Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Üks imelik toiteblokk: B5-44 ja tema lülitid.

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Üks imelik toiteblokk: B5-44 ja tema lülitid.

Niisiis otsisin pealkirjas mainitud isendi kohta infot, paraku ei leidnud (ehk viga selles, et ei hakanud taga ajama slaavi tähti, et neid otsingusse kopeerida).
    Igaljuhul sattus see kätte tänu oma toitekale korpuse otsimise projektile, õigemini on sellest järel ainult kest. Sinna läheb siis omatehtud plokk sisse.
    See plokk hakkas huvitama selle kummalise pinge/voolu regulaatori pärast, ei oska sellele "lülitile???" nime andagi, kes kokku puutunud taolisega, ehk teavad? Kuidas selle ploki pinget ja voolu siis reguleeriti? Kas tõesti on voolu näit. võimalik valida 1mA sammuga, 1mA kaupa kuni 999mA-ni, astmeliselt? Sama ka pinge puhul, küll suurema sammuga?
    Kuidas see süsteem selles plokis töötab? On kellegil ehk skeemi (küsin esialgu, ehk on viiteid, kui ei ole eks siis vaatan google.ru üle) selle ploki kohta? Taastada ei taha, lihtsalt huvitaks see, eriti huvitav tundub see regulaatori osa. Kas need regulaatorid usaldusväärsed? Oma plokis oleks vaja voolu kuni 5A-ni reguleerida ja 10 keermelised BOURNS 3590 on natuke kallid, 4tk vaja neid, ehk saaks taolisi "lüliteid" kasutada? Olen silmanurgast näinud üht USA TIG keevituse aparaati mil kogu esipaneel oli taolisi täis, sel korral ei uurinud, et millega tegu aga siis ilmselt saab nendega üsna huvitavaid tulemusi? Huvitav ikkagi siis süsteem, et mille alusel see töötab? On seal mingid takistid mängus vms., analooglülitite juhtimine vms. ??? Igasugune info selle eluka kohta oodatud!
    Pilt ka eluka esipaneelist: http://www.foto24.ee/album/47059/s8

Edit: Kui sellest mõni teema siin foorumis siis ehk saaks viite ja võib selle teema kustutada!!!
    -superradical-

Vs: Üks imelik toiteplokk: B5-44

Источник питания постоянного тока Б5-44 - технические характеристики и справочная информация о приборе. Документация к блоку питания Б5-44

vene keelt kahjuks ei valda, aga nii palju, kui mina aru saan, siis siit peaks ühtteist leidma: http://www.astena.ru/teh_12.html
    Laadisin faili alla...seal terve manual olemas skeemide ja värkidega.
    Mõnusat lugemist
    It works better if you plug it in

Comment

Mis ta nüüd nii imelik... Selliseid ikka oli omal ajal...
      Mul on kodus sellega üsna sarnane Б5-47, aga sain ta kunagi ilma skeemita.
      Sellised huvitavad lülitid ("pöidlalülitid", olen nimeks kuulnud, täpsemalt ei teagi) on esipaneelil, annavad heksadetsimaalkoodis (on 5 otsa, üldine ja koodikettalt "1-2-4-8") väljundi, nendega juhitakse takistite maatriksit või jada (releede vahendusel). Sellised toiteplokid on tavaliselt ka kaugjuhitavad, siis antakse välised heksadetsimaalkoodis juhtimisnivood nendest lülititest saadavate asemel.
      Aga selliste skeemid ei ole saladus, netis on saadaval.
      Just http://www.google.ru/ ongi "venekeelsete" asjade jaoks hea.
      Siiski tahab ta puhast kirillitsat, meie tähed ei sobi isegi siis kui välimus sama...
      Need mõned vene tähed võib lihtsalt teha näiteks
      http://woron.de/ või
      Бесплатный русский транслит translit.ru - конвертер и переводчик текста из латиницы в кириллицу и наоборот. Идеальное решение для транслитерации. Выручает при отсутствии русской раскладки клавиатуры. Множество функций, декодер почты, конвертер кириллицы. Helps to convert latin characters in to cyrillic characters and vice versa having no keyboard with russian or ukrainian character set.

abil kui muid nippe arvutis ei kasuta...
      Head harjutamist!

Lingid just eespool anti, ei hakka kordama, kustutasin tekstist enne selle postituse ärasaatmist...
      Elektroonika töötab suitsu baasil.
      Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
      Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

Tänud! leitud siis see skeem, ei olegi midagi keerulist, tundus küll kuidagi imelik .
        Seda jah (oli) võimalik juhtida ka eemalt-tagapaneelil on nagu SCSI laadne ühenduspesa, 50 kontaktiga.
        Skeemis releesid näib olevat, see plokk skeemi vaadates justkui koosnekski releedest .
        Kes omavad taolist ehk oskavad midagi arvata, et kas niisugust plokki veel töötavana ka kusagilt leiaks?

Kunagi leidsin ühe taolise hexadets. juhtimisega signaaligeneraatori skeemi ja sai nuputatud, et kuidas krt. see asi töötab , selles siis oli kasutusel analooglülititega lülitamine, sagedus 1-99Hz ja niiviisi kolm astet, 1Hz-99kHz, juhtimiseks oli 2 nuppu-"üles" ja "alla", näitu kuvad 7 segmendiline LED indikaator, 2 kohaline.
        Tundus üsna imeliku tööpõhimõttega ja siis otsisin juppe, et saaks teha selle juhtimise osa, et saada näitlikult aimu kuidas see siis toimib. Jama oli, et seal kasutusel K143KT1 analooglülitid, nende analoogid DG110 aga paraku, mingid väga kummalised asjad-nende kohta niivõrd vähe infot, samuti jäi asi saadavuse taha-leidsin ainult ühe lüliti, tarvis oli 8.
        Näib, et see lülitamine ikkagi huvitav.
        Tänud veelkord!
        -superradical-

Comment

Maaülikoolis olid vanas laboris mõned sellised(analoogsed). Väga huvitav oli neid numbreid kruttida, hulka huvitavam kui uusi LCD-dega toitekaid.
          Condemn the hive.

