Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

vaja abi tahhomeetriga

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    vaja abi tahhomeetriga

    lugu siis selline et ostsin tsiklile teistsuguse tahhomeetri ja nüüd on jama selle tööle saamisega.
    üks joonis siin: http://nagi.ee/photos/jizzi/14133428/

    igasugune abi teretulnud!

    #2
    Vs: vaja abi tahhomeetriga

    Tahhomeetril on ikka 3 otsa vähemat! GND, input ja +12V. Kas uus tahhomeeter on mõeldud niivisi ühendamiseks, et input on süütepooli CDI otsa küljes? osad tahavad hoopis sisendit saada otse pickup andurilt vms. Muideks läbi süütepooli tuleb ikka + impulss. Siis kõigepealt uuri välja, milline peab olema uue tahhomeetri sisend.

    Comment


      #3
      Vs: vaja abi tahhomeetriga

      tegu on koso elektroonilise tahhomeetriga mis tahab süütepoolist pluss impulss otsa. Mul aga honda ja tollel on vastupidi, et pluss on koguaeg süütepoolis ja cdi annab miinus impulssi.

      Comment


        #4
        Vs: vaja abi tahhomeetriga

        Aga kui sa tahhomeetri sisendi ühendad CDI otsa mis süütepooli läheb ja tahhomeetri "-" raami, kas siis ei tööta? või pole proovinudki?
        Isendi täpset tüüpi sa pole märkinud, siis ma ei oska ka vaaata kuskilt millega tegu, kuna neid on palju erinevaid.

        Tollel pildil on ainult 2 otsa tahhomeetril, kas ongi nii või oled sa jätnud midagi joonistamata sinna? Igaljuhul kui midagi proovid, siis vaata, et tahhomeetri toide saab õiget pidi!

        Comment


          #5
          Vs: vaja abi tahhomeetriga

          Täna katsetasin mitmeid varjante ja selgus et too tahhomeeter tahab hoopis vahelduv vool impulssi. Seega äkki keegi oskab mingi lihtsamatsorti skeemi jagada mis teeb alalisvoolu vahelduvaks.

          Comment


            #6
            Vs: vaja abi tahhomeetriga

            Millest see selgus? Mis variante sa katsetasid. Väga lihtne ei ole alalisvoolu vahelduvaks teha. On seda üldse tegelikult vaja? Äkki käib asi kohe süüteküünla juhtmepealt ja saab sealt oma impulsse? Jaga infto, niipalju kui võimalik, nood painti junnid pole väga informatiivsed. Ja kui lugeda oskad, siis see on tehnikafoorum, mitte sensitiivide ega nõidade foorum et me teaks iseenesest millega sul tegu on.
            Condemn the hive.

            Comment


              #7
              Vs: vaja abi tahhomeetriga

              Kondekas vahele ?

              Comment


                #8
                Vs: vaja abi tahhomeetriga

                Nii üritan võimalikult selgelt ära seletada nüüd.

                Uus tahhomeeter on mõeldud tegelikult rolleritele. tahhomeetrisse läheb sisse toide(pluss ja miinus 12v) ja signaali ots. Too ots on mõeldud ühendamiseks süütepooli otsa külge mis tuleb CDI-st. Rolleri süütesüsteem põhineb aga vahelduvvoolul, mis võetakse otse genekalt ja CDI juhib vaheluvvoolu õige ajastusega süütepooli.

                Vaja oleks see tahhomeeter panna peale Honda CBR ile. Sellel tsiklil toimib süütesüsteem alalisvoolul, mis tuleb akust. Süütepoolil on pluss koguaeg sees ja CDI annab miinus impulssi süütepooli teise otsa.

                Seega võtakski plussi akult ja miinus impulsi otsa süütepooli juurest. Need 2 otsa juhiks mingisse skeemi mis muudaks pinge vahelduvvooluks, mis juba sobiks tahhomeetri signaaliks.

                Comment


                  #9
                  Vs: vaja abi tahhomeetriga

                  rolleril on tolles punktis ca 200V impulsid. Kui tahhomeeter on lahtivõetav, siis oleks vast mõistlik tolle sisendit ringi teha, et 12V sisendiga töötaks.

