Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Dual tone generator

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Dual tone generator

Idee on saadud kaabli otsimise generaatorist, kus näit. IDEAL tootja kasutab signaali genereerimiseks küll pic protsessorit aga olen näinud ka nn. no name tootjat kellel oli tehtud see CD4069UB CMOS Hex inverter kivibaasil.

Probleem nimelt selles, et need kaabligeneraatori saatjad ei talu ~220V pinget, aga nagu te teate vahel juhtub ikka.
    Ja nüüd prooviks teha sinna ise asendust, hiljem ka mõelda välja mingi skeem, mis kaitseks ka ~220V eest

Sain meisterdatud midagi kokku.
    Skeem peaks hakkama tööle siis kahe tooniga generaatorina, kus lüliti valikul on üks toon või esimene ja teine vaheldumisi. Soov siis saada single tone 1kHz ja dual tone 1kHz ja 900Hz.
    Arvutis ja simulaatorisn sain kokku midagi niisugust nagu näha pildil.
    Toiteks 9V patarei
    [IMG][/IMG]

Peaaegu nagu juba tomiks, aga kui ma selle maketeerimis laual kokkuladusin, siis loomulikult ei tööta nii nagu tahaks ;o)
    Probleemideks siis
    Töötab ainult kas üks või teine generaator aga mitte mõlemad koos st. kui ma mõlemad nupud sisse lülitan lakkavad töötamast mõlemad generaatorid.
    Lisaks on veel teisiti, et simulaatoris nuppud peavad olema geneka töödates väljalülitatud aga reaalselt peab olema seal pidev miinus.
    Teisiti on maketeerimiselaual lülitite funktsioon, nimelt ülemine nupp lülitab sisse skeemil oleva alumise generaatori ja alumine nupp siis ülemise.

Vs: Dual tone generator

Esmalt postitatud Factor poolt Vaata postitust
    Töötab ainult kas üks või teine generaator aga mitte mõlemad koos st. kui ma mõlemad nupud sisse lülitan lakkavad töötamast mõlemad generaatorid.
    Lisaks on veel teisiti, et simulaatoris nuppud peavad olema geneka töödates väljalülitatud aga reaalselt peab olema seal pidev miinus.
    Teisiti on maketeerimiselaual lülitite funktsioon, nimelt ülemine nupp lülitab sisse skeemil oleva alumise generaatori ja alumine nupp siis ülemise.
    Kui Sa generaatori sisendi vastu maad lülitad, siis loomulikult jääb ta seisma. Sa oled nende lülitite mõttest valesti aru saanud. Arusaamatuks jääb veel, kuskohast tuleb nende transistorite toide?

Comment

Working...
    X