Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Abi tahaks disco tulede skeemi teada

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Abi tahaks disco tulede skeemi teada

Et tuli mõte kuna endal raha nii palju pole oleks ise vb isegi odavam teha. Poes on müügis mingid kolme värvilise pirniga disco tuled roheline,kollane,punane nendel on mic et muusikajärgi oma tempo jne.
    aga kas oleks võimalik teha ka lampidele mingi regulaator vahele releedega??
    Et mikriga võtaks heli kinni ja hakkaks vilkuma.
    Lampide võimsus võiks olla 60-80w piires kolm tükki.
    230v sisse
    ma natuke kehv sellel alal veel aga jagan asjadest niipalju küll et aru saan.

Tänud!

Vs: Abi tahaks disco tulede skeemi teada

Pm. see siis laiemalt levinud nimetuse "värvimuusika" all. Sellest on päris palju skeeme saadaval. Siin foorumlane Felch on kunagi ühes vanemas Arvutikasutaja numbris ka skeemi, plaadijoonise ja jutu avaldanud, pöördu küsimusega Felch-i poole, ehk ta saab selle skeemi viite anda, või võimalik, et see on Arvutikasutaja ftp serveris olemas ka, ei mäleta, ma pole ammu seal käinud.
    samuti siin oli üks inimene veel kes sellest skeemist/plaadi tegemisest rääkis, vast ta loeb ise ja ütleb sõna sekka???

See jääb arusaamatuks-miks just mikker sisendis?
    -superradical-

Comment

Felchi värvimuusika plaati jah ära kohe printima / söövitama kuku.
      Tule ütle enne. Siis räägin sellest lähemalt.

Aga skeem on hea, lahutab lambid ja skeemi, ei satu see 220V juhtnuppudele või kuhugi.
      Ühesõnaga suht ohutu, kui just väga mööda ei pane kokkuladumisel.

Väga kalliks ei tohiks ka minna, ise ostsin ainult TIPid, optronid ja op. võimendid.

Ülejäänud jupid vanast kolast.

ftp://ftp.arvutikasutaja.ee/rauakool/V%C3%A4rvimusa/
      Seal joonised, aga plaate ära tee nende järgi!!

Skeemi võid vaadata, vaata, et ära ei ehmata. Mõne jaoks võibolla liiga keeruline, aga ütlen ausalt, mõneti lihtsama skeemi puhul vilguvad Su lambid lihtsalt juhuslikult, mitte muusika järgi.

See skeem, aga paneb nad vilkuma ikka muusika järgi.
      Tegin selle asja valmis, töötab hästi.
      viimati muutis kasutaja Elektrik; 17 January 2010, 22:25.

Comment

Felchi värvimusa on tõesti suurepärane, aga kui, nagu eelpool mainiti, ehmatab ära, siis googlesse "color organ schematic" ja valik on lai.
        Relee väljundise panemine värvimuusikas on lauslollus - relee kulub väga kiirelt ja on antud otstarbeks liiga uimane. Midagi ta kindlasti teeb, aga kui kaua ja kui hästi on iseäranis küsimused.

Edu!

Comment

Jah, ja kui päris aus olla, siis minu jaoks esimene töötav skeem, mis ka tõesti muusika järgi lampe vilgutab, mitte randomiga.
          Kõik muud skeemid, mis olen leidnud on täielikud jamad olnud.

Tänu Veljole on korralik skeem olemas.

Comment

On võimalik sellist disco palli teha?

Kui tugev lamp peaks sellel see käima?
            Ja mismoodi see põõrlema panna?

Comment

Poes olen näinud gloobuseid millel lambike sees....keerlab ta selle ümber juba niikuinii...
              puurid augud sisse, paned erivärvi klaasid, plastikust (Sprite pudelist saab näiteks rohelise lõigata), ülejäänu kera värvid mustaks, või kleebid fooliumiga üle siis sätendab veel rohkem...
              http://hparchive.com/
              https://worldradiohistory.com/index.htm

Comment

Keerleb kuidas keerleb, aga sellisele asjale vist pole mõtet spetsiaalselt midagi välja mõelda.
                Erilist effekti niikuinii ei anna. Parem värvusmuusika teha korralike prožektoritega või lampidega.
                Sõltub, kus Sa seda kasutama hakkad.

