Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

6N1P OTL kõrvaklappide võimendi.

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: 6N1P OTL kõrvaklappide võimendi.

Esmalt postitatud radiotehnika35 poolt Vaata postitust
    Muutsin natuke tsitaati aga:
    Ma kasutanud emittertakkidena nõrgakesi (vene mõistes nõrgakesi, umbes 3* väiksema võimsustaluvusega) metallkihttakisteid kuid kui uskuda kirjade järgi võimsuseid siis lääne takke võimsuste järgi kõrvutades vene omadega, koolevad esimesed enne kuumusest tingituna maha. Niisugustel juhtudel nagunii muidu soovitav valida metallkihttakisti kasutamisel poole suurem võimsus kui traattakisti puhul.
    Ja selle võimsusega on lugu nii, et suurem ei ole 99% juhtudel nõrgem - üldiselt määrab võimsuse pindala mis suudab seda eralduvat võimsust õhku juhtida. Kui kõrvutada nüüd 0,25W vene takki sama suure (läbimõõt/pikkus) 0,6W lääne takiga siis kui arvutada pindala on selge, et kohati peaks olema olnud areng 7 penikoormasaabastega kapates kuid nii see ei ole. Siiski on olemas eksootilised materjalid kuid nendest tehtud MIL/SPACE takistite tükihind on kümnetes EURides
    Üldiselt pindala määrab küll võimsustaluvuse, kuid võimsus "ametlikus" mõttes defineeritakse nii, et pikaajaliselt piirvõimsusel töötamisel takisti temperatuur püsiks sellistes piirides, et takisti takistuse muutus temperatuurikoefitsiendi tõttu püsib tema lubatud tolerantsi piirides. Venelane arvestas seda üsna suure varuga, peeti ilmselt silmas ka seda, et takistit võidakse kasutada näiteks lampaparatuuris või monteerida küljega vastu trükkplaati ja kogu plokk uputada pärast laki sisse ja panna kinnisesse karpi näiteks. Seetõttu näiteks vene täppistakistid defineeritakse karbi peal üks aste madalama võimsusega olevateks kui nende tegelik harjumuspärane suurus võiks lubada.

Comment

Esmalt postitatud mikumaku poolt Vaata postitust
      Seetõttu näiteks vene täppistakistid defineeritakse karbi peal üks aste madalama võimsusega olevateks kui nende tegelik harjumuspärane suurus võiks lubada.
      Just nii see osa on.
      S2-23 jne, mul niisuguseid, 0,125W ja mõõtudelt võrreldavad 0,5W MLT/OMLT tüübiga.
      Huvitav olekski läbi viia katse, pista ahju sobivale, lubatud temperatuurile ja mõõta nende näitajaid. Miinuskraadidega vist läheb esialgu jamaks...
      Normaaltemperatuuril aga on 0,01-0,25% tolerantsiga isendid küll täpsed.

Kui neist koefitsentidest rääkida siis nendegi eriliike on palju, ilmselt ei puutu küll eriti teemasse kuid antud juhul ehk harmoonilised mürad on huvipakkuvaimad .
      -superradical-

Comment

Kas ma saan sellest jutust nüüd õigesti aru, et kui vajadus midagi kokku laduda ja oma vene takistite varust ei piisa, siis seadme töökindluse huvides oleks mõistlik lääne takistid võtta üks aste suurema võimsusega? Näiteks, kui vaja skeemil 0,5W ja sellist vene takistit ei ole, siis lääne oma oleks soovitav 1W panna? Ei mõtle siin muidugi traattakisteid.

Comment

Esmalt postitatud Pläsku poolt Vaata postitust
          ... siis seadme töökindluse huvides oleks mõistlik lääne takistid võtta üks aste suurema võimsusega? ...
          Soetasin hiljuti moodsaid 5W takke. Suuruse järgi veidi väiksemad kui vene 1W МЛТ. No ei usu, et need moodsad takid 5W kestvat soojendamist välja veavad. Vbl hetkeliselt 5W, kuid mitte pidevalt. Soetasin ka neljakandilised 5W valged keraamilised takid, needki toimetavad päris soojadena, kuid on usaldustäratavama olemisega - jahutuspind oluliselt suurem, võimalik kinnitada radikale jne.
          Lambiasjades on ikka mõttekas võtta takid võimsuse varuga.
          Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

Comment

Kulla ehitaja Plaastrike. Harjuta skeemijoonistamist paberil. Praegune üllitis on...? Tee omale selgeks skeemis toimuv nii alalisvoolukomponendile kui ka vahelduvvoolukomponendile ahelad. GU50 andis asjast juba väga hea hinnangu!

Esmalt postitatud GU50 poolt Vaata postitust
            Selliselt ebaloogiliselt joonestatud skeemi ei viitsi isegi lugema (=kangutama!) hakata. Skeem joonestatakse järgides signaali kulgemise suunda, vasakult paremale, mitte kummuli ja uperpallitades. Samuti kasuta skeemi tingmärke, mitte koostejoonise osasid. Antud juhul käib see lampide kohta, mis on sinu skeemis esitatud soklitena. Väga raskelt on loetav selline skeemi esitusviis, ei taha oma aega raisata sellise peale. Kusjuures algupärane viidatud HeadWize skeem on ju viisakas vormis. Järgi sellist esitusviisi ka oma loomustes.

