Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Automaatne suretuslüliti 2T bens. puldiautole

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Automaatne suretuslüliti 2T bens. puldiautole

Tere!

Oleks abi/nõu vaja kuidas teostada nn "killswitch" juhul kui auto küljest tuleb aku lahti.
    Autoks HPI Baja 5b :http://www.hpieurope.com/kit-info.php?lang=en&partNo=10601

Hetkel olemas selline süsteem, mis liigutab gaasiservo piduri asendisse, kui signaal katkeb või aku liiga tühijaks saab.
    Kui servo peaks kinni kiiluma, siis mõistagi ei toimi ja autole jääb gaas peale.
    Samuti ei toimi, siis kui aku lahti põrub (siiamaani pole juhtunud, aga on võimalik, mootor selletõttu välja ei sure).

Ühesõnaga oleks vaja mingit skeemi/releed vms mis süüte katkestaks, kui vool tagant ära kaob.

Pardaaku on ~6v ~3000-5000mah ni-mh.

Valmis süsteemid maksavad alates 40€ kandis , mis tundub palju nii pisikese(lihtsa?) asja eest.
    nt: http://www.killerrc.com/index.php

Tänud.

Edit: http://www.msuk-forum.co.uk/topic/79501-diy-killswitch/
    S
    ellise asja saaks ise küll valmis, vaja vaid relee leida.

Edit2: Mootori süütepoolist käib läbi ~300v.

Oskab keegi mingit releed soovitada, mis sulgub kui toide kaob?
    viimati muutis kasutaja sips; 01 May 2012, 17:32.

Vs: Automaatne suretuslüliti 2T bens. puldiautole

suvaline "automotive" relee peaks töötama 6 voldise akupingega. Paned selle aku peale (kas sellel asjal generaator ka on?) ja kui aku tagant tuleb, laseb kontakti lahti. Kontaktiks kasuta näiteks süütepooli sisendklemmi (mis pinge see 300V on? sädet selline pinge ei tekita) ja maa vahele. Peaks toimima.

Comment

Releele toide otse akult ja relee NC komtaktid ühendad süütepooli sisendi ja kere vahele - kui akut pole, siis relee laseb kõik süüteimpulsid kerre ja asi sureb maha. Võib ka reistpidi, et releelt toite kadumisel ühendatakse süütepool signaalist lahti, aga sellega on suurem oht, et mõned litakad üle klemmide lööb ja releed pisut enam põletab.
      Aku tühjenemisel need tõenäoliselt ei toimi, sest selle aku pinge tühjana on 4V või enam ja seda peaks olema piisavalt, et 5...6V releed lahti hoida.
      Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Siis tasuks mingi mikrorelee valida, et kaalu väga juurde ei tuleks ja akut vähem koormaks.

Comment

Rooliservo tarve jätab teised asjad nagunii varju, seega tarve ei tohiks väga kriitiline olla. Sellise skaalaga masinatel ei ole vist ka enam iga gramm arvel.
          Liiga pisikese releega on oht, et kontaktid ei pea kaua vastu. Öko ja kerge oleks muidu herkonrelee ja vanasti olid need saadaval kuni 1A vooluni. Tänapäeva valikus ei ole enam kahjuks kursis.

Comment

Ei ole küll minu asi (igaüks teab ise mis teeb) aga ma ei saa aru miks sa kardad et aku lahti tuleb. Kinnita aku paremini ja paremasse kohta. Ja sama juhtmetega - vaata et oleks kaitstud korralikult ja sellised pistikud mis põrutades lahti ei tule.
            Mul on endal olnud kaks 1:8 skaala masinat (buggy ja monster truck). Tegelesin selle asjaga aktiivselt umbes 3 aastat. Käisin võistlustel kaasa elamas ja olin selle teemalises foorumis suht aktiivne kasutaja.
            Ja ei ole mul kordagi aku lahti tulnud. Ega ole kuulnud et kellegil teisel oleks tulnud.
            Kuna sellised masinad saavad tavaliselt korralikult vatti (mitme meetrised hüpped, kokkupõrked ja vees sõitmine), siis mina sinu asemel hoiaks asja võimalikult lihtsana ja lollikindlana. Mida vähem igasugu üleliigseid vidinaid on, seda töökindlam ta sul on.
            Näiteks 1:8 masinatel (Nitro) ei olegi mingit süütesüsteemi. Seega on ka elektriliselt väljasuretamine võimatu. Aga näe, ikka sõidetakse ja töötavad. Nii et ma ei muretseks selle pärast nii väga.
            Aga noh, eks sa ise tea paremini...

Comment

Relee ongi suht lihtne ja lollikindel lahendus. Kindlasti on palju inimesi, kes ei ole kunagi liikluses isegi mitte ohtlikku olukorda sattunud, on ka neid kelle tutvusringkonnas pole õnnetusjuhtumeid selles valdkonnas aset leidnud, aga see ei tähenda, et ratturi kiiver ja auto turvavöö mõttetud oleksid. Kui võimalus lihtsa vaeva ja vähese rahaga millegi vastu ennast kaitsta, siis miks mitte seda teha. Kui kõige juures veel jälgida, et algse lahenduse taastamine oleks vaid pistiku ümbertõstmine, siis peaks asi eriti muretu saama.

Toiteühenduste katkemisi juhtub ka tavasõidukitel, miks ei või juhtuda mudelitel. Lühises akud on ka mudeleid hävitanud, ei tea kas ka meie maal, aga väljaspool küll

Comment

Sellise skeemiga 12v relee leidsin.
                Kas selline sobib või peab 87a ka olema?
                Milline klemm kuhu ühendada?

Kui tööle ei hakka proovin 6v relee leida.

Edit: sooviks ühendada nii, et kui aku tagant kaob, siis katkestaks süüte.
                Ehk siis peaks ühendama suretusnupu ahelasse?
                Selline nupp on süütepooli küljes:
                viimati muutis kasutaja sips; 04 May 2012, 17:40.

Comment

Oleneb kuidas ühendada tahad. Kas + massi lühistada, või toite otsad lahti ühendada.

Ei tea ainult kui põrutuskindlad need releed on. Mingi 3m hüpe 40km/h raputab päris korralikult seda ma usun. (Või noh, ma ei tea kuidas ja kus sa sõidad)
                  Silikoniga tasub ka üle käia see. Muidu varsti muda täis.

Comment

Working...
                  X