Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Ühekordne "piiks"

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Ühekordne "piiks"

    Signalisaatori skeemi oleks tarvis, mis 12v saabumisel teavitab ühekordselt piiksu vms. heliga. Asi peaks olema autonoomne ja väike, st. mingi pieso baasil.

    #2
    Piiksuja oleks kõige lihtsam kasutada selline mis alalispinge peale andes juba häälitseb, selliseid ka Elfa kataloogis, näiteks Stock number 37-781-64 või 37-792-61, mis minu (vist eelviimases, ELFA 51-s) omas lk. 200. Kunagi leidsin taolise ühest mahakantud valvesigna juhtpuldist, veidi suurem kui üldlevinud piiksuja äratuskellast, mis alalisvooluga ei piiksu ise. Ühekordseks saaks selle piiksu siis lihtsalt niimoodi kui anda talle toide läbi sobiva mahtuvusega järjestikuse elektrolüütkondensaatori. Piiksu oleks siis seni kuni see täis laadub. Kaitseks vastupidi polaarsusega pinge eest (kui 12 V välja lülitub) on ehk mõte piiksuja dioodiga shuntida.
    Elektroonika töötab suitsu baasil.
    Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
    Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

    Comment


      #3
      Nojah... ma pole eriti ostmise peal väljas. Oleksin tänulik, kui keegi nimetaks kivi, mille baasil saaks heligeneraatori luua, et see piezo alarm häält hakkaks tegema. Transsidega oskan ma seda isegi, aga kiviga oleks vaja.

      Comment


        #4
        No näiteks CD4011.

        Comment

        Working...
        X