Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Alalisvoolu-pinge tõstmine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Alalisvoolu tõstmine.

kisud mõne mobiiltelefoni autolaadija laiali ja võtad sealt mc34063,edasi muudad paari takisti ja kondensaatori nominaali ja ongi 30V olemas

Comment

Otsustasin oodata. Esimeses postis nimetatud LM2577 saabub järgmisel nädalal.

Comment

Tere.

Nüüd kui aeg kätte jõudis, vaatan, et kas üldse on võimalik seda teha, mida ma üritan? Kas see LM2577T-ADJ üldse lubab pinget üle 12V tõsta? Või see on kivi millega saab tõsta pinget kuni 12V-ni?

Comment

12.600mV

Comment

Vs: Alalisvoolu-pinge tõstmine

Pinge pingeks. Teema algataja pole ära maininud milline on tarbitav vool 30VDC pinge juures.

Comment

Vaja oleks anda TL074 opambile +15 0 -15 pinge.

Vool on kogu kivi peale 10mA
              Nii vähemalt ütleb TexasIns. andmeleht.

Comment

Esmalt postitatud served poolt Vaata postitust
                LM2577 on 1tk Tartus koduka järgi, aga tegelikult seda siin ei ole.

Vaja oleks jah pinget tõsta, vool on tühine.

Ma vaatan praegu oma vanu arvuti toitekaid üle, äkki kusagile on midagi paigutatud.
                ;

Kui suur on tühine vool? 200[A] tarbimise juures on 100[mA] tühine, aga 200[mA] tarbimise juures kohe kuidagi mitte ... tühine!

Teed 1-2 transiga generaatori ja väljundis feriitrõngas, kahe mähisega, kus keerdude suhe 1:4. Edasi sild + kondekas silumiseks. Kogu see kupatus mahub igaljuhul, tühise(?) voolu korral, 10x20[mm] plaadile! Jõudu susserdamisel!
                viimati muutis kasutaja Scott; 22 October 2012, 04:15. Põhjus: 2 kokku

Comment

Üks selline kahel transistoril töötava konverteri näide on siin, võimaldab sul genereerida kohe +/- 15V, trafo pead muidugi ümber arvutama oma vajadustest lähtuvalt. Originaalis on see skeem mõeldud vaakumluminesentsindikaatori toiteks.

Comment

Üks väga lihtne lahendus oleks kasutada veel MAX1681 sarnaseid kive.
                    MAX-i toodangu eelis on see, et saab sisemise kella sagedust ka sättida, kasulik müra vähendamiseks.

Lähen võtan kaks ICL7660-i ja proovin nendega midagi teha.
                    viimati muutis kasutaja served; 09 September 2012, 11:44.

Comment

TL074 töötab +-9V pealt ka. Parameetrid on küll veidi teised, aga kui kannatab, siis on kõige lihtsam teha nii:

1) +9V jaoks kasutad originaaltoiteallikat.
                      2) -9V genereerid inverteriga, näiteks ICL7660 või LT1054CN8. Pole vaja ühtegi trafot kerida ega midagi.

Ongi kogu lugu.
                      Toitepingete väike ebasümmeetria ühte õiget opvõimendit ei sega mitte 1 põrm. Kui tekibki inverterist häire sisse, siis väike RC filter toiteahelas peaks väga lihtsalt asja päästma.

If you think education is expensive, try ignorance.

Comment

Eks ta töötab muidugi, aga hetkel on probleem nn "headroomis". Ja ma ei saa signaali tippe lõigata, sest mul on seda signaali vaja terves ulatuses.

Katsetasin ICL7660 ära ja sain soovitud tulemuse!

Teine kord peakski jääma asjade juurde mida varem juba kasutatud.

Kui teemaga tegelema hakkasin, siis panin googlesse sisse DC DC converter 30V ja tulemuseks tulid hiinast ostetavad moodulid, mille väljundi max oli 30V, aga ma loll ei osanud lugeda, millisest pingest see 30V saadakse. Sealt edasi leiutasin selle et mul on nüüd vaja LM2577.
                        Taaskord ei lugenud piisavalt ja nüüd selgus, et see kivi on üsna kasutu.

ICL7660 olin ka varem juba kasutanud invertimiseks ja kordamiseks, aga eks see süvenematus maksis kätte.
                        Tahtsin kiirelt ja lihtsat lahendust, mis lõpuks võttis ikkagi umbes kuuaega aega.
                        Samuti tahtsin midagi uut ka proovida, LM2577 lubatud vool on oluliselt suurem.

Comment

Vabandust kasutaja served et tulen siia sarnase ehk "pingetõstmise ja kahepoolseks muundamise" küsimusega! Ehk aitab see sindki!

Üle aastate tuli mõte midagi vajalikku ehitada ja kolakastist sai leitud hulk esmapilgul sobilikku ja vajalikku, kuid küsimus puudutab skeemi!
                          Klapivõim TDA2030 baasil. "Vanal Klassikul" on kahepoolne toide. Samas tean ka, et on võimalik ühepoolse toitega http://www.eleccircuit.com/the-multi...using-tda2030/ see tööle ajada kuid valikuid kitsendab just minu leitud jupid ja "Kiiksuga soovitud toitelahendus"

Saama adapteripesa peaks saama kasutada auto sigaretisüütajast (Loe toitepinge 13,4V) kui ka
                          Toroidsüdamikuga 20VA VAHELDUVVOOLU adapterist (leitud selline nunnu ja alaldada saaks ju ka võimu sees). kuid!
                          Selle koormusvaba pingeväljund on 24V, seega sillaga alaldades ja ca 100mA koormates oleks see 40V lähedal

1. Mõtlesin olgu küllap 2030 ka selle toitepinge üle elab kuid kuidas teha see ka autos toitmisel universaalseks seega peaks sellest 13,4V tõstma ka juba 40V-ni. teisalt kui juba muundada siis ehk kahepolaarseks. (+/- 20v)
                          2. Mõte. Kui loobuda "pinge üleskruvimisest" ja vastupidi madaldada seda "kaasavaraks saadud" 40V-ti? Lihtne lineaar-regulaator uhab suurema osa soojuseks. Kas siis impulss alaldi midagi arvuti emaplaatidel kasutatavast (tõsi niivõrd madalale 1-2V ja suurele voolule 10A ja enam) pole vaja punnitada. kuid kui hulluks lähevad siis häired?
                          3. Uitmõte kui juba pinget ülearu ja klapivõim ei ole kõlarivõim (Loe üle 100mA kanalile koormusvoolu ei teki ka 8 oomiseid klappe kasutades), siis äkki lisada ka laetavad akud ja teha temast "Portatiivne Taskuvõimendi" kuid mida peaks saama laadida varemmainutud 1 või 2 lahenduse abil.

Pead tööle targemad! pakkuge midagi!
                          PS! Küll on ikka eelpool nähtud vene skeemides vigu sees! On el.lüüdi polaarsused valetpidi või toitemaanduspunktid ja "virtuaal-0 maanduspunktid" kokku ühendatud! Samas endalgi nõukaaegseid Transistoreid IC-si järgi mida võiks ära kasutada ja ka TDA 2030 asemel võiks mõne kahe/neljakanalise OP võimu baasil klapivõimendi ehitada. Siis ikka vaja +/-15V ja mida stabiilsem seda parem.

Comment

lisaks eelnevale: Kui palju jääb koormusvaba pinge 1-e dioodiga 24V vahelduvat alaldades + silumiskonde?

Comment

Working...
                            X