Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
Tere
Tekkis huvi teha toast "disko saal" ja oleks vaja kokku ehitada plokk mis siis paneks vilkuma tuled vastavalt helile. Süsteem peaks olema 220V peal. Guuglist leidsin üsna kiiresti ka siin teemas oleva skeemi. http://www.free-electronic-circuits....lor-organ.html
Varem olen väiksemaid/lihtsamaid skeeme kokku jootnud, mis hakkasid ka tööle . Aga ise veel ei oska transide, trafode jms asjadega skeeme koostada ja ka aru alati ei saa hästi mõndadest tähistest jne. Muidu nagu lihtne skeem ja puha aga selgusetusks minu jaoks jääb selle töötamine 220v peal.
-Esiteks, saan ma aru et sisend käib läbi alaldi vms trafo? 8ohm to 5k ohm on siis trafo mähiste takistused?
-Need 1mF komponendid peaks olema kondekad, minuteada kondeka tähis 2 paralleelset kriipsu, seal aga kaar-kriips?
-Ja veel mis jupid on need SCR tähistusega? Transistor?, väärtusi pole ka juures.
-Mis asi on isolation transformer?
-Ja huvitab veel mis kompnendid tuleb panna teiste väärtustega 220V puhul?
Küsimusi palju ja tuleb veel aga loodan, et mõni hea mees ka vastab.
Oma peaga ütleks, et 220V toite puhul skeemil ainult pirnid kooskõlastada ja kõik?
viimati muutis kasutaja jokker666; 14 August 2008, 02:11.
Skeem on nagu ta on.
Kas tahad mingit tõsist asja, mis muusika järgi vilguks või võib niisama vilkuda?
Antud skeem on suht "jama" ja eluohtlik kui nii öelda.
Leidub ka 220V skeeme. Antud skeem on 110V jaoks.
Äkki oleks targem leida mõni tõsisem skeem, kui ehitada viitsid?
Kui ei viitsi, siis ehk oleks lihtsam mõni valmisseade osta. Kasvõi mõni vene Spektr.
Muidugi võid kasutada tüüpilist 3 türistoriga skeemi, aga põhimõtteliselt see vilgub nii nagu tahab ja pealegi on eluohtlik.
Ikka tahan, et asi hakkab vastavalt muusikale. Valmis asja ei taha. Aga äkki annad mingi skeemi lingi vms. Neid muidu leidsin ise ka meeletult, aga kõik töötasid madalpingel. Mismoodi see eluohtlik on? Selline asi läheb nagunii kinnisesse karpi ju.
Edit:
1 inimene seletas mulle natuke kehvasti. Ja tegelt ei tahagi tervet tuba vaid 1 vitriin/kapp. Sealpole vaja nii võimast, et peaks võimsamate ledidega hakkama saama. Kapis peegel tagaseinaks ka veel. Oskad äkki soovitada miskit skeemi asja teostamiseks?
viimati muutis kasutaja jokker666; 14 August 2008, 16:03.
Kas kuskil on selle skeemi kohta rohkem infot. Peale selle komparaatori on seal veel asju, mis pole tähistatud. Huvitaks ka täpsem tööpõhimõte vms. Kuskil siin teemas mainitud, et selle kohta olnud artikkel arvutikasutajas. Kodulehelt sellist artiklit ei leidnud.
E:
Jõllitasin seda Felchi skeemi ja lõpuks jõudis suurem osa ikkagi pärale ja mõte vaikselt hakaks jooksma. Mul vedeleb mõni vana telefoni laadia plus mingid vanad toite alaldid ka. Sellistest peaks saama takistite abil LEDidele paraja pinge. Selle toite osa saaks pm välja jätta. Aga see "kompade" toide? Kas alaldi 1 ots massi ja teine "kompadele"? JA eelpool keegi mainis, et ledid otse kompade väljundisse. Sellisel juhul alaldi toidab ledi läbi kompa? Ilma lisavooluta ju ei mängi välja isegi ledidega?
E2:
Vo keegi mainib, mis kivid on U1 ja U2? Olemas 1 12V alaldi, see peaks ju asja ära ajama? Vähemalt need LM339 peaks selle vooluga küll töötama? Sel juhul ledid kivi väljundisse ja pinget korrigeeriv takisti ette? Kas kondensaatoreid võib kasutada suurema mahtuvusega, mul lihtsalt vanu skeemidelt maha joodetud kondekaid peaotäis?
viimati muutis kasutaja jokker666; 15 August 2008, 14:41.
4 aastat juba teen. Pole lihtsalt aega olnud, aga samas skeem on korralik ja ei vilguta suvaliselt neid "pirnikesi".
Ehk tuleb kord ka see päev, kui ta kokku panen.
Aga Felchi oma võid proovida, ma pole võrrelnud kumb kergem on.
Praegu olemas 12V 1A ja 6V 300mA alaldid. 6V ne peaks ju pm ära toitma aga vo 12V parem, et varu? Aga oleks tore, kui keegi paneks eelpool nimetatud komponentide tähised vms ikkagi siia.
E:
Kammisin foorumit ja sain nende kivide margi teada - TL074.
Samas võiks keegi ehk seletada mis asi on opakas ja mis ta täpsemalt teeb :P.
viimati muutis kasutaja jokker666; 15 August 2008, 19:01.
Pm panin asja kokku, agakuna tahtsin teha ainult proovi mõttes, panin ainult filter 2 osa. Teised jätsin välja. Voolu andsin 9V, kuna 12V alaldi ei tööta mingil põhjusel ja 6V alaldi andis 9V . Filter 2 1 ots nagu skeemil LM339 8ndale pinile ja nr9 pin mis skeemi järgi tuleb toiteahelast ühendasin maasse. kõlari juhtme panin siis sisendile ja testeri LM339 14pin ja maa peale. Aga midagi ei toimunud? Kriitilise pilguga vaatasin ühendused jms üle, aga ei mdiagi. Äkki keegi kommenteeriks, mis võib valesti olla.
E:
14 pinile tuleb vist hoopis toide anda, aga ka nii ei juhtu midagi
E: http://www.zone.ee/jokker6/skeem.jpg
Raudselt mingi loll viga sees, kuna ise ei oska eriti selliseid skeeme teha/muuta. Aga praegult on asi nii. Kivide toide on samuti sama 9V. ELFA kataloogis kivide info järgi peaksid nad seda küll kannatama.
viimati muutis kasutaja jokker666; 17 August 2008, 00:11.
Comment