Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Alalisvoolu-pinge tõstmine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Alalisvoolu-pinge tõstmine

Tere.

Olen silmitsi keerulise ülesandega.
    Vaja oleks saada 9VDC 30VDC

Algne plaan oli kasutada LM2577-ADJ, aga kuna seda pole Tartust kusagilt saada, siis tuleb midagi muud välja mõelda.

Praegu on plaanis see 9VDC pumpata suuremaks ja siis LM317 30V peale reguleerida.
    Kuidas oleks kõige lihtsam saada 9 voldilst 30V?

Mõningad mõtted

NE555
    7660S

Aga kas kellelgil on mõnda ideed, mille jaoks saaks Tartust kohapealt komponente?

viimati muutis kasutaja served; 20 August 2012, 12:48.

Vs: Alalisvoolu tõstmine.

Esmalt postitatud served poolt Vaata postitust
    Mõningad mõtted
    LM2576S-ADJ adjustable 3A 1.23V÷37V TO263-5 ei sobi?
    Oomipood, 4,5 €

Comment

Pealegi, mitmesuguseid step-up / step-down konverterite mikroskeeme võib tihti kohata vana elektroonikaromu
      (arvutite emaplaadid, LCD-monitoride toiteplokid jms.) plaatidel, mõni võib sobida, igaühe datasheet internetist
      sobivuse uurimiseks abiks...
      Soov on vist ikka alalispinget (mitte -voolu) tõsta...
      Elektroonika töötab suitsu baasil.
      Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
      Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

Esmalt postitatud A.R. poolt Vaata postitust
        LM2576S-ADJ adjustable 3A 1.23V÷37V TO263-5 ei sobi?
        Oomipood, 4,5 €
        See on step-down. Alternatiiv 317'le, mitte LM2577-ADJ'le.
        Erilahendused.
        PS või mail.

Comment

LM2577 on 1tk Tartus koduka järgi, aga tegelikult seda siin ei ole.

Vaja oleks jah pinget tõsta, vool on tühine.

Ma vaatan praegu oma vanu arvuti toitekaid üle, äkki kusagile on midagi paigutatud.

Comment

......
            Ma vaatan praegu oma vanu arvuti toitekaid üle, äkki kusagile on midagi paigutatud.
            Arvutite toiteplokkidest neid vast ei leia, kuid mõnest muust ootamatust kohast vahel küll.

Comment

Ei õnnestunud leida midagi, kuid, leidsin midagi eriti ootamatut ja huvitavat sellegi poolest.

Kui kellelgil Tartust oleks selline komponent kusagilt maha joota, siis ma oleksin nõus selle eest maksma uue komponendi hinna. Või kui sellest vähe on, siis kindlasti saame kokkuleppele.

Selline leht http://www.eleccircuit.com/the-many-dc-to-dc-converters-using-ic-555/

Mulle pakub enim huvi see teine lahendus, kas seda kuidagi muuta ei annaks, et väljundisse rohkem pinget saada.

Või siis panna kaks esimest lahendus jadamisi. Tõenäoliselt pole pilt eriti ilus siis enam, aga lahendus seegi.

Kui veidi täpsemalt kirjeldada minu eesmärki. Siis oleks vaja toita TL074 Opampi kahe polaarse 15V toitega.
              Mõte oli võtta lähteks 30V ja 15V panna 0-ks.
              +/-15V on optimaalne pinge, mida kasutada. 24V jääb väikseks, sest lõikab signaalil tipud maha.

Mul on kasutada maksimaalselt 9V, sest see on pinge millega seda seaded toidetakse.
              viimati muutis kasutaja Scott; 21 August 2012, 07:56. Põhjus: kokku

Comment

Väikese voolutarbe jaoks sobivad pingekordistid küll ja kordistusastmeid (dioode-kondensaatoreid)
                lisades võib ka rohkem kui kahekordset pinget saada, kuid järjest väiksemaks jääb siis võimalik
                saadav voolutugevus. Ei pea just NE555 ees olema, sobivad ka muud lahendused.
                Siia üks skeeminäide, kus väljundis stabilitroni(de) asemel ka midagi muud kasutatakse:

PS.
                Mõtteaineks pingekordistitest veel venekeelne artikkel skeemidega (ka kahepolaarsele toitele):
                http://nauchebe.net/2010/06/bestrans...napryazheniya/
                viimati muutis kasutaja fre; 20 August 2012, 13:34. Põhjus: link korda

Comment

Esmalt postitatud served poolt
                  Selline leht http://www.eleccircuit.com/the-many-dc-to-dc-converters-using-ic-555/

Mulle pakub enim huvi see teine lahendus, kas seda kuidagi muuta ei annaks, et väljundisse rohkem pinget saada.

Kui veidi täpsemalt kirjeldada minu eesmärki. Siis oleks vaja toita TL074 Opampi kahe polaarse 15V toitega.
                  +/-15V on optimaalne pinge, mida kasutada. 24V jääb väikseks, sest lõikab signaalil tipud maha.

