Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

230V pealt 12V automakk tööle?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

230V pealt 12V automakk tööle?

Tervist,
    Mis on kõige lihtsam/odavam variant, et ma 230V pistikust saaks automaki tööle (12v, 10A)? Garaazis on muusikast nappus ja automakk ja kõlarid parajasti olemas.

Vs: 230V pealt 12V automakk tööle?

Mõni arvuti toiteplokk peaks asja ära ajama.
    Estonian SPL & Sound
    @gargru

Comment

Mingi suvaline 12 V alalisvool ( Adapter )

Comment

Paku mulle ka üks suvaline 10 amprine adapter.
        Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Arvuti toiteplokk on päris hea.
          Annab päris korralikku 12V välja.
          Amprid sõltuvad plokist. Aga kobedamatel plokkidel on näitajad 60A kanti.
          Alustuseks kui väga suuri kõlle maki taha ei aja, siis proovi mingi 400-500W toitekaga.
          Pane traadijupiga "roheline ja must" omavahel kokku pinnidelt ja töötabki!

Comment

makk on 4X45W ehk siis reaalselt mingi 4X 27W...
            maki taga 10A kaitse ja seega rohkem voolu pole eriti vaja. mingi 300W toitekas ajab asja ära aga ei viitsi investeerida palju sellesse. igal ühel vedeleb neid

Comment

Kui makk on garaazis siis pane akulaadijaga tööle.
              Isegi kui ma eksin on mul alati õigus!

Comment

Ma pakun et reaalselt saab makist äkki miskit 4*13W kätte.

Comment

Suurim tarbija mõistlikul kuulamisel on see tilulilu, mis seal esipaneelil vilgub. Ilma selleta saaks asja tööle 1A kuubikuga. Vb saab niigi, aga kuulamisvaljust eriti ei ole. Kui asi garaazis, siis äkki leidub seal ka poolsurnud aku. Sellele akule lisada miski pisike laadija, mis on 24/7 seinas ja ongi korralik toide olemas. Laadija peaks olema minimaalselt 0,5A, et kõvema kuulamise kompenseerimine väga pikaks ei veniks. 1...2A oleks just täpselt paras.
                  Minu autos olev Becker tarbib korraliku lärmi juures nõks alla 4A, seega arvutuslikult peaks taolise isendi kasutamine nädalavahetusel kahe pika päeva kestel napilt kompenseeritama ka 0,5A laadimisvooluga nädala jooksul. Pisikese aku puhul muidugi saab õhtuks jaks otsa, kui lärmi palju on.
                  Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Nu ses suhtes on vaja 12-14 vahemikus alalisvoolu tootvat adapterit.
                    Arvuti toite peaks välja küll vedama... kui ei vea lükka järgmine. Mul Tallinnas vanu toiteid hunnikus võin anda, kui ei toida piisavalt, viska vasta seina vms.
                    Vanad AT blokid, seal juba nuppgi küljes pole vaja pinne, ega midagi kokku ühendada.
                    Mitu A ei mäleta.
                    10A on kaitse, kuid peaks teoorias töötama ka vähema otsas, sõltub, palju sa sellega lärmi tahad tekitada.

Comment

Arvuti toide võib makki hakata siristama. Katsetamise asi, aga raiped mürisevad hirmsasti
                      Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Niipalju võiks lisada, et ka kõik P4-jad ei taha alati käivituda ilma koormuseta. Ja kogemus näitab, et mõne raadioga tuleb toitekat tükk aega sisse-välja klõpsutada ennem kui järgi võtab.

Aga aitab koormus, kasvõi kõige lihtsam 10W või suurem pirn +12V ahelasse ja toiteplokk käivitub iga ilmaga.
                        Ma olen ka mõned sellised enda tarbeks teinud
                        Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa

Comment

Working...
                        X