Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
Pingeregulaator
Collapse
X
-
Vs: Pingeregulaator
Siin üks teema ATV toitest: http://www.elfafoorum.eu/threads/509...ulaatori-skeem
ja pildilolevale skeemile oleks dioodsilda ka juurde vaja ning transistore (2N3055) tuleks juurde lisada.
Comment
-
Tegin selle skeemi valmis, kuid järgmine mure on selles, et kui panna pingeregulaatorile koormus taha (35w lamp), siis kukub pinge 1,1V peale, muidugi on sisendpinge 12v ja transistor läheb suhteliselt kuumaks. Äkki keegi targem oskaks skeemi nii ümber teha, et kui koormust taha lülitada ei tekiks pinge langu(et baasi juhitakse väljunpinge järgi mitte sisend pinge järgi).
Comment
-
Esmalt postitatud raido21 poolt Vaata postitustPildilolev töötab küll.
Kuhu originaalregulaator sai? Äkki parandaks seda, enne kui ümberehitamisele asuda?
Selle lineaarstabilisaatoriga läheb 30V sisendpinge ja maksimaalse koormuse korral pea 200W vastu taevast soojana.
Comment
-
Originaal regulaatorit ei saa vaigust kätte, et seda remontida. Ja see originaa regulaator pole just kõige töökindlam kuna on juba 2 korda maha põlenud.
Vot selles 12v sisendpinges pole täitsa kindel kuna seda ma ei mõõtnud vaid võtsin selle arvelt et kasutasin toiteblokki mille väljundpinge on 12v.
transistori baasil on pinge 1,9 volti. Tegin selle skeemi ka multisimi ja seal reguleeris normaalselt niikaua kui panid koormuse taha.viimati muutis kasutaja EnErGi; 25 m 2012, 14:47.
Comment
-
Kui ma sellest elektriskeemist õieti aru saan, siis on seal kaks sõltumatut osa.
1. Süüteosa, mida erinevate turvalülititega lühistatakse.
2. Ülejäänud tarvitite osa, kus asub ka regulaator.
Kuna regulaator asub teises osas, siis kerkib mul küsimus, kas seal pinget hoides, seisab enamvähem paigas ka süütesüsteemile rakendatav pinge. Ehk siis, kui kogu teine osa eemaldada, siis kas esimene osa jääb jätkusuutlikult tööle või põlevad süütepoolid ülepingest sisse?
Kui eeldada, et esimene osa jääb alati tööle, siis võiks ju teise osa lahendust muutma minna. Ehk siis peale generaatorimähist dioodsild, stabilisaator jne. Stabiliseerimiseks võib kasutada sellist lineaarstabilisaatorit (eralduva soojuse saaks kulutada juhtraua või istme kütmiseks) või siis mingit impulss varianti efektiivsuse huvides.
Muidugi, kui ma skeemi vaatan, siis ma ei saa aru, kuhu see 140W kulub?
Comment
-
Tarvitite osa on sõltumatu kuna momendil olen sõitnud koguaeg ilma pingeregulaatorita ja pole hullu olnud. See 140W võtsin ma selle järgi, et originaal pingeregulaatori infos oli kirjas. Muidugi oli plaanis asi veidikene ümber teha, et lõikakas juhtme peale mähist läbi ja asetaks hoopis sinna pingeregulaatori.
Kui aega saan lähen mõõdan ära selle pinge max pööretel.
Comment
-
Esmalt postitatud EnErGi poolt Vaata postitustGeneraator andis max pööretel 40v vahelduvvoolu.
Comment
Comment