Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Kuidas saab skeemi järgi trükkplaati teha?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Kuidas saab skeemi järgi trükkplaati teha?

Minu mure nimelt selline, et internetis on igavene suur hulk skeeme aga mitte ühegi skeemi kohta ma ei suuda leida seda trükkplaadi joonist vms mille järgi need rajad ja värgid sinna teha. Midagi kindlat mul plaanis teha ei ole esialgu.. lihtsalt mingeid lihtsamaid asju et kätt harjutada. Hiljem plaanis lampvõim.

Vs: Kuidas saab skeemi järgi trükkplaati teha?

Mina sain oma esimese trükkplaadi joonise tehtud selle skeemi järgi: http://www.eidusa.com/KITS/KIT_PICS_...ER_L10_SCH.jpg
    Ja eile sia VU meter ka tehtud... Kasuta vast Eagle programmi, sealt joonistad skeemi maha, avad pcb-na, tirid jubinad paika ja siis mõtled, kuidas parim paigutada.

Comment

Sul vaja leida skeemist Layout. Tee näiteks selle järgi http://www.generalguitargadgets.com/...lm3886_amp.pdf 100% töötav kui kõik õigesti teha.(See helivõimendi )

Veel väike õpetus http://www.oomipood.ee/?t=k_ki&i=PNP-BLUE

Comment

Eagle suur pluss on suht täielikud libraryd. Tasuta tudengiversioon muidugi kah, eks sellepärast seda paljud kasutavadki. Aga... kui hiljem tahad mingi tõsisema programmiga tegelema hakata, siis pead väga paljus ümber harjuma. Vahet võiks ehk võrrelda Linuxi ja Winiga. Igastahes mulle Eagle ei meeldi. Veel - olemasolevad komponendid on enamasti liiga väikeste padidega, mis "triikimismeetodi" juures ei tule hästi välja. Seega osad komponendid tuleks oma käe järgi ümber teha. Ise tegin algust Traxmakeriga, mida praegu enam pole saadaval(Altium ostis ära). Praegu harjutan vaikselt EasyPC-ga. Kahjuks on kah veits bugine - vahel unustab komponendi liigutamisel mõne neti ära.
        Eelnev on muidugi minu isiklik arvamus ja ei pretendeeri kaugeltki absoluutsele tõele
        Iga loll oskab foorumi otsingut kasutada.
        Mina ei oska,sest mina ei ole loll.

Comment

Veel üks tasuta alternatiiv:
          Easy to use with limitless schematic possibilities, create error-free, cost-effective PCB designs with DesignSpark PCB Software. Download for free today.

Vajab registreerimist ja aktiveerimist.

Comment

Esmalt postitatud mogo poolt Vaata postitust
            Eagle suur pluss Aga... kui hiljem tahad mingi tõsisema programmiga tegelema hakata, siis pead väga paljus ümber harjuma. Eelnev on muidugi minu isiklik arvamus ja ei pretendeeri kaugeltki absoluutsele tõele
            Jääb üsna mõistmatuks "Eagle" ja "tõsisem programm" erinevused....
            Ma kardan küll ja julgen täie tõsidusega ütelda, et Eaglega saab siinmail iga huviline oma asjad 100% tehtud ja resurssi jääb ülegi, Eagle ei ole mingi mänguprogramm .
            Samuti on kohatu rääkida siin mingitest "tudengiversioonidest" see on DEMO, Freeware, mõeldud vabaks kasutamiseks igale huvilisele mitte ainult mingi ülikoolis jooksjatele (cadsoft-i leheküljel pole kusagil rõhutatud mingisuguseid tudengeid!), see, et mõni seal ülikoolis käib ei tee teda veel harituks onju...

Kui elu aeg ainult selle DEMOga teinud siis muidugi ilmselt ei ole kuulnudki, et Eaglel on pea piiramatud võimalused?
            PRO versioonid on ikka väga asised, kõik saab tehtud.

