Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Värvimuusika...

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Värvimuusika...

Sul vaja pingejagurit.Võttes algvooluks 1mA 9V peal, saame kogutakistuse 9k(9,1k normrea järgi).Sellest tulenevalt on sul vaja kahte järjestikkust takistit 4k ja 5k.Kuna selliseid takisteid pole normreas, siis kasuta seadetakistit(nt. 10k) ning sellega reguleerid inv.-sisendile vajaliku pinge.Skeemilt oleks asi järgmine: ühele äärmisele kontaktile annad +9V, teisele äärmisele kontaktile maa ning liugurilt saad vajaliku pinge.Soovitan kasutada liuguri ja maa vahel 0,1uF lahtisidestuskondensaatroit häirete maha surumiseks(0,1uF 63V polüpr.-kondensaator näiteks).
    The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
    Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
    Projektide pildid
    Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
    http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

Comment

Mhm,pm ma nii ühendasingi jadamsi paraja portsu takisteid mis 1 vanalt skeemilt maha jootsin. A kuna emaus mingi 100oomised, siis eriti kaugele ma nii ei jõudnud . Kas skeemil need takistid mis on maa vahel on ka häirete eemaldamiseks? Või milleks täpsemalt?

E:
      Nüüd siis hakkas asi nagu toimima pm. Aga üldiselt led enamjaolt põles lihtsalt ja kergelt vahel vilksatas. Pinge kanalis liigub väga väikeses vahemikus, selles vist asi. Proovin homme teha mingise teise filtri ka ja proovib, kuidas siis asi töötab. Aga nii suhtkoht mõttetu. Kas signaali võimendamine filtri jakomparaatori vahel võiks tulemust anda?
      viimati muutis kasutaja jokker666; 19 August 2008, 23:10.

Comment

Esmalt postitatud jokker666 poolt
        Mhm,pm ma nii ühendasingi jadamsi paraja portsu takisteid mis 1 vanalt skeemilt maha jootsin. A kuna emaus mingi 100oomised, siis eriti kaugele ma nii ei jõudnud . Kas skeemil need takistid mis on maa vahel on ka häirete eemaldamiseks? Või milleks täpsemalt?

E:
        Nüüd siis hakkas asi nagu toimima pm. Aga üldiselt led enamjaolt põles lihtsalt ja kergelt vahel vilksatas. Pinge kanalis liigub väga väikeses vahemikus, selles vist asi. Proovin homme teha mingise teise filtri ka ja proovib, kuidas siis asi töötab. Aga nii suhtkoht mõttetu. Kas signaali võimendamine filtri jakomparaatori vahel võiks tulemust anda?
        Kle poiga!Tule mu laborisse(kui tallinna mehi) ning ma teen sulle asja selgeks!See pole nii keeruline, et ise hakata naela leiutama!Priva kaudu edasine sõna!Kui aega ja tahtmist, siis tule kokkutulekule.Sinna tarin kaasa ka oma valgusmuusika ning kobisen paar sõna skeemilahendusest ning programmist!PS: kõik analoog!
        The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
        Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
        Projektide pildid
        Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
        http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

Comment

Ei ole tln mees, kokkutulekust ei tea midagi, aga jonni ei jäta seni kuni asi töötab või tõsiselt närvid läbi. Aga ütle mis täpsemalt peaks enne selgeks tegema? Mul tööjuures 1 mees, kes palju elektroonikaga tegelenud ja kui mõnest asjast ei saa kõige paremini aru, siis ta on seletanud. Aga omast arust saan sellle skeemi mõtest aru küll.

E:
          Takistid maa vahel on siis milleks, mõjutavad võimendust ka kuidagi? Nt peale mikserit võimendi võimenduse määravad R3, R4 ja VR1. Kas/kuidas mõjutab seda R5.
          viimati muutis kasutaja jokker666; 20 August 2008, 12:45.

Comment

Ka selline asi teeb midagi. Aga see on juba väga meeleheitlik meetod (ehk siis, enda teada olen ainuke kes kasutab).
            Lisatud failid

Comment

eks ta miskit ikka teeb. piisava signaali amplituudi korral võid ju panna ka 2 dioodi vastupidi polaarsusega kokku ja lihtsalt eeltakisti. kõik on võimalik, iseasi, mida ja kuidas saavutada tahetakse
              Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Njah, sai siin proovitud AK värvimusa teha ja tuli kahjuks välja, et trükkplaadi joonis vigane.