Comment

mul on üks selline täitsa olemas...kas just nüüd sama marki...peast ei mäleta, on teine maal mul praegu. Minul kärssas sellel seistes lihtsalt trafo läbi.

Comment

Esmalt postitatud ccayser poolt Vaata postitust
              mul on üks selline täitsa olemas...kas just nüüd sama marki...peast ei mäleta, on teine maal mul praegu. Minul kärssas sellel seistes lihtsalt trafo läbi.
              Ehk mingi niiskuse probleem vms.?
              -superradical-

Comment

ei tohiks olla....hoidsin teist kogu aeg toas. Läksin siis ise maale, õde oli kodus. Toiteka unustasin sabapidi seina ja ükshetk oli toss väljas. Arvan, et asi jäi lihtsalt ajale jalgu. Esialgu ma seda parandada ka ei viitsi, kuna oli teine samalaadne kohe võtta, aga pingega 0-99.9V ja ka kuni 1A. Lisaks on veel üks, lihtsalt varieeruva pingega toitekas. Mis sul muidu sellest järel on? seest on puhta tühi?

Comment

Esmalt postitatud ccayser poolt Vaata postitust
                  Mis sul muidu sellest järel on? seest on puhta tühi?
                  Tühi jah, kest ainult, võib ütelda -need "pöidlalülitid" on olemas seal ja esipaneelil olevad muud asjad ka -niipalju kui pildilt näha, need olemas.
                  Ega tegelikult nagu juba enne kirjutasin teemat alustades, soovi seda plokki taastada ei olegi, sisse läheb kahepolaarne omaaretis +-40V max. ja 5A max. vool. Võimalik, et niipalju voolu ei saa, trafo teeb kitsendusi-väga suur sinna ei mahu, vaja mingi Estonia läbipõlenud trafo leida, siis saaks selle 5A ka kätte, proovisin ühte töötavat Estonia trafot, mahub ilusti ära sinna, nüüd vaja leida läbipõlenud isend ja uued mähised kerida.
                  Muidu natuke seda kõbida siis saab päris kena kesta, ikka nagu vanasti oli-krt. kuidagi vildakas on see karp, küljed valu ja augud pole päris kohakuti aga kui kohendada siis just see mida otsisin, tsipa suurem võiks olla. Esipaneel ka enam-vähem - sinna "pöidlalülitite" asemele lähevad pisikesed ALS klotsidel baseeruvad LED indikaatoritega volt/ampermeetrid voolu ja pinge indikatsiooniks, kummalegi polaarsusele omad. Nende alla ritta on plaan paigutada need sigudikud, potekad. Värviga kest üle käia siis saab vast asja.
                  Aga võimalik, et mõnest taolisest töötavast/mittetöötavast (komplektsest) isendist oleks isegi millalgi huvitatud kui jalus vedeleb ja plaan loobuda.

Edit: selle "pöiallüliti" nimetus peaks olema siis BCD ketaslüliti kui nüüd õigesti aru sain.
                  viimati muutis kasutaja radiotehnika35; 05 January 2010, 08:33.
                  -superradical-

Comment

Neid "pöial-lüliteid" võib ka teistsuguseid olla. Ise olen käes hoidnud 10 klemmiga (0-9, e. detsimaalkoodiga) isendeid.

Comment

Esmalt postitatud tcumen poolt Vaata postitust
                      Neid "pöial-lüliteid" võib ka teistsuguseid olla. Ise olen käes hoidnud 10 klemmiga (0-9, e. detsimaalkoodiga) isendeid.
                      Ju need olid siis üheteistkümne (10 + 1) otsaga, justkui vist olen ka sellist kohanud, oli vist veidi suuremat gabariiti... Samuti esineb viieotsalist ja 16-positsioonilist, puhast kahendkoodi väljastavat. Võib-olla olid isegi eritellimusel tehtud, sest peale numbrite 0...9 olid kettal just sellele aparaadile omased kirjad (mitte ka tähed A...E), täpsemalt ei mäleta, millised just.
                      Elektroonika töötab suitsu baasil.
                      Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
                      Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

Kasutaja Qbic oli osav seda seeriat ellu tagasi puhuma, vist sai talle ka originaaldokumente, igatahes oma riiulilt ma ei leia midagi. Seejuures sai neid ka modida e. kõrgemat pinget välja imeda (300V allika puhul võib see huvitav olla).

Comment

Elule ei plaani seda enam aidata - pole mida aidata .
                          Seal oli ainus elektrilisem komponent see lülitiosa, muud selles ei olnud, öösel rookisin välja needki, et veenduda kas peab hakkama lõikuma, et saaks need indikaatorid sinna lülitite asemele panna, tundub hea toorik, isegi auke vast eriti ei pea puurima, tagapaneel ainult uus vaja teha ja värvida kest üle.
                          Samas seda teemat võib jätkata, seda "pöidlalülititega" seonduvat päris huvitav lugeda ja kui teemaga mingitki moodi haakub siis moded ka vast ei pahanda?
                          -superradical-

Comment

See on käsitsijuhitav ana-digi muundur.

Comment

Esmalt postitatud radiotehnika35 poolt Vaata postitust
                              ja kui teemaga mingitki moodi haakub siis moded ka vast ei pahanda?
                              parandasin pealkirja.
                              Keegi pole targemaks muutunud sellest, et mind lolliks peab.

Comment

Working...
                              X