Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

PC toitekale labaselt ristkülik peale.

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    PC toitekale labaselt ristkülik peale.

    Eemaldasin PC toiteploki trafo sekundaarpoolel olevad mähised kõik lahti skeemist. Transse tüüriva trafo mähistele andsin ühtlase enam vähem maksimaalse täiteteguriga ristküliku peale(deadtime muidugi jäi), 12V mähistele viskasin dioodisilla ja konded otsa ning sain +-25V allalist kenasti. Tühijooksul kerkis pinge ehk nii 5V kõrgemale ja jäi sinnamaile pidama. Lisades koormuse 1,3A tsirka 65W, siis langes pinge mõne voldi jagu ainult. Mõtlengi siin, et kui hea mõte oleks selliselt võimendit toita? Pinge ei ole küll stabiliseeritud, sisindpinge langemisel väljundpinge ka kohe kukub, aga ega see on samamoodi ka tavalistel trafodel ning võimendi saab hakkama üsna suure pingekõikumisega. PC toitekad mul siin 400W, seega peaks reaalselt ka nii palju kätte saama sealt ma usun. Pinge tuleks kenasti siluda ja siis ei tohiks probleeme tekkida vast. Targem oleks ka uus sekundaarmähis kerida, mis suuremat voolu suudaks seedida. Lühise eest kaitseks sulavkaitse. Venti ehk vaja polekski, kuna ristküliku korral transid kütavad palju vähem. Lüüte ei ole ka vast mõtet üüratuks ajada, kuna sagedus kõrge. Et mida arvata sellest pühaüritusest?
    otsija

    #2
    Vs: PC toitekale labaselt ristkülik peale.

    Milleks toimivad süsteemid välistada? PC toitekal on nii pingestabilisaator kui ka lühisekaitse skeemis olemas, vaja vaid veidi kohendada. Sulavkaitse aitab vaid fataalseid tagajärgi vältida. Võimendi toitmine iseenesest pole midagi võimatut. Aktiivjahutust vähegi suurema võimsuse korral ilmselt välistada ei saa, lisaks transsidele vajab seda ka alaldi.

    Comment


      #3
      Vs: PC toitekale labaselt ristkülik peale.

      Mul oleks plaanis terve see tagumine osa maha lõigata ja pisike plaat tahapoole pista, saaks palju pisemaks asja. Ning mingi +-50V välja pigistada oleks paras songerdus seal plaadil nii ekh naa, kui originaalplaati tuunima hakata. Kenam oleks juba uus plaadijupp taha teha. Aga ma vahelduva eduga aretan seda asja, eks saab selgemaks kas on mõtekas nõnda teha või mitte,
      otsija

      Comment

      Working...
      X