Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Väike küttekeha

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Väike küttekeha

Niisiis oleks abi vaja väikese küttekeha tegemisel. Ehk siis kütteelemendi sisse ja välja lülitamiseks kasutaks https://www.elfa.se/elfa3~ee_et/elfa...2-66&toc=19428 termolülitit. Kuid kas ja missugust Alumiiniumkorpusega takistit saaksin kasutada kütte kehana? https://www.elfa.se/elfa3~ee_et/elfa...ndid#toc=20096;

Vaja oleks et kütte süsteem töötaks 220v pealt ja võimsus umbes 25W. Kütma hakkaks keha 20x20x10 plast karpi väli tingimustes kus karbi sise temp. ei tohikss langeda alla 0C ja max umbes siis 20C.Rohkem pole lihtsalt vaja.Sellest siis ka eespool nimetatud termolüliti valik.

Vs: väike kütte keha

Selline valmis süsteem on nendes ilmastikukindlates turvakaamera korpustes, mis igalpool üleval, et korpuse klaas uduseks ei läheks ja kaameral soe ja kuiv oleks. Äkki leiad mõne vana sellise, on asi lahendatud?

Comment

Isereguleeruv küttekaabel ei sobi?

Comment

25W pirn? Karbi põhja võib siis väikse valgustava akna ka teha
        Lollikindlam oleks ca meetrine jupp küttekaablit.

Comment

Probleem küttekaabliga on ju see et kas nii lühikest juppi müüakse. Oleks ju siis vaja umbes 10-20cm ainult seda.
          Teine varjant siis oleks lamp. Lamp on minumeelest väga ebakindel asi ja ei usalda seda lahendust. Miinuseks veel suurus sellel.
          Kolmas asi siis turvakaamerate kütteelement. Jah uurisin ka seda, Sisse ja välja lülitab see kütteelemnti termolüliti umbes sama millest ma teema alguses kirjutasin. Kütteelemndiks aga mingi tundmatu asi. Ilma kirjadeta vidin. Arvata võib arvata et see on ka mingi takisti.
          Aga kas muidu on võimalik kasutada neid alumiinumkorpusega takisteid küttekehana? Ja kui jah siis millist ma peaksin kasutama?
          Kunagi ju kasutati elektri kilpide soojendamiseks ka takistist kütteelemente minumeelest.

Comment

Kus asud, võin Sulle jupikese eraldada. Ise põhiliselt Pärnus.

Comment

Vs: Väike küttekeha

Võta 40W lamp ja pane diood ette. Põleb väiksema võimuga ja kuni katki tehakse.

Comment

Esmalt postitatud Wedru poolt Vaata postitust
                Kus asud, võin Sulle jupikese eraldada. Ise põhiliselt Pärnus.
                Nu ma elan päris kaugel siis Saare peal asun ma kahjuks.
                Kuid küsimus siis selle isereguleeruva kaabli kohta et kuna olen õieti aru saanud siis annab seda kaablit lõigata vastavalt endale vajaminevasse pikkusesse. Kuid kuna puudub endal kogemused sellega siis küsimus et kuidas seda lõigutud osa uuesti ühendada. Et siis näitex lõikan endale mingi 20cm jupi aga kuidas ma ta sinna 220v pistikusse ühenduse teen? On see siis lihtsalt ühendatav või on selleks mingeid spets jubinaid vaja ? Või olen ma sellest väga valesti aru saanud.
                viimati muutis kasutaja umz; 25 m 2010, 13:08.

Comment

Devi -l on olemas spets jätkukomplekt, ise pole kunagi raatsinud osta. Olen kasutanud termorüüzi ja jätkuhülsse, tuli kõvasti odavam. Keerulist pole midagi, jälgi et sooned kokku ei puutuks.

Comment

Et ei jääks vale ettekujutust, siis kaabli meeter (sõltuvalt konkreetsest) annab 10-30W võimsust.
                    20 cm jupp vastavalt vähem. Kui nii vähesest võimsusest piisab, siis võiks juba mingi keraamilise kestaga takisti sinna panna.

Comment

Kas on kindel, et selle 20cm küttekaabli jupi soojendamiseks saab 230V toidet kasutada? On see isereguleeruvuse võime tõesti nii suur? Väike kahtlus tekib, ei ole nii lühikeste soojenduskaablitega kokku puutunud.

Comment

Sadevete äravoolutrappides on 20cm küttekaablit ja töötab 220V aastaringselt.

Comment

Ise olen kasutanud neid alumiiniumkorpusega takisteid koos radiaatori või metallplaadiga. Võimsusest tasub tarvitada umbes pool ehk 25 W küttekehaks sobib 50 W takisti, siis ei lähe takisti korpus liiga tuliseks ega teki tulekahju ohtu. 2,2 kilo-oomine takisti tarbib 230 V võrgust ligikaudu 22 W ja koos radiaatoriga saavutab ümbritsevast keskkonnast umbkaudu 40..60 kraadi võrra kõrgema temperatuuri. Termolüliti käib loomulikult kogu kupatuse ees.

Takistid: https://www.elfa.se/elfa3~ee_et/elfa...did#toc=20096;
                          Hoiatus - muudan oma postituse sisu kuni 30 minuti vältel pärast postitamist.

Comment

Minu soovitus on jagada see ahel mitme pisema takisti vahel ära ja siis kombineerida need takid jadasse või paralleeli. Sedasi saaksid kasutada odavamaid keraamilise kestaga takisteid ja ka soojus oleks karbis hajutatud ning seega paremini välistatud olukord, kus üks karbi serv juba sulab, aga teine ots puhta külm.
                            Kui metallkestaga takisti paigutad metallplaadile, mis siis on karbi põhja suurune, siis on kah soojusjaotus parem. Sel juhul ei pea takisti võimsust kah nii palju varuks olla,sest jahtumispinda on kasvatatud ja tegelik hajuvõimsus suurem
                            Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Working...
                            X