Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Aidake lugeda kivi - Teema suht lukus.

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Aidake lugeda kivi - Teema suht lukus.

Soov oleks hakata lugema ja kirjutama kivile
    PHILIPS
    80A21 BP
    MAF..ja mingid numbrid olid veel.
    formaat oli 28-pin
    http://www.semiconductors.philips.com/pack...e/SOT117-1.html või see http://www.semiconductors.philips.com/pack...e/SOT136-1.html.

Asi on aastast 1986 pärineva Bosch elektroonilise-süüteaju
    (Electronic Ignition Advance) skeemi peal.
    Seoses suuremat sorti auto mootori ümberehitusega, on plaanis hakata täpsemalt ka süüdet reguleerima.

Kuna ise netist midagi olulist asja kohta pole leidnud, siis paluks spetsialistide abi.
    Tundus vaid, et selle kivi analoog on
    83C751/87C751 või 87C48 või 8748.
    Arvatavasti on sellel 8x2Kb eeprom.

Kui ei oska aidata, siis palun soovitage kuhu pöörduda.

midagi taolist

Et kas keegi oskab seda kivi lugeda?

Comment

<--> P22 |_|1 28|_| Vcc (+5V)
      _ _
      <--> P23 |_|2 27|_| P21 <-->
      _ _
      <-- PSEN |_|3 26|_| P20 <-->
      _ _
      <--> P00 |_|4 25|_| P17 <-->
      _ _
      <--> P01 |_|5 24|_| P16 <-->
      _ _
      <--> P02 |_|6 23|_| P15 <-->
      _ _
      <--> P03 |_|7 8021 22|_| P14 <-->
      _ _
      <--> P04 |_|8 21|_| P13 <-->
      _ _
      <--> P05 |_|9 20|_| P12 <-->
      _ _
      <--> P06 |_|10 19|_| P11 <-->
      _ _
      <--> P07 |_|11 18|_| P10 <-->
      _ _
      <-- ALE |_|12 17|_| RESET <--
      _ _
      --> T1 |_|13 16|_| XTAL2 <--
      _ _
      GND) Vss |_|14 15|_| XTAL1 <--

Kas keegi saaks selle progemisega hakkama.

Comment

Kirjutamiseks vaja programmaatorit aga originaalkivi pealt softi maha lugemine pea võimatu - nagunii on lugemise kaitse peal.
        - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
        - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Kirjutamiseks vaja programmaatorit aga originaalkivi pealt softi maha lugemine pea võimatu - nagunii on lugemise kaitse peal.
          Tänan.
          Tahaks teada, et kas on mingit spetsiaalset programmaatorit selle kivi jaoks vaja, või saab seda teha kasvõi Arvuti BIOS pesaga
          Miks lugeda ei peaks saama? Isegi Bosch'i pritsungi eeprom'e saab ju lugeda. Aga mu kivi veelgi tähtsusetumas kohas - eelsüüte regulaatoris. Ei usu, et keegi spetsiaalselt seda kaitsma on hakanud.
          St, et mul kaob kirjutamise point ära, kui ma alg koodi kätte ei saa.

Ma ei jaga veel programmaatoritest eriti midagi (ise olen progeja ), aga asi huvitab tõsiselt.

Kas põhimõttest olen aru saanud?
          Et kivile toide peale, LPT otsad ühendada kivi aadressi- ja andme jalgadele, ning võib hakata arvutist LPTsse infot saatma. Ja mingile jalale tuleb ka pinge peale panna, et kivi teaks, et nüüd kirjutatakse. :-[
          Kui peaks veel ülikooli minema, siis lähen mikrokontrollerite peale.

Comment

See kivi pidavat olema inteli 8048 kärbitud kloon.
            Ja sealt nii vanadelt kividelt lugemine pidavat olema vist võimatu. Ja üleprogrameerimine võimalik, kui seal oleks aknake peal. Nii kirjutas keegi Raivo Nael.

Kas seda kivi oleks siis võimalik ikkagi lugeda?
            Kui oleks, siis äkki saaks selle kivi asendada mingi flashitavaga, millel sama käsustik olemas.

?????
            Vaikus siin foorumis?
            Kus on asjatundjad?

Comment

Seda ma ei tea, mille kloon ta on. Progemine käib tõesti nii et antakse aadress ja daata ja sobiv PROGEMISE PINGE, nt. 12,75V. LPT-st ainuüxi jääb väheks kuigi ka selliseid skeeme on.
              Ümber kirjutada sama kivi tõesti ei saa enne vana sisu kustutamist. Vanadel kontrtolleritel käis see UV-ga läbi kvartsakna kivi kestas. Kui viimane puudus, oli OTP (1* kirjutatav - odavam). Lugemise kaitse on üsna kindlasti peal, iga bitt on raha ja seda niisama ei jagata. Mu sõiduriista signa PIC on ka kirjutuskaitsega. Dekodeerisin siis ise ta väljundsignaali aga paar bitti jäid arusaamatux. Küsisin tootjalt, vastus oli: osta uus ja parem, isegi bittide tähendust me EI ütle! Vot siis s....pead! Pidi ise edasi nuhkima.
              - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
              - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Ühesõnaga sit* lugu. Et viskan selle süüteaju minema, ja muretsen autole sellise aju, mis juhib nii süüdet kui pihusteid digitaalselt, ja mis on teadaolevate võimalustega ümberkirjutatav. Ntx Motronic.

Palju on siin neid tegijaid, kes on mingeid vanemaid (loe: odavamaid) Bosch Motronicuid ülekirjutanud?

Comment

Working...
                X