Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Pakkuge skeemi võimu jaoks.

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Pakkuge skeemi võimu jaoks.

Esmalt postitatud okatz poolt Vaata postitust
    Kas oled ise Tartu inimene?

Seda trafot muidu võimalik ringi teha. Kui huvi siis kirjuta PS-i.
    See TDA7294 skeem on niisugune, et ilma kahepolaarse toiteta ei pääse, seega peab kas trafot ümber tegema või siis uue soetama - viimane võib kallimaks osutuda kui olemasoleva ringitegemine.
    Mina üle 2*20V AC trafot ei kasutaks kui kõlarid on 4oomised, 8oomi korral 2*25V AC oleks mõeldav.
    Kas plaat on olemas kuhu seda võimu koostad? Kui huvi siis mul mõni vedeleb, ühe plaadi saad mõne EURi eest.
    -superradical-

Comment

Olen küll tartlane. Pole veel seda trfot kätte saanud aga jh siis ilmselt tuleb hakata mul mähise kerimist ka õpima hakata.
      Mul on üks suurem kahepoolne trükiplaadi toorik on ja väike söövitus õhtu on ka kokku lepitud aga olekski vaja selle reguleeritava toite ja filtri osa disaini väljamõelda. Oleks vaja teada mis komponente oleks kõige praktilisem selleks kasutada . Filtreerilist ma mõistan niipalju et paneks suure koguse faraade kahe pinge vahele ja jadamisi ka paar drosselit, lõpuksjälgiks seda voolu sdabiilsust oma "vaesemehe ossiga" (arvuti helikaardi oss).
      Selle pinge reguleerimiseks oskaks ainult potekat kasutada mis üksi jääb kindlasti väheks kuna pole nii võimsaid , ja siis tuleks vist mingit 555 kivi kasutada millest midagi olen kuskil kuulnud aga pole kogemusi sellega.
      Ja mul pole kõlarit selle võimu jaoks.

Comment

Kas selle teksti ikka lugesid läbi seal artiklis ? Mõtle ikka toite võimsuse numbrite peale ka. Ütlesin ju et mul neid trafosid mitu. Võtad kaks tk, üks teeb ühte polaarsust ja teine teist ja võimsus juba natuke sinnakantigi...Pole midagi kerida vaja, kui, siis ainult vähemaks võtta, kui pinget ikka palju on. Üks üksinda põleb sul lihtsalt maha selle kivi juures, poolita seda sekundaari või ära poolita. Kui valjust ainult veerandi peale keerata, siis muidugi piisab ühest, aga milleks siis sellist kivi kasutada ?
        viimati muutis kasutaja mikumaku; 24 February 2011, 11:09. Põhjus: täiendus

Comment

Mähisele on ju kirjutatud sec 42v 2A ma eeldan et ta ikka siis ei põle selle pinge ja voolu juures. ja kui see pinge veel peale dioodi silda tõuseb 1,4(59v) kordselt see teeb siis VxI=P
          59x2= 118 noh võimu kivi datasheedi järgi peaks 80v ära kannatama. noh nüüd muidugi see voolu suurus oleneb kõlarite takistusest ja asetuisest. paneks 2 x 8ohmist see teeks siis voolu V/R 42v/16 = 2,6 ja vast seal edasi neild drosselitel oleks oma induktiiv takistus ja muud komponentide takistused mis selle voolu alla viivad ja nii edasi . Millest ma valesti aru olen saanud?
          See mul esimene alles

interneti olen peaaegu läbi lugenud välja arvatud see suurem osa sellest

Comment

Ega siis pinge kasv peale sildu ja lüüte ei kasvata trafo võimsust, sealt tuleb ikka see 84 VA, osa sellest söövad veel ära dioodid ise ja kõrgema pinge korral saab peale lüüte lihtsalt sellevõrra vähem voolu tarbida. Artikli 1. lause ütleb mida? 100 W 8 oomi peal. Kirvereegel ütleb, et trafo peab andma võimsust 2X rohkem kui max. kõlarisse antakse, ülejäänu sööb ära võim ise+ muud pikemad nüansid, mida radiotehnika vast oskab paremini seletada. Seega loe järgmist lauset artiklist- vaja on trafot vähemalt 200 VA. Muidugi võib see ka mitme trafo peale kokku tulla, kui ühte suurt ei ole käepärast. Ja muidugi on kogu see jutt ainult ühe kanali kohta. Muidugi võib väljundvõimsust piirata ka nõrgema sisendsignaaliga või väiksemate toitepingetega, aga milleks ehitada ferrarit, kui temaga eluaeg sõita 70 km/h.

