Tere. Olen oma Paintballi markerit (püssi) kasutnud juba selle elektrilise päästikuga peaaegu 9 kuud ja siiamaani pole probleemi olnud. Originaalis on skeemile ette nähtud 9V karoonapatarei toide, kuid et raha säästa tellisin ma 9,6V 230mAh aku ja kasutanud olen seda oma markeris juba umbes 5 kuud. Täna vötnud aku laadimast ära mötlesin et möödan selle pinget- sain tulemuseks 11,1V- tekitas küll hirmu, kuid mötlesin et kuna siiamaani on kõik korras olnud siis pole midagi. Pistsin aku markarisse ja tegin paar proovilasku ja siis tundsin kerget kärsahaisu. Ühendasin kohe aku tagant ära ja kiskusin markeri lahti, et skeemi kätte saada. Silmaga nähtavalt ei ole midagi läbi. Ühendasin uuesti aku skeemile ja tegin paar päästikuvajutust- elektromagnet solenoid tömbub ülinörgalt. Kontrollsin et kõik programmeeringud skeemil töötaksid- töötavad. Ainuke probleem ongi selles, et solenoid ei tõmba piisava tugevusega, mis tähendab, et ei avaldata piisavalt survet, et käivitada markeri mehaanika lasu sooritamiseks.
Lisaks sellele läheb skeemil olev transistor väga kuumaks- on see normaalne?
Mis vöib skeemil läbi olla?
Pilt:
Lisaks sellele läheb skeemil olev transistor väga kuumaks- on see normaalne?
Mis vöib skeemil läbi olla?
Pilt:
Comment