Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
Tahaks endale väikes saatja skeemi... noh millega saab fm raadioga kuulata, kunagi ma nägin kuskil mingit tic-tac'i topsis. Kui keegi teab kus selliseid skeeme on siis olge head ja ütelge
Tahaks endale väikes saatja skeemi... noh millega saab fm raadioga kuulata, kunagi ma nägin kuskil mingit tic-tac'i topsis. Kui keegi teab kus selliseid skeeme on siis olge head ja ütelge
soe soovitus kõigile targematele, kas on ikka õige jagada linke ja õpetusi saatjate kohta mis töötavad raadiolevi sagedusel 88-108Mhz, sellest võib tulla väga suuri pahandusi ja milleks teistele paha soovida sest valdavalt see seltskond veel ei jaga täie mõistusega mida võib ja mida mitte ja seadusandlusest pole nad ka huvitatud, kord olen juba sellel teemal sõna võtnud ja seda probleemi puudutanud.
Mis sagedused muidu lubatud,omavahel suhtlemiseks võiks mingi 1km raadiune saatja olla,tegelt võib ka vähem,peaasi et sab üsna väikselt teha,näiteks seebi karpi
Elas kord üks väike transistorike, tal oli ainult üks viga, ta nimi oli p217
Mis sagedused muidu lubatud,omavahel suhtlemiseks võiks mingi 1km raadiune saatja olla,tegelt võib ka vähem,peaasi et sab üsna väikselt teha,näiteks seebi karpi
minutada raadiamatööridele on midagi 27 ja 144 MHz kandis eraldatud.
A sisuliselt nende ühetransisaatjatega ja kome toitevoldiga ei saa ju kellelegi kurja teha. Heal juhul on kuuldavus sama toa piires(okei kõrvaltoas kah kui hästi läheb), mitte 400 meetrit. Palju hullemad olid teatud hiina traadita telefonid (segasid R1 kanali vahtimist ida virumaal kunagi ) ja saatjaks muutunud poola restid. Samas ka halvasti reguleeritud/suunatud ringhäälingusaatjad ja nende lähiümbrus
Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...
Nii.Panin selle kolme transiga skeemi kokku.Töötab.Oodatust isegi paremini.Aga algseks sageduseks sain 115.7 Mhz.C5 oli siis 56pf.Asendasin 68pf,surusin L1 tiba kokkupoole ja sain sageduse 107,5.Sain saatja töö raadiuseks 300m.Arvestada tuleb sellega et saatja asus proovimise hetkel 1,5 m maapinnast allpool.St.et keldris.Vastuvõtt toimus Audi originaal raadioga Beta.Ainuke miinus asja juures on see et patareid sööb nagu loom.Hommikul ostsin,peale häälestust oli patarei klemmipinge saatja koormuse all 7,2v.häälestamine võttis aega umbes 30min.
Muidugi on mul hirmus kahju et ma seadust rikkusin. :'(
minutada raadiamatööridele on midagi 27 ja 144 MHz kandis eraldatud.
A sisuliselt nende ühetransisaatjatega ja kome toitevoldiga ei saa ju kellelegi kurja teha. Heal juhul on kuuldavus sama toa piires(okei kõrvaltoas kah kui hästi läheb), mitte 400 meetrit. Palju hullemad olid teatud hiina traadita telefonid (segasid R1 kanali vahtimist ida virumaal kunagi ) ja saatjaks muutunud poola restid. Samas ka halvasti reguleeritud/suunatud ringhäälingusaatjad ja nende lähiümbrus
Vabakasutuse sagedused on ainult 27MHz ja 464 MHz. Raadioamatööridega pole seal midagi pistmist - raadioamatöörid ei kasuta vabakasutuse sagedusi.
Comment