Kivide otsad ei klapi, paar koiba sobib oma kohale, teised täiesti mööda.
                Isegi altpoolt jootes

Ei aita isegi see joonise peegelpilt jms.

Lolli peaga sai plaat ära söövitatud ja kõik joodetud, usalda veel mingit ajakirja.
                10 +1 korda peab kõik üle kontrollima.

Keegi tegi seda AK plaadijoonise järgi?
                Kuidas saate öelda, et asi töötab?

Comment

Esmalt postitatud KT315A poolt
                  10 +1 korda peab kõik üle kontrollima.
                  Niikuinii peab kontrollima.
                  Ja luba kahelda, et viga skeemis või joonistes: äkki igga sinu bugi? Lugesid LoeMind jne?

Kontrolli yle, ei kipu uskuma.
                  Erilahendused.
                  PS või mail.

Comment

Lugesin.
                    Nu loen veel korra, prindin joonise välja, panen kivide otstele numbrid.

Üldiselt jalad olid nii sassis, et peegelpildiga ja igatpidi keerates seal asju paika saada oli võimatu. Toide läks kivi sisendisse ja muud sarnast.

Aga hetkel pea veidi värskem, vaatan uuesti üle.

Comment

Noh, on ju mööda.

Kõik PINid ära nummerdatud.

Vägev järjekord.

U2

7-1
                      6-2
                      3-12
                      4-11
                      5-10
                      9-13
                      8-14
                      http://www.hot.ee/cpucooler/jura.JPG

Tavaliste detailide augud kõik OK, kõik kivide augud ja pinid mööda.
                      Isegi optronitel.

EDIT: oleks kividel ümmargune korpus, nagu kunagistel veneaja opakatel, siis oleks jalad painutanud ringis nii nagu vaja.
                      viimati muutis kasutaja KT315A; 29 January 2009, 18:43.

Comment

Oled kindel, et omal asjad täiesti klaarid?

Comment

Assa suslik, mingi vägev bambus on tõesti majas käinud.
                          Felch, miiiks
                          Erilahendused.
                          PS või mail.

Comment

Mida on raha eest näidata, kui ei suuda ajakirjas toodud plaadijoonist enne söövitamist analüüsida? [retoorika]
                            To W@ldur.

Analüüsi ka siis, enne kui midagi ütlema hakkad.
                            Plaadi joonisel on väga palju vigu, imestan, et autoril asi töötas ja artikkel ajakirja läks. Ära tule ütlema, et ei ole. Istusin päev otsa selle asja taga ja korrigeerisin vigu: sümistoride koivad valesti, kivide koivad valesti.
                            Tänan autorit oma lahkuse eest, kes jagas plaadi joonist.

Jumpereid (noh pealt neid traadiga radu) tuli terve hunnik juurde. Sest muudmoodi ei saa.

Mine näe vaeva ennem ja uuri asja, kui hakkad siin ütlema, et ma ei oska analüüsida. Ise sa pole isegi uurinud seda plaati, tegid ise asja ka järgi, aga iga osa oma disainitud plaadile ja oled õnnelik. Said kergema vaevaga hakkama.

Mina viitsisin isegi vead parandada ja pool ööd magamata olla selle nimel.
                            viimati muutis kasutaja KT315A; 31 January 2009, 11:57.

Comment

Õpi lugema.
                              Plaadi joonisel ON vead, analüüsides poleks orki lennanud.
                              Mina ei hakanud meelega orig.plaati kasutama: mulle polnud töötav skeem ainukeseks eesmärgiks. Ja see ka ei puutu asjasse.
                              Ja eks ikka ole analüüsitud seda, teist, ja kolmandat, aga sa vaidled nii ehk naa, seega...
                              Tee, kuidas tahad; usu, mida tahad.
                              Erilahendused.
                              PS või mail.

Comment

Re: Vs: Värvimuusika...

Tere!

Leidsin internetist lihtsa värvimuusika skeemi. Kodus on mõned 12V adapterid 200mA kuni 1A. Milline oleks õige?
                                Komponendid on järgmised:
                                6x LEDi
                                • valgustugevus (If=20mA): 5000mcd
                                • valgusnurk:30°
                                • If: 20mA
                                • Vf: 3,1...3,6V
                                transistor BD327 (datasheet: http://www.datasheetcatalog.org/data...cs/mXuvyuz.pdf )

skeem:

Comment

Working...
                                X