Comment

Kui siin juba takistijutuks läks... Kui pole käepärast sobivat võimsamat takistit, on kõige lihtsam panna mitu tükki väiksemaid paralleeli/järjestikku, vastavalt siis nii mitu korda suurema/väiksema takistusega. Võimsused liituvad alati. Kui ilusti vormistada ja tegija väga pedant ei ole, ongi asi korras.

Comment

Kas lampvõimendites on kõige parem kasutada metallkihttakisteid, aksiaalühendus või on mingi muu tüüp parem ?

Comment

Esmalt postitatud plaaster poolt Vaata postitust
                  Kas lampvõimendites on kõige parem kasutada metallkihttakisteid, aksiaalühendus või on mingi muu tüüp parem ?
                  Ehk siis ootad jälle natuke, vast saab midagi .
                  Mul olemas niisuguseid: ВС, (siin pilte ja lugemist[vene.k.]): http://www.155la3.ru/vs.htm

ja БЛП ,infot/pilte siin: http://www.155la3.ru/blp.htm

Seega kui kannatada natuke aega siis võin otsida sobivaid...saad üsna rariteetse olemisega jublakaid, vanasti oli neid viimaseid sõjatehnikas (nad üsna täpsed ka).
                  -superradical-

Comment

Seega kui kannatada natuke aega siis võin otsida sobivaid...saad üsna rariteetse olemisega jublakaid, vanasti oli neid viimaseid sõjatehnikas (nad üsna täpsed ka).
                    Mul kiiret ei ole.

Senikaua alustan korralike kondensaatorite soetamisega.
                    viimati muutis kasutaja plaaster; 19 m 2011, 17:57.

Comment

Selle üle võib vaielda lõpmatuseni, kas süsinik-, metall- või mis veel takisteid kasutada lampvõimendis. Ühele meeldib üks, teisele teine ja mulle kolmas variant... Laialt levinud seisukoht on, et signaali teel (võres, anoodis) peaks olema vanaaegne süsiniktakisti. Olevat hea kõlaga. Isiklikult ei jaga seda seisukohta, sest süsiniktakistid mürisevad. Aga ma ei suru oma seisukohti peale, igaüks peab ise oma tõeni jõudma.
                      Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

Comment

Et ei ole, siis mingit kindlat reeglit. Ainult peab vaatam, et saaks piisava takistusega , võimsusega ja voolutaluvusega takistid õigesse kohta.

Comment

Mina soovitaks kindlasti sellest terviseohtlikust lõppastmest loobuda. Sinna panna vähemasti "side splitter", mis võib ka kõrvale haiget teha; või parem siiski lõpuastme trafo ja splitter.
                          Ma nagu ei kujuta ette, mis juhtub kui kõrvaklappidesse 200V impulss satub, eriti kui on näiteks mini tüüpi, kile membraaniga kõrvadesse käivad asjandused. Oma tervist ma kindlasti ei usaldaks mingi suvalise tootja toodetud detaili kanda, rumalal eeldusel et ehk ei juhtu midagi...
                          Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa

Comment

Mina soovitaks kindlasti sellest terviseohtlikust lõppastmest loobuda. Sinna panna vähemasti "side splitter", mis võib ka kõrvale haiget teha; või parem siiski lõpuastme trafo ja splitter.
                            Ma nagu ei kujuta ette, mis juhtub kui kõrvaklappidesse 200V impulss satub, eriti kui on näiteks mini tüüpi, kile membraaniga kõrvadesse käivad asjandused. Oma tervist ma kindlasti ei usaldaks mingi suvalise tootja toodetud detaili kanda, rumalal eeldusel et ehk ei juhtu midagi...
                            Väljundi trafo on hea mõte. Mul see võimendi jääb nagu nii tuppa ja kindla koha peale. Kui suur see võimendi tuleb pole oluline.
                            Nüüd mul probleem - millised trafod väljundisse panna ?

Comment

Kõik oleneb sellest, kas tahad asju ise teha, või kui raha on siis ostad (jääb kokkupanemise rõõm).

Kui ise kerid; siis soetad 2-6W pisikesed hiinakad ja kruvid need ringi väljundtrafodeks.
                              Või ostad; saad suuremad (ca 10W raamil) ja kui väga otsida ehk ka väiksemad- jaapanlased.
                              Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa

Comment

Väljundi trafo on hea mõte.
                                Jajah... OTL võimendi väljundtrafoga. Ja ongi käes "uus kvaliteet". Milleks üldse jamada sel juhul suht keeruliselt teostatava OTL skeemiga? Võib ju kasutada suvalist, olulisemalt lihtsamalt teostatavat trafolõpuga SE skeemikest. Mis olekski algajale paras.

Venemeestel on hea termin "rushaiend - русхаиэнд". See on väga ilmekas väljend suvalise kuliibinluse kohta. Esthaiend on ka samasse kanti...

Comment

Working...
                                X