Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Ostsillatsioon ja takistus

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: ossilatsioon ja takistus

Teema püstitajale! Egas selle teema hilisem kooliprogrammis olek ei keela praegu nendest asjadest lugeda! Kätteõpetatud saamatus, mida meie koolikorraldus soosib, on kõige hullem "blondiinidel"!
    viimati muutis kasutaja rainadov; 13 July 2012, 13:10. Põhjus: täiendus

Comment

Esmalt postitatud rainadov poolt Vaata postitust
      Teema püstitajale! Egas selle teema hilisem kooliprogrammis olek ei keela praegu nendest asjadest lugeda! .....
      Ülimalt hea nõuanne!
      Mul näiteks oli justnimelt huvi tõttu füüsikaraamatu elektriosa sisu täiesti selge üle aasta enne seda kui seda õpetama hakati.
      Tore juhus oli kui meie noor füüsikaõpetaja uue materjali (alalisvoolumootori tööpõhimõte) lahtiseletamisel veidi "puterdama"
      hakkas ja siis mina oma koolipingist teda korrigeerima kippusin... Kutsus siis minu tahvli juurde seletama ("kui nii hästi tead").
      Seletasin ära, kõik said aru ja tema samuti. Teenisin sellega kaks "viit", selle ja ka järgmise tunni eest ette. Õiglane oli.
      Elektroonika töötab suitsu baasil.
      Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
      Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

Siin sama juhus, mis Fre'l. Sai terve kooliveerandi keskkoolis füüsikatunde oma klassile antud, kui teemaks raadiotehnika alused. Siis netti ei olnud, kõik ettevalmistus käis põhiliselt Abo raamatute põhjal. Nüüd internet infot täis, alustada võiks (ingliskeelsest) Wikipediast.
        73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
        ATiP1pN4XeM

Comment

Kui nüüd pisut oma saba liputada, siis on endalgi selliseid õpetamisi ette tulnud. See oli veel aeg, kus Abo raamatuid ka veel ei olnud.

Comment

Esmalt postitatud Scott poolt Vaata postitust
            terve kooliveerandi keskkoolis füüsikatunde oma klassile antud, kui teemaks raadiotehnika alused
            Ei tea muidugi, mis aastal ja mis keskkoolis, aga et terve kooliveerand oleks füüsikas ainult raadiotehnika aluseid õpitud ... ei meenu küll kuidagi.

Comment

See ei olnud raadiotehnika vaid füüsika elektri elektriosasse juhatamise osa! Räägiti: pinge, vool, takistus, induktiivsus, mahtuvus. Voolu liigid, võimsuse eraldumisest koormusel ja millest see sõltub, magnetvälja ja elektrivälja energia tasakaalust võnkeringis=seega resonantsist. Detektorvastuvõtjast, ja selle tööpõhimõttest. Induktiiv ja mahtuvustakistusest. Võnkeringi sagedusest jne. See kõik on füüsika põhikooli kursuses olemas. Ainult, kõike seda koos teadmisega elektri olemasolust saavad lapsed-õpilased teada alles üldjuhul 9 klassi viimasel semestril. Kui aga keegi sinnani ei ela, elektri ohutuse hooletuse tõttu, siis on see kooliprogrammi möödalask ja looduslik valik! Kurb aga tõsi! Kodudes on ju enamuses elektrisse suhtumine, ... mis see väike särts inimesele siis ikka teeb?

Comment

Esmalt postitatud Scott poolt Vaata postitust
                Siin sama juhus, mis Fre'l. Sai terve kooliveerandi keskkoolis füüsikatunde oma klassile antud, kui teemaks raadiotehnika alused. Siis netti ei olnud, kõik ettevalmistus käis põhiliselt Abo raamatute põhjal. Nüüd internet infot täis, alustada võiks (ingliskeelsest) Wikipediast.
                Liputan kah saba.
                Sel ajal, kui mu eakaaslaste lemmikautoriteks olid E. Raud , A.Lindgren jms, olid mul vähe teised nimed E. Jaokoobi, K Varandi, L.Abo jne .Ja hunnik vene autoreid. Füüsikaõpetaja mind eriti ei sallinud, mis teha, teatud valdkonnas olin temast targem. Lisaks võin uhkustada füüsikaolümpiaadi 1 kohaga .

Oh, aitab.

