Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Fbus to Mbus

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Fbus to Mbus

Kas on võimalik see skeem kuidagi ümber teha nii, et asi annaks välja ka Mbus või ainult Mbus ?
    [img]www.hot.ee/madis13/nokia_fbus_kaabel.gif[/img]
    Olen siit lugenud, et neid kaableid on ümber ehitatud, aga kuidas seda pole kuskilt leidnu, uue skeemi oskan ise ka teha, aga äkki oleks mingi lihtsam varjant ?

RX ja TX signaalidele mõlemale 2.2k vahele ja kivi jalad 9 ja 10 kokku. Testitud..töötab
    Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Kas ma sain õigesti aru....: siis nagu jalgadele 7 ja 8 com pordist tulevatele Rx Ja Tx'i vahele panen takid ja siis kivist Rx ja Tx jalad kokku ja nendest tuleb siis Mbus ? :

Comment

Kas ma sain õigesti aru....: siis nagu jalgadele 7 ja 8 com pordist tulevatele Rx Ja Tx'i vahele panen takid ja siis kivist Rx ja Tx jalad kokku ja nendest tuleb siis Mbus ? :
        vabandust, unustasin mainuda, et moblaotste kohta käib jutt...
        Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Ma olen vist lihtsalt loll, aga ma ei saa ikka täpselt aru  :-[
          Nagu siis 8 ja 9 jalad lähva enne takistei kokku siis kaks takistit ja nendest tuleb Mbus või siis 8 ja 9 jala küljes takistid ja siis peale takisteid lähvad kokku ja Mbus'i ?
          Ma olen vist täiza tainas ikkagi, et aru ei saa  :P

--Edit--
          Äkki sa sodid seda skeemi natuke Paintis vms, et ma ilusti aru saaks, sest ma vist olen ikkagi natuke dum dum ma vaatan :-/

Comment

Okei, mina tegin nii (sest TX ja RX ei tohi kokku ühendada, aga netis ju peaaegu selliseid skeeme lademes... )

Comment

Pilt puudub  

--EDIT--
              Netist lugesin sellist asja :
              You need to put FBUS RX and TX together, it will be MBUS, that's it

Somethong like that:

FBUS TX >--------
              FBUS RX >---------o---------> MBUS
              ...Aga sa rääkisid midagi takistitest ja siis nüüd ütlesid, et ei tohiks üldse kokku panna ???

Comment

kokku otse ei tohi panna seepärast, et muidu lühistad ära telefoni ja max 232 väljundi. Mõistata, mis juhtub, kui üks neist annab samal ajal loogilist ühte ja teine loogilist nulli. üldjuhul ei juhtu midagi, kuid ma ei tea millist voolu on võimelised lühise korral andma nii telefon kui ka max232. arvatavasti on telefoni kivi nõrgem...
                pilt ennem vähemal oli, kontrollin uuesti..
                EDIT: aga milleks Sulle M-bus ??? mina sain omal ajal ilma hakkama, kasutasin ainult f-bussi, kiirem kah vist

Comment

No programm teatas mulle et kontrolli Mbus kaablit, kui lasin FAIDi updateda või muid asju teha :S

Comment

selline skeem on küll kus käivad takid transid ja dioodid sinna max otsa vaata sellist mitte arenevat lehte nagu gsminfo.ee seal vist oli midagi sellist.

Comment

Asi selles, et on juba olemas see kaabel, mis pildil.. Pole aega uut ehitada, aga kas on siis võimalik seda FAIDi uuendada ka Fbusiga ???

Comment

Vaja aint ühte dioodi et teha fbus'ist mbus  

Comment

Working...
                        X