Enda värvimuusikale sain mingid dekoratiivpirnid, nagu seasilmad.
                Aga noh, pimedamas ruumis pole veel proovinud ja pole viitsinud viimasel ajal sellega mässata. Eelarve polnud suur, pidin nende väikstega ajutiselt leppima.

Comment

Kõik Felch'i väärt jutud on tema kodukal http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/ linkidena olemas muuseas. Ka lingid failimaterjalidele.
                  Lisa: märksõna "felch" guuglis annab esimese vastusena Felch'ika.
                  viimati muutis kasutaja znif; 29 January 2010, 23:24. Põhjus: lisa

Comment

Seda värvimuusikat tuleb volüümi lisades regullida? Kui jah äkki on kellelgi pakkuda mingit skeemi, kus ei oleks nii.

Comment

Et mõtled, kui volume madal, siis ei taha õieti vilkuda?
                      Ja kui voli juurde keerata, vilgub paremini?

Kui õieti aru sain su küsimusest, siis ei.

Tal on filtrid / võimendid sees, võimendust saab ka reguleerida.
                      VOL ei pea olema põhjas. Lisaks saad ka igat lampi oma regulaatoriga reguleerida.

Mul see Felchi oma valmis tehtud, aga mingi kala on sees praegu.
                      Võibolla mul potekad kehvad. Teatud lamp(bid) ei taha vilkuda.
                      Vahest töötab, vahest mitte. Pean asja üle vaatama. Ja korpusesse toppima.
                      Jäi mul kogu see teema pooleli siin päris ammu.

Comment

Mul on olemas 24VDC mitmevärviliste ledide riba. Kas piiskas lampide toitele lihtsalt trahvo ja alaldi vahele? Sümistoritest väga ei jaga, aga skeemi selgitav jutt teeb skepitilseks...

Comment

Ma ei tea kas sellest head või töötavat asja tuleb.

Kui tahta, et tuled ikka muusika järgi vilguks ja et VOL nuppu põhja ei peaks panema, siis felchi skeem on just see mida vaja.

Aga AK ftpst saadud trükkplaadi joonis on tegelt ju vigane.
                          Ma käisin iga raja ja detaili näpuga järge ajades üle. Ja leidsin palju vigu.
                          Plaadi joonist tuli kõvasti modida. Aga see vaev tasus ära.
                          viimati muutis kasutaja Elektrik; 23 December 2010, 23:54.

Comment

Paned äkki selle parandatud joonise ka siia palun?
                            Ainus võimalus sümistor sulgeda (lamp kustutada) on – pinge maha. Keeruline? Ei ole, võrgupinge on ju 100 korda sekundis täpselt null!
                            Äkki oskab keegi kommenteerida? Mis saab kui lampide toitevool alaldada? Ilma kondensaatoriga stabiliseerimata töötaks?

Comment

Katsun peale magamist üles otsida plaatidelt.

Üldiselt jah, skeemile peale vaadates võib asi keeruline tunduda, aga tegelt ju pole.
                              Juppidega ei tohiks ka probleeme tekkida.

Elfas, Oomipoes olemas.

Ise ostsin ainult sümistorid, optronid ja "opakad". Ülejäänud jupid olid mul endal, vana kola seest juba aastate eest kogutud.

Noh muidugi trükkplaadi materjal ja söövituspulber.

Kui suudad trükkplaadi ära teha, on asi lihtne juba.
                              Ainult otsi jupid ja jooda külge. Mikroskeemid soovitan paneelidesse panna.

Potekad ka, leiab vanade seadmete seest, ei pea tingimata uued olema, aga hea oleks.

Kui asi kalab miskipärast, siis võiks esmalt potekaid kontrollida. Mul miskised
                              vene omad, aastatest 78 jms. Üks tutikas ka.

Ja mul teatud juhtudel ei taha paar lampi töötada, kahtlustan potekaid.

Kui ise ei taha või ei oska trükkplaati teha, siis meil siin kasutaja "Radiotehnika35", kes
                              vist teeb mingi raha eest.

Comment

Working...
                              X