Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

6N1P OTL kõrvaklappide võimendi.

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

6N1P OTL kõrvaklappide võimendi.

Joonistasin ühe skeemi. Alge võtsin siit lehelt http://gilmore2.chem.northwestern.ed...bender_prj.htm Muutsin mõned jupid ümber. Nüüd näeb välja niisugune http://img683.imageshack.us/img683/3228/skeem1.jpg Oleks vaja abi skeemi kontrollimisel. Mis ma muutma peaksin ?

Vs: 6N1P OTL kõrvaklappide võimendi.

Esmalt postitatud plaaster poolt Vaata postitust
    Mis ma muutma peaksin ?
    Selliselt ebaloogiliselt joonestatud skeemi ei viitsi isegi lugema (=kangutama!) hakata. Skeem joonestatakse järgides signaali kulgemise suunda, vasakult paremale, mitte kummuli ja uperpallitades. Samuti kasuta skeemi tingmärke, mitte koostejoonise osasid. Antud juhul käib see lampide kohta, mis on sinu skeemis esitatud soklitena. Väga raskelt on loetav selline skeemi esitusviis, ei taha oma aega raisata sellise peale. Kusjuures algupärane viidatud HeadWize skeem on ju viisakas vormis. Järgi sellist esitusviisi ka oma loomustes.
    Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

Comment

Alustamiseks tundub ohtlikuvõitu - kui ühe kanali kondensaatoris C5 läbilöök peaks tekkima, võib kuni 175 V kõrvade vahele saada, montaaživea korral kuni 350 V .
      Hoiatus - muudan oma postituse sisu kuni 30 minuti vältel pärast postitamist.

Comment

Selliselt ebaloogiliselt joonestatud skeemi ei viitsi isegi lugema (=kangutama!) hakata. Skeem joonestatakse järgides signaali kulgemise suunda, vasakult paremale, mitte kummuli ja uperpallitades. Samuti kasuta skeemi tingmärke, mitte koostejoonise osasid. Antud juhul käib see lampide kohta, mis on sinu skeemis esitatud soklitena. Väga raskelt on loetav selline skeemi esitusviis, ei taha oma aega raisata sellise peale
        Selge. Püüan hoolsam olla.

Alustamiseks tundub ohtlikuvõitu - kui ühe kanali kondensaatoris C5 läbilöök peaks tekkima, võib kuni 175 V kõrvade vahele saada, montaaživea korral kuni 350 V .
        Mis ma asemele peaksin panema? Kas võtan tavalise elektrolüüt konensaatori ära ja asendan selle kahe X2 tüüpi kondensaatoriga ?

Comment

Mis ma asemele peaksin panema? Kas võtan tavalise elektrolüüt konensaatori ära ja asendan selle kahe X2 tüüpi kondensaatoriga ?

Hm, ma arvan, et teisedki on samal arvamusel kuid mina ei kasutaks helitehnikas käiakondekaid
          -superradical-

Comment

Oman antud skeemi baasil tehtud OTL väljundiga võimendiga mõningaid kogemusi(valmistanud ca 10 eksemplari).
            GU50 räägib õiget juttu!Kasuta Benderi layouti!
            Väljunkondede(C5) puhul ,mitte mingil juhul kasutada vanu , arvutitoitekatest või kust iganes välja kangutatud kasutatud lüüte.Kasutada ainult uusi ja korralikke isendeid!Käiakonded unusta ära!Anoodpinge 300V on piisav,alla 250V pole mõtet lasta.C1 ,R3 asemel olen kasutanud 1,2V NiMH akutoidet.Läbilööke pole siiani minu andmetel täheldatud.Alla 64 oomi mitte kasutada antud skeemilahendust!Alates 100 oomist on see skeem omas elemendis.Küte soovitavalt alaliseks.See skeem nõuab küllaltki silutud toidet.

Edu!
            viimati muutis kasutaja maaalune; 17 m 2011, 14:21.
            Kõik meeldiv tuleb lambist...