                  Comment


                    #10
                    Vs: vaja abi tahhomeetriga

                    aga ma proovisin, võtsin suvalisest trahvost 12v vahelduvatvoolu ja immiteerisin käega impulsse, töötas küll. Tahho on lahtivõetav küll, aga mina ei oska sääl omapeaga midagi teha. seega oleks ikka vaja mingit skeemi mis teeb DC to AC , ja kui pinget tõsta vaja on võin ju pisikese trahvo ka vahele panna

                    Comment


                      #11
                      Vs: vaja abi tahhomeetriga

                      äkki oleks reaalne signaal võtta hoopis kõrgepingejuhtmest, mis läheb küünlasse. Kui suurt takistit peaks sel juhul katsetama. Ikka Megaoomides w ?

                      Comment


                        #12
                        Vs: vaja abi tahhomeetriga

                        Tsikli generaatorist ei saa ennem adripuutikat vaheludavat võtta?
                        Ennem alaldust saad ju vahelduva kätte mähistelt.

                        Comment


                          #13
                          Vs: vaja abi tahhomeetriga

                          Kui uut tahhomeetrit osta ei taha, siis kõrgepinge juhet ära torgi! sinna mingi tavaline takisti ei sobi, lööb läbi.
                          Ja keegi ei oska niivisi öelda kui ei tea, mismoodi on realiseeritud tahhomeetri sisend osa. muidu oleks sinna 2 takistist koosnevat pingejagurit vaja.

                          võid ju proovida mingit pisikest 220V to 12V adapterit ühendada süütepooliga paralleelselt, 12V otsad süütepooli külge ja 220 1 ots raami ja teine tahho sisendisse.
                          Kuid sellega pead arvestama, et see on lisakoormus CDI transistorile ja võib põhjustada cdi läbipõlemist või nõrgemat/puuduvat sädet küünlas.

                          Comment


                            #14
                            Vs: vaja abi tahhomeetriga

                            tänud ints, see trafo varjant hakkas toimima.

                            aga 1 probleem on veel, nimelt oleks vaja spidomeeter ka tööle saada. spido töötab sellisel põhimõttel et magnet mis on trossi otsas http://static2.nagi.ee/i/p/568/21/14205395522a02_l.jpg
                            käib ringi sellise anduri lähedal http://static2.nagi.ee/i/p/568/21/142054070c94f0_l.jpg. anduril on 3 otsa ja tüüp on 68 10V3. Mina kahtlustan et tegu on "hall" sensoriga. Ma saaks tollele magnetile ajami teha, aga kuidas ma spido õigeks saaks. kas mingit lihtsat muundurit ei anna vahele teha sinna sensori ja spido vahele, et saaks näiteks potekaga reguleerida seda signaali. Any ideas?

                            Comment


                              #15
                              Vs: vaja abi tahhomeetriga

                              Väga hea kui töötab.

                              Siin kahjuks midagi lihtsat poteka abil ei saa teha.
                              Mis seda magnetit liigutab? mingi torss tuleb kuskilt rattast? Kui siis alusta sellest, mis on tolle originaal ratta ümbermõõt ja mitu pööret teeb magnet 1 rattapöörde jooksul.
                              Siis kui uue ratta ümbermõõt on kas 2, 4, 8... korda suurem originaalist, siis saaks mingi loenduri baasil sagedusjaguri vahele panna eeldusel, et kasutad sama trossi vms ajamit.

                              Omal ka sama probleem olnud, minu spidomeeter on küll osutiga kuid ikkagi läbisõidu loendamine jms käib elektrooniliselt. Siis sai hulk katseid tehtud ja välja selgitatud mitme anduri impulsi peale saab täis nt 100 m. siis sai tehtud arvutusi ja leitud mitu impulssi on vaja 1 ratta pöörde kohta vastavalt ratta suurusest(ümbermõõt). tulemus oli 9,1xx. Saigi siis esirattale liimitud selline võru kus 9 plekitükki küljes, mis liiguvad optopaari vahelt läbi ja täitsa edukalt sai tööle, sai ka mõõdetud ära, et ikka näitab õigesti. ainult väike viga jäi, et siis vahemaad loeb natuke vähem kui tegelikult on. Kuid asja probleem on et veepritsmed lendavad sinna andurisse sisse ja siis ei toimi enam asi enne kui ära kuivab ja peab puhastama jne. Kevadel on ka plaan asi ringi teha, kuna tuleb uus esiratas, millel on spidomeetri ajam ka küljes ja sinna saaks kinnise korpusega anduri panna.(vanal seda polnud).

                              ehk on tollest ideest natuke abi.

                              Comment

                              Working...
                              X