Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

natriumpersulfat :P

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    natriumpersulfat :P

    niisiis sai ostetud sellilt möksi, pidi äästi hea olema, aga võta näpust, keeras mul plaadi metsa, paar tundi aega ära raisatud rajad tegin oma superleiutisega (sellest ma ei räägi, ametisaladus :P) ... raudkloriidi sees võib plaat rahulikult liguneda terve öö, mitte midagi ei juhtu, samuti on asi lihtsalt teostatav ja väga täpne, on võimalik teha ka 0,3...0,5 mm radasid ja see on ka hästi odav 3 krooni eest saab teha ikka päris palju plaate ... ja loobuda ma sellest ei taha... aga sellest ei tahtnud ma rääkida. Aga see neetud nps võttis rajad maha! ja samuti polnud kasu ei korrektuurvärvist ega veekindlast markerist. Ja ei võtnud ta tühjagi hästi... külmas vees ei juhtunud nagu midagi, lahuse soojendamisel 50...60 kraadini võttis ilusti kõik maha, kaasaarvatud rajad :P ... ehk keegi oskab öelda kuidas selle asjaga toimima peab... kui kange peab olema lahus, milline temperatuur jne... mõtlesin juba, et nüüd loobun nii armsaks saanud raudkloriidist
    ...

    #2
    rajad tegin oma superleiutisega (sellest ma ei räägi, ametisaladus :P)

    Räägi ikka 8)
    Minu kodukas

    Comment


      #3



      Räägi ikka 8)
      Tegelikult tegin nalja... ole see mingi imeleiutis aga asja ajab ära ja võibolla on keegi veel selle peale tulnud. Asi siis järgmine... kampoli piirituselahus, ikka päris kange, sellele lisan natuke värvainet, näiteks mingit tinti (pole vajalik, aga teeb töö lihtsamaks), siis möks vana tühja pastakasüdamiku sisse (mis on eelnevalt hoolikalt puhastatud) ja siis saab sellega ilusti radasid joonistada ja ikka päris peenikesi, oleneb pastakast. Aga asjal ka puudusi... esiteks on see asi selline kleepuv ja vastik, pärast ei või radasid puudutada, teiseks kui läheb midagi valesti, siis on viga raske parandada... eks proovige kui see mingi uudis on
      ...

      Comment


        #4
        Sa võtsid kampolimöksi.
        Leotasid külmas lahuses.
        Terve öö ?
        Soojendasid millise temperatuurini ? 50-60 kraadi. 50 ja 60 kraadil on keemilises mõttes 8 kordne vahe.

        Ehk siis otsi üles õige söövitusjuhend, kasuta normaalset vildikat ning jälgi temperatuure. Söövitusaeg on 5-10 minutit btw. Ja kasuta mullitajat.

        Vahel on viga ka kasutajas mitte möksis.

        Comment


          #5
          See radade tehnoloogia ei sobi persulfaadi puhul. Tema lahus peab olema kuum: >50 kraadi. Pakun et Su kampolisegu hakkab sulama ja tuleb lahti.
          Kuum persulfaadi lahus võtab tõesti 10-konna mintsiga plaadi puhtaks, rajad jäävad. Isegi laserprinteriga möglatud rajad!
          - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
          - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

          Comment


            #6
            Kui ma õigesti mäletan, siis ise hoidsin ~40..45 kraadi, peale seda hakkas liiga aktiivselt radadele. Kiireks söövitamiseks on vaja mullitajat, muidu läheb 3..5 korda kauem aega. Mullitaja saab akvaariumipoest.

            Comment


              #7
              Mullitaja saab akvaariumipoest.
              saab küll, aga mis see maksab... ? ja veel... kange see lahus peab olema?
              ...

              Comment


                #8
                ~150 krooni. Lahuse retsept on naatriumpersulfaadi paki peal.

                Comment

                Working...
                X