Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Labori toiteplokk ca~ +/-35V, kuni5A skeem

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Labori toiteplokk ca~ +/-35V, kuni5A skeem

Niisiis soov meisterdada omale reguleeritava pinge ja vooluga nn. labori toiteplokk.

Olemas on Poola Indesil Toroid trahvo 2X24V-2X4,16A.

Omale jäi netist silmaNiisugune skeem, ei tea kas siin on keegi seda katsetanud.
    Kas saan ma õgesti aru, et Q1 ja Q2 on Voolupiirajad, IC1 siis pingeregulaator ja IC2 nö.voolu ülekoormuse kaitse. Viimasese ühendusest skeemis ei saa ma hästi aru, nimelt nr.6 jalg on ühendatud LED'ile?? kas ei peaks minema see tagasisidena nr2 või nr3 jalale?
    24V tugipingeallika (kui seda nii võib nimetada) mähiks äkki trahvole juurde.

Kuna mul on trahvo keskväljavõttega ja soov saada ka negatiivne pinge, kas on asi nii lihtne, et kui võtta sama skeem kasutada eraldi Dioodsilda, pista esimese silla miinus ja teise silla pluss kokku, mis jääks nulliks. Pista nüüd transid Q1, Q2 NPN'id IC1, negatiivse pingeregulaator ja opakal tuleks siis kah vist midagi ringi ühendada.
    24V Tugipingeallikas võiks vist jääda samaks?

Lisaks kui mu oletused ja arusaamad paika peavad, siis olen kuulnud, et voolu piiramis transistore lülitatakse ka kuidagi releedega järgi, kuidas niisugune asi on ehitatud ja kuidas toimib?

Vs: Labori toiteplokk ca~ +/-35V, kuni5A skeem

Või ehk on kellelgi muud töötavat skeemi pakkuda...

Comment

Vs: Labori toiteplokk ca~ +/-35V, kuni5A skeem

Kas seal kasutatav stabilisaator on olemas? LM317HV (ära vaata neid mis TO-92 kestas, need ei sobi sinna kuna vool kümned korrad väiksem).
      Seda tänapäeval enam ei toodeta ja väga raske on seda leida.
      Lihtsam variant - Arvutikasutajas oli skeem, see siin foorumis ka korduvalt läbi nämmutatud. Baseerus LM317/337 ja lisatranssidel saamaks suuremat voolu.
      Veel on võimalus lihtsamalt saada - LM317/LM337 paraleelühendusega, Nationalil selle kohta materjali netis küll.
      Või võtta autotrafo+kahe väljundiga trafo+alaldi/filter.
      Autotrafost saad reguleerida ükskõik mis pinget.
      Voolupiiramised ja muud viled võid unustada.
      E: miks ta peab just +-35V olema? +-30V tööstuslike skeeme netis olemas.
      -superradical-

Comment

Working...
      X