Comment

Ok kasutan Benderi layouti.
              Mis tüüpi kondensaatoreid ma kasutama pean. Neid palju erinevaid tüüpe. Ise arvan, et peaks toiteosas kasutama Polüpropüleen kondensaatoreid, aksiaalseid, C1 ja C3 tavalised elektrolüüt kondensaatoreid. Ja C4 ja C5 Polüester kondensaatoreid. Olen ma õigel teel ? Keegi võiks natuke täpsemalt informeerida kus ja mis tüüpi kondensaatorit kasutama peaks.

Kas see lambile midagi ei tee kui kütte vool on aladatud ja natuke kõrgem kui 6,3 Volti ?
              viimati muutis kasutaja plaaster; 18 m 2011, 00:35.

Comment

Ok kasutan Benderi layouti.
                Mis tüüpi kondensaatoreid ma kasutama pean. Neid palju erinevaid tüüpe. Ise arvan, et peaks toiteosas kasutama Polüpropüleen kondensaatoreid, aksiaalseid, C1 ja C3 tavalised elektrolüütkondensaatoreid. Ja C4 ja C5 Polüester kondensaatoreid. Olen ma õigel teel ? Keegi võiks natuke täpsemalt informeerida kus ja mis tüüpi kondensaatorit kasutama peaks.

Kas see lambile midagi ei tee kui kütte vool on aladatud ja natuke kõrgem kui 6,3 Volti ?
                Kondensaatoritest:

C1 - selline JA C2 - selline
                C4 selline või sarnane polüpropüleenkonde.Mitte polüesterkonde.
                C5 2 X selline või 1 X selline .Tegu on el.lüüt kondedega ,mitte polüprop(või polüester veel vähem).Võib loomulikult kasutada(isegi väga hea tulemus)vastavate väärtustega polüprop kondesid kuid sellisel juhul läheb hind ulmeliseks.Kui raha jagub - miks mitte!
                Valisin just mitte kõige odavamad(ELNA ja SCR) variandid aga selle eest on ka kindla peale minek!
                Üldiselt on ju kompode nimekiri siin ära toodud.Elik siis Mouser-ist jmt.tellitud.

Küttepingest:

Küttepinge ei tohi ületada 7V ! Siin on toodud 6N1P parameetrid.
                Vaata milline küttepingeväärtus on koormuse korral.Antud juhul siis ühenda küttepinge ahelasse 3-4 oomine 15W takisti ning
                vaata milliseks pingeväärtus siis jääb.Ei tohi langeda alla 5,7V.Vastasel korral tuleb valida teine,sobivam toiteallikas või taolist laadi lahendus.
                viimati muutis kasutaja maaalune; 18 m 2011, 09:18.

Comment

Suur tänu Maaalune ! Ma tahangi kindla peale välja minna. Selleks ka pidasin õigeks komponentide üle arutleda.
                  Kas muidu takistid sobivad sellised https://www.elfa.se/elfa3~ee_et/elfa...item=60-591-97

( Metal film resistor 0.6 W
                  Tolerance ±1 %
                  Rated output 0.6 W
                  Dielectric strength 350 V
                  Temperature coefficient 50/K ppm
                  Resistance xxx Ohm )

Toite osas kasutan ka selliseid kondensaatoreid https://www.elfa.se/elfa3~ee_et/elfa...2-86&toc=19089

Kütte toiteks võin vist võtta mingi suvalise trafo. Mis annab peale aladamist max 7 Volti. Muidu hetkel olemas lampvõimendi trafo millest saab 250 volti ja 500 Volti vahelduvvoolu. Ning küttele 6,3 Volti vahelduvvoolu.
                  viimati muutis kasutaja plaaster; 18 m 2011, 13:20.

