Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See kivi tõenäoliselt uuema seeria oma, nende datasheete palju ei ole saadaval.
Tegu igaljuhul 2*120W (10% THD juures ) võimuklotsiga, kasutuses enamasti need ja lähedased seeriad ressiiverites ja keskustes.
Kui datasheet olemas siis vaata komponente mida seal skeemis kasutatud ja võrdle mõne STK42xx (näit. STK4241V /2*120W) seeria datasheeti omaga, need 4 numbrilised on palju paremate THD näitajatega, uuemad on üsna kesise heliga . Igaljuhul kui võimalik siis mõttekas asendada mõne vanema seeria kiviga.
STK416 peaks olema üsna lähedane klots, sel küll 120W varianti ei ole kuid 150W peaks olema identne.
Tegu siis jah helivõimu kiviga, STK-419-120 on mul Aiwa Z-D3500M keskuse sees.
Muret tekitas mulle see, et toitelüüdid on ainult 3300uF 63V ja trafo kah kuidagi nõrgavõitu?
Keskuse raamat väidab sellist infot:
Voolutarve: 115W(system total 145W)
Output power (6 ohmi): 2x65W 1% T.H.D, 2x85W 10% T.H.D
Total harmonic distortion: 0.1%(12W, 1 kHz, 6 ohmi)
Arvan, et kui millaski raha saan, muretsen kohe paremad lüüdid sisse, nt 10 000uF 63V peaks kah kärama
Tegu siis jah helivõimu kiviga, STK-419-120 on mul Aiwa Z-D3500M keskuse sees.
Muret tekitas mulle see, et toitelüüdid on ainult 3300uF 63V ja trafo kah kuidagi nõrgavõitu?
Total harmonic distortion: 0.1%(12W, 1 kHz, 6 ohmi)
Arvan, et kui millaski raha saan, muretsen kohe paremad lüüdid sisse, nt 10 000uF 63V peaks kah kärama
1. Eks nad käravad ikka aga...
2. Vaata, et nende 3300uF ja 10 000uF lüütide pad-id oleksid sama vahekaugusega-muidu pead seal puurima ja on oht, et miski katki läheb.
3. Tuleks sel juhul ka alaldussild üle vaadata-ilmselt on seal kasutusel mingi 6A sild, see võib 10mF puhul kitsaks jääda-amprid ei mahu nii kiiresti sillast üle kui kondekad neid kutsuvad ja sild jääb kitsaks...ning vajub pauguga kokku . Kui vajadust siis ka see mainitud jupp asendada võimsamaga-sobiv oleks alates 15A.
Mainitud võimsused ei ole adekvaatsed, seal mõningaid "mööndusi" tehtud-eriti puudutab see nende võimsuste juures näidatud THD-d, 65W/6R juures tunduvalt kõrgem kui 1%, suuremal võimsusel ei oma enam tähtsust-seal pole heli nagunii enam kuulatav (küsitav on see samuti 65W juures).
Samuti ei saa nõustuda 0,1% THD-ga, need kivid algavad sealt 0,3 juurest (andmetes neil enamasti siiski 0,4%-ju on varu).
Tee nagu soovitasin-vaata milliseid juppe seal võimu osas on kasutatud-peaks olema plaadil märgitud "power amp" vms...sealt alast vaata, katsu skeem maha joonistada, selle järgi juba hea vaadata sobivat asendust sinna kvaasikivi asemele. Seda muidugi juhul kui on ikka soov suht mahukas töö ette võtta. Kui midagi kaotada pole siis...
Suured lüüdid seepärast, et paremini müüks . Samas 3300uF on enam-vähem kasutatav 30W puhul, see nagu niisugune nr. mille puhul pole asi veel "väga"* hull. 63V võib seepärast olla, et puudus väiksema pingega (mis firma omad seal on). Tegelikult olulisem on hoopis see, et igaljuhul on soovitav vähemalt 10% kõrgema pingega kondekad kui skeemis kasutatav pinge, veelparem on aga nii, et kui näit. skeemis kasutusel 16V pinge siis oleks soovitav kasutada vähemalt 25V kondekaid, kui pinge kuni 25V siis peaks kondekad olema vähemalt 35V jne...eks ikka seepärast, et piirkoormustel nad ka vastu peaksid ja nagu teada siis silufiltri kondekad võivad pisikese eksimuse ja valearvestuse korral saada lubatust kõrgema pinge osalisteks, eriti kui nendega mässaja osutub veel roheliseks .
* -leidub muidugi igasugu esoteerikuid, korralikus võimus (ei kehti kivivõimude kohta) võiks silufilter olla 1000uF iga väljundvõimsuse W korral (see mu isiklik arvamus kuid sugugi mitte ekslik).
Mis valemiga võimenditel võimsust arvutatakse?
mina arvutasin P = U2 / R
Ok, osa sellest on tõene aga see on üldse MAKSIMAALNE MIDA VÕIMALIK KINDLA PINGE JUURES SAADA.
Ok, jah...ma ei väljendanud end piisavalt selgelt seega loeme vastuse õigeks aga mõtle nüüd ise-see on siis max., ideaaltingimustel saadav-neid paraku ei ole antud juhul.
Et siis välja tuleb nagu veits rohkem, kui sisse läheb! Peale selle on igal apastraadil kasutegur, mis ütleb, kui palju seinast võetavast võimsusest läheb toa kütmiseks ja kui palju jääb heli tekitamiseks. Igati tubli igiliikur !
Comment