Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Vaja natuke abi skeemi tegemiseks

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vaja natuke abi skeemi tegemiseks

Tahan teha kõrgepingegeneraatorit süütepoolide abil (olen ühe juba teinud - väga algeline).
    Kuna ma kavatsen kasutada mikrokontrollerit ja LCD-d, siis on eriti tähtis, et ei oleks 5V toitepinge kõikumist

www.hot.ee/erkileitaru/s1.jpg
    Selle ülesanne on anda igas olukorras 5V väljundpinget või üldse mitte midagi.

www.hot.ee/erkileitaru/s2.jpg
    PIC genereerib impulsse Q1,Q3 ja Q4(sümbolid skeemil valed) lülitamiseks. Q2 on 12V paisupinge saamiseks. Lisaks on PICi küljes LCD, väljundpinge andur, paar nuppu ja võibolla temp. andur transistoridele (skeemil neid pole).

Palun kritiseerige. Kas transse lülitades võib tekkida pinge, mis PICi ja LCD lõhub?

Q2 E-B siire on päripingestatud ja seepärast tuleb 12 volci otce PICi peale - vaata kas kannatab. Kui ei, pane ÜE lülituses transs vahele. Või optron.
    IRFBC-delt peaks neelult maha minema nn. vastukäigu diood mis eneseinduktsiooni pulsid maha tapaks, kuidu lähevad transid.
    - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
    - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

IRFBC40-l on sees lätte ja neelu vahel zener-diood. Kas see ei võta pulsse maha? Skeemil seda näha pole, sest ma ei leidnud sellist transi sümbolit.

Comment

Võtab küll.
        - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
        - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Working...
        X