Comment

Dielectric strength 350 V
                    Anoodi võiks võtta suurema varuga pingetaluvusega takistid imho. Kui pingetaluvust vähe, võib üle lüüa. Tänapäevased sellised 0,6W takistid kipuvad olema sama suurusega, kui vanasti olid 0,25W. Mingi sama jama nagu võimendite väljundvõimsuse andmete avaldamisega vist...

olemas lampvõimendi trafo millest saab 250 volti ja 500 Volti vahelduvvoolu. Ning küttele 6,3 Volti vahelduvvoolu.
                    Seda trafot annab kasutada nii anoodtoiteks (250V mähis) kui kütteks. Selle 6,3V võib lihtsalt ära alaldada.
                    Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

Comment

Anoodi võiks võtta suurema varuga pingetaluvusega takistid imho. Kui pingetaluvust vähe, võib üle lüüa. Tänapäevased sellised 0,6W takistid kipuvad olema sama suurusega, kui vanasti olid 0,25W. Mingi sama jama nagu võimendite väljundvõimsuse andmete avaldamisega vist...
                      1W takistid on suurema pingetaluvusega https://www.elfa.se/elfa3~ee_et/elfa...9-58&toc=19848 Panen R2 2W 500 Volti pingetaluvusega , R4 1W takisti 500 Volti pingetaluvusega. Kui nii võib.

takistid imho
                      Missugused takistid need on ?
                      viimati muutis kasutaja plaaster; 18 m 2011, 18:08.

Comment

Esmalt postitatud GU50 poolt Vaata postitust
                        ...Tänapäevased sellised 0,6W takistid kipuvad olema sama suurusega, kui vanasti olid 0,25W. Mingi sama jama nagu võimendite väljundvõimsuse andmete avaldamisega vist...
                        Muutsin natuke tsitaati aga:
                        Ma kasutanud emittertakkidena nõrgakesi (vene mõistes nõrgakesi, umbes 3* väiksema võimsustaluvusega) metallkihttakisteid kuid kui uskuda kirjade järgi võimsuseid siis lääne takke võimsuste järgi kõrvutades vene omadega, koolevad esimesed enne kuumusest tingituna maha. Niisugustel juhtudel nagunii muidu soovitav valida metallkihttakisti kasutamisel poole suurem võimsus kui traattakisti puhul.
                        Ja selle võimsusega on lugu nii, et suurem ei ole 99% juhtudel nõrgem - üldiselt määrab võimsuse pindala mis suudab seda eralduvat võimsust õhku juhtida. Kui kõrvutada nüüd 0,25W vene takki sama suure (läbimõõt/pikkus) 0,6W lääne takiga siis kui arvutada pindala on selge, et kohati peaks olema olnud areng 7 penikoormasaabastega kapates kuid nii see ei ole. Siiski on olemas eksootilised materjalid kuid nendest tehtud MIL/SPACE takistite tükihind on kümnetes EURides
                        -superradical-

Comment

takistid imho
                          internet: in my humble opinionMTAK (minu tagasihoidlikku arvamuse kohaselt)
                          ...Ehk siis lihtsalt isiklik arvamus - mitte takisti...

Comment

internet: in my humble opinion – MTAK (minu tagasihoidlikku arvamuse kohaselt)
                            ...Ehk siis lihtsalt isiklik arvamus - mitte takisti...
                            Selge.

Ma võin, siis vabalt panna R4 1 W takisti ja mujale ( Väljaarvatud toite osasse ) 0,6 W takistid või panen kõik 1 W . Ja sinna kus on antud ette 2 W sinna panen ikka 2 W takistid ? Kas alati võib panna suurema W takisti kui ettantud ?
                            viimati muutis kasutaja plaaster; 18 m 2011, 19:10.

Comment

Kas alati võib panna suurema W takisti kui ettantud ?
                              Ikka võib. Kui ära mahub ja kitsamates oludes kõrvalolevaid detaile ei kuumuta. 3-liitrisesse purki mahub ikka 1 liiter moosi, ainult sahver peab suurem olema....
                              On ilmselt ka skeeme, kus arvestatakse ka kihttakisti induktiivsusega ja palju erineva võimsuse korral erineb ka see...

Comment

Working...
                              X