Comment

Esmalt postitatud okatz poolt Vaata postitust
              Mähisele on ju kirjutatud sec 42v 2A ma eeldan et ta ikka siis ei põle selle pinge ja voolu juures. ja kui see pinge veel peale dioodi silda tõuseb 1,4(59v) kordselt see teeb siis VxI=P
              59x2= 118 noh võimu kivi datasheedi järgi peaks 80v ära kannatama. noh nüüd muidugi see voolu suurus oleneb kõlarite takistusest ja asetuisest. paneks 2 x 8ohmist see teeks siis voolu V/R 42v/16 = 2,6 ja vast seal edasi neild drosselitel oleks oma induktiiv takistus ja muud komponentide takistused mis selle voolu alla viivad ja nii edasi . Millest ma valesti aru olen saanud?
              See mul esimene alles

interneti olen peaaegu läbi lugenud välja arvatud see suurem osa sellest
              Siin ei ole midagi enam eeldada - trafole on kirjutatud sekundaarpinge 42V voolutugevusel 2A, seega trafo ~85VA. Seal lehel mille lingi siia panid, seal soovitus, et trafo võiks olla 200VA ja võimendi toiteks +-40V ... Nende andmete suhtes olen ma natuke skeptiline. 200VAtrafo on mõeldav 2 kanali korral, 1 kanali puhul on see ca. 85VA mõeldav sest helisignaal ei ole ajaliselt maksimaalse tugevusega, enamus helist ikka on ehk isegi 10% maksimumist ja seega ei ole vajadust kasutada võimul mille võimsus max. 70W (lingil märgitud 100W on bullshit!), trafot võimsusega 200VA. Veelenam, TDA7294 ei ole pärl... LM3886 on palju parema heliga!
              Lihtsalt teostatud TDA7294 on isegi nigelamate näitajatega kui Radiotehnika U-101 lõppvõim.
              Igaljuhul on see trafo piisav kui sekundaarmähise teed 2 osaks. Saad 21+21V mähised, peale alaldamist on sul u. 2*30V toide (+-30V).
              80V kannatab see kivi vaid ilma sisendsignaalita. +-40V on liig. +-35V oleks lubatav 8oomisel või suuremal koormusel.
              Jahutus peab ka olema korralik. Milline jahutus sul on? Kui suure mahtuvusega toitekondekad?

Mikumaku kirjutis just reaalset elu kajastab .

Vajaliku trafo seisukohta jah natuke lahkneb - Amatöörkonstruktorid küll kasutavad seda kirvereeglit, et trafo võetakse 2* võimsam kuid selleks puudub reaalsel lähenemisel vajadus. Kõik sõltub veel toiteosast, kui on kasutada piisavalt suure mahuga kondekad siis ei ole trafo võimsus primaarne, keskmine tarve nagunii on isegi max. signaalitugevuse korral mõnedkümned W, vaid löökriistade tekitatud signaalitugevus võimendi väljundis sööb trafolt suurema võimsuse või siis saab puuduoleva osa sel hetkel silukondensaatoritest.
              Kui on olemas Hs. generaator ja ostsilloskoop siis hea vaadata signaalimoonutust - testsignaaliks on hea sel juhul kasutada ristküliksignaali (square), kui siis toide jääb lahjaks on sellest tingitud moonutused nähtavad ossi ekraanil, sellest lähtudes võib panna võimsama toite.
              Elu on näidanud, et u. 70VA trafo toites + 2*10 000uF või rohkem!, alaldis annavad 1 kanali korral hea tulemuse - toitest, õigemini selle vähesusest? tulenevat moonutust ei teki. Samuti peab jälgima, et trafo oma sekundaarmähis oleks piisava läbimõõduga traadist (mida antud trafo puhul kartma ei pea, mul ilmselt sama trafo laual ja sekundaar on korralik), sekundaarmähise takistus peab olema võimalikult väike=suure ristlõikega traadist!
              Üle 70W see TDA7294 ei taha nagu ilma oluliste moonutusteta üldse andagi...50W max. on pigem niisugune normaalne väärtus, et võib ütelda - igapäevane kuulamisvõim .

Vaata siin veel andmeid, pööra tähelepanu toitepingele!

ja siin allpool on juttu ka soovitatavast trafost:
              The TDA7294 amplifier module is a monolithic integrated circuit. It is intended for use as an audio class AB amplifier in hi-fi applications. It has a wide voltage range and output current capability, enabling it to supply the highest power into both 4 ohm and 8n ohm loads. With the addition of a handful of parts and a suitable power supply, this module will deliver 50W RMS into 8-ohm with 0.1% THD.

Pööra tähelepanu, et algandmed on 1 kanali korral, kui 2 kanalit siis trafole esitatav võimsusenõue peab olema 2 korda kõrgem.
              viimati muutis kasutaja radiotehnika35; 24 February 2011, 12:33.
              -superradical-

Comment

Working...
              X