Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Akulaadija skeemi vaja!

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Akulaadija skeemi vaja!

Otsisin küll siit foorumist, kuid täpset vastust ei saanud oma probleemile. Mul on olemas üks akulaadija, mis töötas kellamehhanismil. Vaja oleks panna see tööle nii, et lükkaks end välja siis, kui akud täis. Mis oleks nüüd kõige lihtsam ja parim lahendus? Laadimisvool peaks olema kuni 24A ja akude pinge on 24V (elektriline akutõstuk)
    Selline ta on:

Teine küsimus on selline, et kas keegi oskab öelda dioodide ühendusskeemi,mis sealt pildilt paistab?

Kiskusin siis kõik muu stuffi küljest ja lasin pinge trafole. See osa töötab ilusti. Targemad inimesed ütlesid, et see on SELEENALALDI. Igatahes tuleb sealt ilusti 28V alalispinget.
    Andke palun nüüd abi mõne skeemiga, mis sinna juurde tuleks teha!!!

Tänan.
    Tuleb lihtsalt täiega panna!

No kas keegi ei oska siis mind aidata!? Võibolla keegi teab vähemalt mõnd tarka raamatut?

Comment

Seal peavad olema igavesti võimasd dioodid.Dioodide ühendus skeemi leiad Lembit Abo raamatust.(lüüte silumiseks siis pole vaja)
      Elas kord üks väike transistorike, tal oli ainult üks viga, ta nimi oli p217

Comment

igavene võimas laadija igatahesm, aga jah abo peale abo raamatu ei oska midagi soovitada.
        muusika on kuulamiseks

Comment

Ei pea olema väga võimsad dioodid, pildil olevad on lihtsalt Pätsuaegsed
          GBPC3510W Bridge rectifier maksab 75.50 ja kannatab 35A, Tevalo letikaup. Radikas kah külge ja ok.
          Trafost tuleb kaks juhet, seega sildalaldi. Ehk siis trafo juhtmed lähevad dioodsilla ~ otste külge.

Comment

OK. See osa on kõik selge. Nüüd siis Abo raamatut lehitsema, et saaks mõne skeemi. Aga igasugune abi oleks ikka teretulnud!
            Tänud vastajatele.

Comment

Abi leiad veel http://www.hot.ee/qwerty009/
              ja http://parsek.yf.ttu.ee/~transistor
              lehelt.
              Täpset linki panna ei saand,aga vaata "ABI" ja "SKEEMID/PROJEKTID" alt.
              Elas kord üks väike transistorike, tal oli ainult üks viga, ta nimi oli p217

Comment

No kas keegi ei oska siis mind aidata!? Võibolla keegi teab vähemalt mõnd tarka raamatut?
                Minu arusaamist mööda tahad skeemi millega kella asendada,
                odavam variant uuega. Tuttava firma ostis tõstukile uue
                targa laadija, 2T ringis maksis.
                VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

Comment

Sa otsid vastust esitamata küsimusele ???

Comment

???kas on ikka vaja 24 v kui akud 24v siis laadimine peaks olema vähemalt 28 v

Comment

Sa otsid vastust esitamata küsimusele ???
                      Küsimus on selles, et mul on trafo ja dioodid, mille tulemusena on mul 28V alalispinget. Mis ma pean tegema, et sellest akulaadija saaks? Et ta lülitaks end välja, kui aku täis on. See ongi küsimus.

Comment

See seleen vaheta nelja sildühenduses dioodiga. Dioodid peavad olema vastava v?imsusega ja paigutatud radiaatoritele (jahutuspind s?ltub v?imsusest). Väljalülitamiseks kasuta näiteks transistorlülitit, mille sisendis on stabikad (vastavalt aku täislaetud pingele) ja väljudis mingi relee vms.,mis lülitab seadme v?rgust välja. Sisse lülitad jälle nupplülitist.

Comment

võimalik on veel mõõta dioodil pingelangu või siis mingil ühendusjuhtmel pingelangu mingi opakaga ja siis selle järgi välja lükata.
                          Kas sel laadijal ei olegi mingit voolu piiravat lülitust? Loogiline oleks tühja aku korral laadimispinge alla lasta trafo primaarpinget vähendades.

Ikkagi, üks valmis akulaadija skeem on abo raamatus raadiolülitused, kuskil mõni lehekülg enne lõppu. Ehk oleks lihtsam selle järgi ehitada? Seal on eraldi kaks osa, üks türistoridega plokk juhib laadimisvoolu muutes primaari pinget ja siis sekundaaril on mingi paari transiga komparaator, mis mõõdab pinget ja max pinge saavutamisel lülitab välja kõik.

Comment

Mul see skeem nüüd ees, kuid sellel on 1 viga. Nimelt see on 12V, mul on vaja samat asja 24V süsteemile. Ei oska ise nagu kõike ümber arvutada

Comment

Working...
                            X