Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

On-off taimeri skeem

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: On-off taimeri skeem

Kui lahkus, siis ole õnnelik. Minul, roosade seemnetesööja, haises ligi kuu maja konstruktsioonides, ennem kui ära kuivas!

Comment

Esmalt postitatud rainadov poolt Vaata postitust
      Kui lahkus, siis ole õnnelik.
      Poes öeldi et SINISED tekitavad tahtmise minna kaugele ja ei tapa kohapeal.
      Turismifirmade reklaam on ju ka sinine.

Comment

Kinnikeeratud kuulkraanid kipuvad lõhki minema, kuuli 'sisse' jääb vesi. Roti roosa toit toimib sama hästi, kui sinine, ainult värv ongi erinev. Soojustuse ümber tasub samuti midagi mittesöödavat (näiteks õhukest plekki) panna, muidu need elukad närvide rahustuseks enne värvilise materjali toimimist soojustuse pudiks töötlevad.

Comment

teil läheb see arutelu täitsa metsa.jutt algas taimerist,jõudis aga hoopiski rotimürgi juurde.
          tegelikult on mul sellise taimeriga samasugune huvi-vaja on süsteem kus pump töötab kuni 60sek,siis paus kuni 600sekundit,siis uuesti pump jne.
          tähtis on see et mõlemad intervallid oleksid küllalt suures vahemikus reguleeritavad.
          ta võiks olla midagi NE555 või NE556 baasil,aga pole sobivat lahendust leidnud.
          võib olla otsisin laisalt või oskamatult,aga ehk on keegi mõnele sobilikule skeemile sattunud?
          koormuse arvestamine pole oluline,sest igal juhul tuleb sobiva võimsusega lülitus vahele panna

Comment

Olen kunagi ehitanud ühe sellise mingi tsirkulatsioonipumba jaoks. CMOS loogika ja loendurid. Praktiliselt piiramatute võimalustega intervallide suhtes. Ainult enne uut aastat pole võimalust tegeleda.

Comment

Esmalt postitatud kreeklane poolt Vaata postitust
              teil läheb see arutelu täitsa metsa.jutt algas taimerist,jõudis aga hoopiski rotimürgi juurde.
              tegelikult on mul sellise taimeriga samasugune huvi-vaja on süsteem kus pump töötab kuni 60sek,siis paus kuni 600sekundit,siis uuesti pump jne.
              Taimeri ehitamine on lihtne aga rotiga sõda hulga keerulisem.
              Siin on hea nõu abiks.

Kas sa väikest protsessorit ei taha kasutada?
              Korraga on kõik probleemid lahendatud.
              Juhtimine lüliti - 1., 2. loendaja, kaks nuppu - kas + või -
              Ajad mitte ainult mingi 10 min vaid msek kuni päevad.
              Kvartsitud täpsus kui raatsid 1€ kulutada.
              RC laadimine on nagu on.

Programmi pärast ei maksa muretseda. See ei tapa.

Muidugi saab ka loendajate baasil.
              Kellele ema, kellele tütar.

Comment

Esmalt postitatud kreeklane poolt Vaata postitust
                tähtis on see et mõlemad intervallid oleksid küllalt suures vahemikus reguleeritavad.
                ta võiks olla midagi NE555 või NE556 baasil,aga pole sobivat lahendust leidnud.
                võib olla otsisin laisalt või oskamatult,aga ehk on keegi mõnele sobilikule skeemile sattunud?
                koormuse arvestamine pole oluline,sest igal juhul tuleb sobiva võimsusega lülitus vahele panna
                Just tegin tavalise 555 skeemiga, aga nii pikad ajad pole sellega lihtsad. Töökindlam on sul kohe algul arvestada, et paned mõne loenduri vahele ja tõstad 555-st tulevat viidet.

Ilma loendurita pead arvestama, et tavaline 555 (mitte cmos) on bipolaartransistoridega, seega takistitega väga hulluks ei saa minna (paar megaoomi maksimum, vt http://www.doctronics.co.uk/pdf_files/555an.pdf lk 5-6), muidu ei jää transistoride jaoks voolu. Veelgi olulisem on kvaliteetne (s.t. ennustatav ja väikese lekkevooluga) kondekas aja mõõtmiseks. Mina leidsin enda oma (2200 uF, 35V) vanade kondekate kastist ja toimis hästi kuni 50 minutilise viite jaoks. Oomipoest ostetud väiksemad kondekad olid ülimalt kaootilised ja üle poole minuti nendega viidet ei saanudi, isegi paarisaja kiloomise takistiga: viide oli ebastabiilne ja kohati ei nõustunud isegi maha laaduma läbi 555. Ühesõnaga, kondekas peab olema kvaliteetne nii pikkade viidete jaoks.

Skeemi saad kui otsid "low duty cycle 555" google'ist, näiteks midagi sellist http://www.instructables.com/id/555-...de-Duty-Cycle/
                , kuid nendel on tavaliselt jäänud märkimata toitevoolu silumise konde ~10uF otse 1. ja 8. pin-i vahele, see pane kindlasti samuti vahele, samuti ei tohi unustada voolu piiravat takistit output pin-i otsa (200 mA on max voolutugevus 555 jaoks).

Low duty cycle saadakse selle ühe dioodiga, mina panin katsetamise käigus teise ka, teistpidi ja Rb ette (mõtlesin, et ehk ühtlustab natuke pingelangu muutumist discharge avamisel), kuid see on tõenäoliselt ebavajalik.

Ühesõnaga, on võimalik saada 555-ga nii pikka viidet, aga ise pead katsetama. Võibolla on CMOS 555-ga (ehk 7555-ga) lihtsam seda teha.

Või võtad üldse analoog-kella, viskad tunniosuti minema ja monteerid minutiosutile harjad ja kontaktid peale.

Comment

Kui leiutada ei viitsi siis elektripoest saab din latile taimeri, sees ja väljas ajad eraldi regullitavad päris laias piiris.
                  Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Working...
                  X