Veel midagi:
            viimati muutis kasutaja radiotehnika35; 30 m 2010, 03:11.
            -superradical-

Comment

Mina soovitan proovida DipTrace - http://www.diptrace.com/download.php. Win kasutajale väga intuitiivne ja lihtne kasutada. Üks parimaid autorout'e mida ma kogenud olen. Lihtne uute komponentide lisamine.
              Puuduseks kehv library.

Comment

no tänan.. eks ma vaatan neid ja kindlasti leian oma lemmiku,või sellise millest jõud üle käib.

Comment

Lisaks siis eelnevate võimsate programmide kõrvale lihtsa ketserliku soovituse- kõigepealt ikka makettplaat. Enamasti piisab elamuse-kogemuse saamiseks täiesti ja kui asi maketis tööle aetud, on julge kulutada aega ja vaeva ka lõpliku plaadi peale ja tulemus on ilus, mitte ülesküntud ja traadijuppe täis aetud. Kui on lihtne skeem, on ka rippmontaaz võimalik, detailid oma pikkade jalgadega üksteise külge ja asi valmis. Kui selline ruumiline ämblikuvõrk korralikult ja kõva teha, ei ole töökindlusega probleeme.
                  SMD puhul muidugi ei ole pääsu kohe uuest plaadist.

Comment

kindlasti kasuta autoroute funktsiooni, ära jummala eest oma aju tööle pane. Siis ikka kindel et plaat ei tööta või käitub imelikult.
                    Eagle on korralik CAD. See et mõnele seal libid triikimiseks ei sobi. Sry tööstuslikult ei triigita, see et sa oma nukas midagi tasuta tahad on rohkem reklaam. SMD basiivkomponentide lib rcl.lbr on väga korralik, seal 2 suuruses veel neid, nii solder said kui cmp side. Vahe selles et yhe pad vähe suurem. ma arvan et hr Mogo lihtsalt pole viitsinud kasutajaliidest selgeks õppida ja vingub. Ma eaglega teinud ka mulilayer PCB-sid, väga tihedaid jne. Töötab.
                    Scroll zoomi pole näinud eriti kangematel cad-idel. Ju mõeldud et ei tee kiiresti tööd vaid tiksud tunde kalli raha et scrollida hiirega vedades ja klikkides soomi.
                    On mõned väiksed oma kiiksud AGA need on mikroskoopilised võrreldes näiteks radade ära unustamisega.
                    Kui joonistad 32 bitisele prosele plaatei kus SDRAM, FLASH jms veel. Peab olema võimalik joonistamis softi usaldada.
                    viimati muutis kasutaja murphy; 01 m 2010, 13:27.
                    Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
                    1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
                    2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

Suht hea http://www.abacom-online.de/uk/html/sprint-layout.html

Comment

Esmalt postitatud murphy poolt Vaata postitust
                        kindlasti kasuta autoroute funktsiooni, ära jummala eest oma aju tööle pane.
                        Täitsa nõus!!!
                        Autoroute on saast, rajad veab kuidagi juhuslikult ilma igasuguse mõistuspärata.

Triikimisele sobib tavakasutajale 100%, isegi SMD saab normaalne, ei kurda absoluutselt Eaglet, hea programm. Zoomimine seal tõesti üle prahi, saab suht kiirelt soovitud kohta jõuda.

Ja samas ka SL tundub normaalne asi kodusnokitsejale.
                        -superradical-

Comment

Niisiis... sai oma esimene skeem ilusti DipTrace abil plaadi layoutiks joonistatud ja nüüd ma paluksin kellegi abi, et ta kontrolliks kas mul sai see asi õigesti.. kontrollisin ise küll 100 korda üle aga ma päris kindel ei ole ja ei tahaks vigast plaati kuskilt tellima hakata. kui on keegi hea hing siis võiks anda teada mis formaadis ja kuidas ma saaksin selle saata. Aitäh!

Comment

Working...
                          X