Teemaalgatajale aga head õppimistahet. Kui on ikka suur soov midagi ehitada, siis tuleb seda teha, küll see tarkus tuleb ka omal ajal.
                Ise tuleb see tegelikult vaid siis kui on juba haiglane huvi asja vastu. Ja see on mul juba niikaua kui ma mäletan ja ära pole kadunud, pidevalt üritatakse mind igatepidi terveks ravida
                Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Esmalt postitatud rainadov poolt Vaata postitust
                  See ei olnud raadiotehnika vaid füüsika elektri elektriosasse juhatamise osa! Räägiti: pinge, vool, takistus, induktiivsus, mahtuvus. Voolu liigid, võimsuse eraldumisest koormusel ja millest see sõltub, magnetvälja ja elektrivälja energia tasakaalust võnkeringis=seega resonantsist. Detektorvastuvõtjast, ja selle tööpõhimõttest. Induktiiv ja mahtuvustakistusest. Võnkeringi sagedusest jne. See kõik on füüsika põhikooli kursuses olemas. Ainult, kõike seda koos teadmisega elektri olemasolust saavad lapsed-õpilased teada alles üldjuhul 9 klassi viimasel semestril. Kui aga keegi sinnani ei ela, elektri ohutuse hooletuse tõttu, siis on see kooliprogrammi möödalask ja looduslik valik! Kurb aga tõsi! Kodudes on ju enamuses elektrisse suhtumine, ... mis see väike särts inimesele siis ikka teeb?
                  Mitte ON vaid OLI . Vähemalt olen ma aru saanud ja seda on ka kogemused kinnitanud.Kooli lõpuklasside eesmärk on vaid tuupida riigieksamiteks ja olla vähemalt näiliselt teistest parem ja edukam. Maailm on vähe teistsugune ku meie ajal. Nüüd on igaühel olemas abimees "guugel". Tõesti nett on tore asi, aga õnneks on seal ka igasugu saasta, niiet vähemalt tuleb niigipalju pingutada, et aru saada, kas otsingu tulemus on jura või mitte. Kahjuks isegi seda ei viitsita......
                  Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Mis ma siis olin, ilmselt 12 aastat vana kui selle raamatu
                    Teos on mõeldud ettevalmistuseta või vähese ettevalmistusega raadiohuvilistele, nagu iseõppijatele ja ALMAVÜ vastavatest kursustest osavõtjatele, abivahendiks tehnikumide ja tehniliste õppeasutuste ning polütehniliste üldhariduslike koolide õpilastele, samuti ka nendele töötajatele teistel erialadel, kes ratsionaliseerimis- või kutsetegevuses rakendavad elektroonikat ning raadiotehnikat. Olles omandanud teoses pakutava materjali, saab lugeja takistamatult asuda spetsiaalsema elektro- või raadiotehnilise kirjanduse läbitöötamisele.

poest ostsin ja seda kohe intensiivselt õppima asusin, enne ei
                    võtnud järgmist peatükki ette kui eelnev täiesti arusaadav oli.
                    Muudmoodi lihtsalt ei õnnestunud, proovisin. Tegelikult koolis
                    ka tol ajal iseseisvat õppimist eriti ei nõutud, seda harjumust
                    saab korralikult omandada vist ainult õigel ajal ja kellel on siis
                    mingi ala vastu suur huvi tekkinud, saab selgeks. Hiljem tuleb
                    see suuremate vaevadega.
                    Minul oli lihtsalt suur huvi ja see raamat tundus põnev...
                    Nüüd võiks soovitada ka veidi hiljem ilmunud raamatusarja, kus
                    veidi naljakas-naiivses mängulises dialoogivormis elektroonika
                    põhitõdesid esitatakse. Need on (maailma)kuulsad raamatud
                    "...see on imelihtne", mõned nendest on ka siin rivis näha:
                    1 2 3 4 5 Kokku 241 raamatut lisamise järjekorras, 5 leheküljel Taskuraadiod Autor: Mihhail Rumjantsev Kirjastus: Valgus, 1967 Sisu: RAAMAT ASUB LAOS, SAADAVAL 1-3 PÄEVA JOOKSUL. 024 Brošüüris kirjeldatakse üksikasjaliselt mitmesuguse skeemi ja Elektro- ja raadiotehnika

Kes otsib, see leiab...
                    Elektroonika töötab suitsu baasil.
                    Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
                    Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

Working...
                    X