Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Vilguti skeem

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

on vist jah ....aga mis see tähendab?(olen üsna juhm)
    See tähendab, et väljundisse tuleb relee panna kuna
    lambi süttimise hetkel vool Ampri kandis aga kivi
    väljund kannatab 0,1 A. Võimsad LEDid vist jäävad sulle
    kalliks.
    VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

Comment

et kuna mina eriti asjast ei jäga siis andke mulle skeem ja vajalike juppide nimekiri...nii et saaks auto aku pealt panna kabariidid vilkuma(umbes 1Hz või alla selle )..palun

A tegelt oleks lahe kui tuled hoopis nii teeksid nagu siin skeemil http://www.hot.ee/andy00/projektid/ele/s_000.htm

Comment

Seaduslikkuse kohta loe http://www.auto.ee/liiklus/docs/tuled_tehno.html

Seisutulede kohta pole öeldud, et ei tohi töötada vilkuvas reziimis (erinevalt pidurituledest) aga ma ei usu et selline auto tehn. ülevaatusest läbi läheks. Mul oli tööautol keegi teind nii et piduritulede süttides süttisid ka tagumised udulaternad. Taheti tagasi saata.

Comment

seadus on selleks et rikkuda ja ma mõtlesin et teen pärast ikka mingi lüliti ka vahele

Comment

SIIN on vilguti skeem aga mul oleks vaja see panna 12v peale tööle. Kas asi on võimalik?
            pane u.4-5 kilooomine takk kivi ja vooluallika vahele ja asi korras
            -Artificial_Intelligent-

Comment

aga ma tahaks vilgutile led-i asemele kabariidi tule panna ja see 12 V niiet vilt ei lähe läbi

Comment

aga ma tahaks vilgutile led-i asemele kabariidi tule panna ja see 12 V niiet vilt ei lähe läbi
                kasuta releed, selle kontaktidele võid ükskõik kui suure võimsuse panna.
                -Artificial_Intelligent-

Comment

nii proovin teha nii nagu resr seletas kuid kas need jupid sobivad takisti http://www.tevalo.ee/cgi-bin/web_store.cgi...-730-50&lng=est ja relee RELEE -12V 2*3A/250V V23042 A2003 B201
                  ps va veel üks algaja küsimus: Takisti panen + juhtme vahele eks?

Comment

nii proovin teha nii nagu resr seletas kuid kas need jupid sobivad takisti http://www.tevalo.ee/cgi-bin/web_store.cgi...-730-50&lng=est ja relee RELEE -12V 2*3A/250V V23042 A2003 B201
                    ps va veel üks algaja küsimus: Takisti panen + juhtme vahele eks?
                    Mis sa rabeled, resr soovitus oli esialgse skeemi kohta
                    mis sulle ei sobi kuna pead kasutama releed.
                    pane 555 skeem esialgu Lediga tööle, näed kuda vilgub
                    ja kui meeldib siis paned relee mähise otsad outputi
                    ja + toite vahele, mähise otstele pead paralleeli dioodi ka
                    panema, et kivi väljundit kaitsta.
                    PS. ehk kustutad mõttetu url ära , vaatamine koormab asjata.

Comment

Kas relee on ikka parim lahendus? Minu arust kondaktivaba süsteem ikka parem. Miks ei võiks lõppu panna näiteks ühetransistorilist võimendit (lüliti reziimis)? 555 väljundpingest (õigemini voolust) piisab ju täielikult (jääb veel kuhjaga ülegi) mistahes võimsama transistori tüürimiseks. Ja sinna pole ju teab mis transsi vaja, sobima peaks mistahes üle 5W võimsusega n-p-n transistor.
                      ...

Comment

Kas relee on ikka parim lahendus? Minu arust kondaktivaba süsteem ikka parem. Miks ei võiks lõppu panna näiteks ühetransistorilist võimendit (lüliti reziimis)? 555 väljundpingest (õigemini voolust) piisab ju täielikult (jääb veel kuhjaga ülegi) mistahes võimsama transistori tüürimiseks. Ja sinna pole ju teab mis transsi vaja, sobima peaks mistahes üle 5W võimsusega n-p-n transistor.
                        Algaja võiks liikuda lihtsamalt keerulisema lahenduse
                        poole, pealegi relee vist olemas , lampe 4, seega 20W mis
                        nõuab radikat .

Comment

Mis sa rabeled, resr soovitus oli esialgse skeemi kohta
                          mis sulle ei sobi kuna pead kasutama releed.
                          pane 555 skeem esialgu Lediga tööle, näed kuda vilgub
                          ja kui meeldib siis paned relee mähise otsad outputi
                          ja + toite vahele, mähise otstele pead paralleeli dioodi ka
                          panema, et kivi väljundit kaitsta.
                          PS. ehk kustutad mõttetu url ära , vaatamine koormab asjata.
                          Tegelt mõtlesingi et teen hoopis sellest esialgsest skeemist kuna see juba kodus vilgub 1.5 V peal

Comment

kas keegi teab kui kiiresti vilgub SEE vilguti (et kui suur vahe on kahe ühe pirni vilkumise vagel ja kuis suur 1. ja 2. lambi vilkumise vahel)
                            Ja veel et kui tahan panna asja kabariitidele kas siis on vaja vahele panna mingit releed või võib selle otse ühendada?

Comment

Vabandust et vahele segan, kuid minu tagasihoidlik palve olelks, et äki mõni lahke inimene annaks skeemi 230V 60W lambi vilkuma panemiseks. Soovitavalt kontaktivaba ja vilkumise sagedust võiks saada reguleerida. :-[

Ja miks te ei kasuta suunatulereleed kabariit tulede vilkuma panemiseks ???

Comment

Ja miks te ei kasuta suunatulereleed kabariit tulede vilkuma panemiseks ???
                                ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Comment

Working...
                                X