Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Led suunatuledele uus relee või õige takisti?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Led suunatuledele uus relee või õige takisti?

Tervist,
    Vahetasin tsikli 4 suunakat led-ide vastu ja olukord järgmine - enne tarvitas parem/vasak pool 42 W (esimene + tagumine suunakas), mis teeb paraleelühenduse takistuseks 3,43 oomi. Led suunakatel on vastav takistus aga 36 oomi, mis tähendab, et paraleeli peab ühendama 38W ja 3,79 oomise takisti. Kuna see lahendus ei ole eriti hea, siis teine variant on relee välja vahetamine. Samas missugune peaks see relee olema, et ta ledidega töötaks ilma, et peaks lisatakistust kasutama ? Kolmas võimalus, mis ilmselt ei ole võimalik...kuidas saada kätte 3,79 oomine takistus, ilma, et takisti 38W eest mul õhku ei kütaks?

Vs: Led suunatuledele uus relee või õige takisti?

See relee ei vilguta neid LED-e, või ei hakka kontroll-lamp põlema?

Comment

Ehk selline asi on abiks: relee
      Saab ka ise teha: NE555 + transistor jms, kuid erilist kokkuhoidu ei saavuta.

Kolmas võimalus, mis ilmselt ei ole võimalik...kuidas saada kätte 3,79 oomine takistus, ilma, et takisti 38W eest mul õhku ei kütaks?
      lamp ?

Comment

hm.. see relee jah hea mõte. mul display peal märgutuli vilgub aga see on ka kõik, relee klõpse pole kuulda

Comment

Kui tahad, teen sulle jubina (koormusallika), vajadusel 10 või 20W, tuleb väiksem kui vastav takisti.
          Kõik, mis on väljaspool loogikat ei pea olema tingimata võimatu.

Comment

Re: Vs: Led suunatuledele uus relee või õige takisti?

võta display märgutule pealt see LEDi jaoks vajalik vool ja pinge ka ja asi ants. palju sul see LED tarbib? panes sellevõrra väiksema tule märgutuleks.

Comment

Siin hetkel üks sobiv relee müügis: http://www.osta.ee/12013227
              20+ aastat elfafoorumis

Comment

Järsku on ikka skeemi kellelgi kaheotsalise relee kohta millega saaks led suunakaid tüürida. Ma teeks originaalile väikse muudatuse aga see raip on mingi vaigu sisse valatud.

Comment

originaal töötab bimetalli peal ja seda muuta nii suures ulatuses ei ole nii lihtne. pealegi ei kustuks sellisest releest suundade toitmisel LED vahepeal ära. suundade puhul oli vist koormustundlikus kohustuslik, aga ma kindel ei ole. minu autol nt esimese suuna riknemisel võetakse automaatselt kasutusele udutuli. auto annab veateate suuna kohta ja teise teate kompensatsiooni kasutamise kohta. tegelik vilkumine autost väjaspool on endise kiirusega, aga tiksumise kiirus on nagu mossel, kui pirn ära küpseb
                  Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Ei kuramus seal on ikka mingi elektroonika sees, vanad vene alumiiniumist kopslid olid taolised termo-mehaanilised

Comment

Ma loodan, et ümberehitajad annavad endale aru, et selline ehitus avalikus liikluses osaleva sõiduki korral võib tähendada kordusülevaatust + selle mitteläbimist.

Comment

Kõigel E tähised peal ja paigaldusviis ka direktiividele vastav, küsimus veel ainult vilkumiskiiruses ja selle normaliseerimises ilma suuremate energia kuludeta.

Comment

Kui võimas see ühe poole LED suunatuli on? Wattides.

Comment

oli vist 1,5w

Comment

Working...
                            X