Mul on kasutada maksimaalselt 9V, sest see on pinge millega seda seaded toidetakse.
                  On olemas skeemid mis teevad 5Vst +12V ja - 12V RS232e jaoks. Voolu seal eriti pole, aga pinge on .

Vaatasin seda DOWN skeemi mis ei kõlba ja tuli selline loll mõte.
                  Tema väljund võngub. Kui sinna panna dioodidest ja kondedest kordistaja ja las ta kordistab.

Väljundi võib sobivalt jagada ja anda siis tagasisidesse.
                  Ma ei tea kas nii on tehtud aga miks nii ei saa?

See siin toodud skeem on pinge kahekordistaja. Kui astmeid lisada, saab ka rohkem.
                  Ja kui on vaja kahepoolset, siis võib ju teise poole teisipidi kordistada. Dioodid pöördes.

Vast oleks ilus siiski võnkuv väljund kahele poole avaneva võtmega teha.

Sellised kordistaja skeemid täitsa töötavad.
                  Kunagi tegin nii 10 kV ACst 80 kV DC ja töötas kenasti.
                  Ossiga mõõtsin kuidas kordistas.

Comment

Vanades koaksiaalkaabliga võrgukaartides on tihti peidus isoleeritud väljundiga dc-dc muundur, mis teeb 5V 12V.
                    (Kusjuures peale DC DC muunduri eemaldamist töötab keerupaariga osa endiselt edasi.)
                    Võtad neid 2 või 3 tükki ja ühendad väljundid järjestikku.
                    MINULE EI MEELDI KUI MÕNINGAD ISIKUD MINU POSTITUSI MUUDAVAD,
                    KUI POSTITUS EI SOBI SIIS PALUKS SEE KUSTUTADA !

Comment

Esmalt postitatud served poolt

Täpsem eesmärgi kirjeldus on alati alguses kasuks, lihtsam kohe paremat skeemi soovitada.

skeem sealt artiklist võiks siis juba pea-aegu sobida, just see kordistite ja stabilitronide osa.
                      Seal juba vajalikud +15V ja -15V ("maa" suhtes) ka tehtud.
                      Aga need neli op-võimendit võivad kokku kuni 10mA toidet tahta, polegi enam niiväga "tühine".
                      Ei tea kas C4 ja C5 suurendamine aitaks, aga võiks ju proovida...
                      Kriitiliseks kipubki see negatiivse polaarsuse osa jääma, positiivsele on ju seal samapolaarne toitepinge appi võetud...
                      Või proovida negatiivsele poolele üks kordistusaste lisada (kas siis voolu jätkub...)...
                      viimati muutis kasutaja fre; 20 August 2012, 14:46. Põhjus: täiendus

Comment

Esmalt postitatud klm poolt Vaata postitust
                        Vanades koaksiaalkaabliga võrgukaartides on tihti peidus isoleeritud väljundiga dc-dc muundur, mis teeb 5V 12V.
                        (Kusjuures peale DC DC muunduri eemaldamist töötab keerupaariga osa endiselt edasi.)
                        Võtad neid 2 või 3 tükki ja ühendad väljundid järjestikku.
                        Vanades modemites (vist eriti välistes) oli analoogseid muundureid ja seal vist oli ka 9 V kuidagi mängus.

Comment

Hakkasin siis vaatama fre viimasena postitatud skeemi. Komponente pole. Aga tõenäoliselt saab kasutada lääne analooge ka.
                          Kahjuks aga pole CD4585 kivi ja pole ka täpselt neid transe võtta, aga need saab asendada kui vaja.

Kuid voolu jääb väheks tõenäoliselt.

Comment

Vist kõige sagedamini esinevad nendel vanadel BNC pesaga võrgukaartidel pingemuundurid
                            DPS05U09 (5V -> 9V) ja DPS12U09 (12V -> 9V), mis on ise selline risttahuka kujuline klots...
                            부품명: DPS05U09. 다운로드. 파일 크기: 219Kbytes. 페이지: 8 Pages. 상세설명: DC-DC CONVERTER. 제조업체: Delta Electronics, Inc..

Miks ka mitte kuidagi kasutada, kui elektroonikaromude kast sellistega saadaval on...

Meil siin foorumis ideesid jätkub...

Comment

Vs: Alalispinge tõstmine.

Tere.

Olen silmitsi keerulise ülesandega.
                              Vaja oleks saada 9VDC 30VDC

Algne plaan oli kasutada LM2577-ADJ, aga kuna seda pole Tartust kusagilt saada, siis tuleb midagi muud välja mõelda.

Praegu on plaanis see 9VDC pumpata suuremaks ja siis LM317 30V peale reguleerida.
                              Kuidas oleks kõige lihtsam saada 9 voldilst 30V?

Mõningad mõtted

NE555
                              7660S

Aga kas kellelgil on mõnda ideed, mille jaoks saaks Tartust kohapealt komponente?

;
                              Kui suur on selle 30 voldil voolutarve?

Comment

Working...
                              X