.
Comment