Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Arvuti toitekas kärssas läbi

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Arvuti toitekas kärssas läbi

Mul vedas, et ennem sain uue arvuti kui vana läbi kärssas. Eks ma proovin siis korda teha. Nimelt ma leitsin ühe jupi mis põles läbi(kärssas). Et kas v6ib olla ainult selle jubina viga või siis terve toiteploki viga. Äkki on lühis kuskil, seda ma ei tea. Toitekal sai vahetatud vendikas ära. Küsimus oleks siis selline, et kas saab seda toitekat korda teha või peab ostma uue toiteka ja mis koodiga ma pean selle jublaka ostma(jublaka lõpus on number 9)?
    Pilt: http://yfrog.com/77dscn6568j
    Pildil number 1hes oli selline jubin nagu number 2 näidatud.
    Kordan üle kysimused:
    1. Kas saab seda toitekat veel korda?
    2. Kui saab korda siis mis koodiga see jubin v6iks olla mida ostma peab?
    Mul peaks neid jublakaid olema aga ei tea mis koodiga.

Vs: Arvuti toitekas kärssas läbi

Seda kannatab korda teha küll, esimene jublakas on nimega diood, millest järeldad, et jubinad 2 läbi on ?

Comment

Esmalt postitatud felixfv poolt Vaata postitust
      ...
      Pildil number 1hes oli selline jubin nagu number 2 näidatud.
      ..
      Need jubinad mis nr 2. ringi sees on takistid ( 1. ring on siis arvatava läbi kärsanud takisti kohal)
      See takisti kärrsas läbi arvatava ülekoormuse tõttu, või lühise tõttu kusagil mujal süsteemis.
      Selle takisti vahetamine ei pruugi tagada seadme töökorda saamist, reeglina on viga kusagil mujal, mis võib ka jääda sama takistiga ühendatud ahelatesse. Tuleb rohkem mõõta ahelaid ja detaile, et saada veale jälile.

Takisti hind on pea olematu, tasub mõõta ja katsetada küll.
      Takistitel on peal värvipõhine triipkood, mis annab tunnistust millega on tegu. Pead asendama samasugusega, mis eeldab et saad läbi kärsanud detaililt täpse info.

..edu.
      Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa

Comment

See number 2 pildil oli näide, et mis asi läbi kärssas. Et kui kellelgi on mingit nimekirja milles leiab selle takisti millel on viimane koodi number 9. Aga et äkki võib olla midagi pekkis toitekal. Et seal hakkab lyhis ju.

Comment

Nyyd tuli meelde, et kui ma panin selle arvuti k6vaketta teisele arvutile siis oli lyhis. Ma pakun, et k6vaketas oli perses. Nyyd tuleb m6elda v2lja selle takisti koodi

Comment

Ventikat sai suure vaevaga näpuga ringi ajada? Neil toitekatel pannakse mingit säästumääret laagritesse või tatistavad nad tehases lihtsalt vahele. Igatahes mõne aastaga muutub see valgeks kitiks ja siis läheb toitekal väga palavaks.
            Mõni aeg tagasi proovisin kahest samasugusest ühte teha. Paraku olid mõlemad täpselt ühtemoodi kutud. Takistit tuvastada ei õnnestunud, vaatamata katsetele takisti kärssamata osade mõõtmisega nominaali välja mõelda. Analoogsete skeemide järgi panin 22 oomi.
            Pakun, et peale takisti tuleb ka kivi (KA7500 vms) ära vahetada. 1-10 elektrolüütkondekat veel lisaks. See et ainult üks punnitab, ei tähenda, et ülejäänud tingimata korras on. Mõõtmiseks on spetsriistad, mida ilmselt küsijal pole. "Tavalised" testrid/multimeetrid ei kvalifitseeru. Siis tuleb hea õnne peale vahetada.
            Harjutamine teeb harjutajaks.

Comment

Uus vent sai pandud ennem seda kärssamist. Äkki v6is olla viga sellest et yhendasin vendi juhtmed nii et punane läheb punasesse mitte et punane läheb kollasesse. tavaliselt on ju kollane 12volti v6i siis toitekal nii ei olnud. Eks ma võtan ühe takisti ja proovin ja kui t66le saab siis proovin vendi asja ka.

Comment

Working...
              X