Kuna sai juba välismaalastelt küsimiseks illustratsioon tehtud, siis kogu küsimuse sisu pildil,
Kuid eestikeeles ka:
Mure selline.
plaadile on pandud 200 UV ledi (plaatise valgustamiseks...)
5 kaupa reas. Vf on neil 3.2-3.4V, valides 3.3V ja korrutada 5-ga saame 16.5V mis on täpselt mul ühe vooluadapteri pinge.(hea SMPS läpaka akulaadija)
seega sedasi arvutades vaatasin, et takisteid ei hakka panema, et pole vaja meil suvel tuba kütta.
nüüd aga selline mure, et panen plaadi põlema. kõik ilus tore aga varsti hakkavad üksikud ledid nalja tegema..
mõned hakkavad tuhmimaks tõmbama või kustuvad sootuks ja teised seevastu lähevad aina eredamaks.
nad ei tee seda 5 kaupa, vaid ükshaaval, suvaliselt.. aga iga kord enamvähem samad ledid.
et tegu on odavate ledidega, et ilmselt pole kvaliteet tead mis kiita.
Aga mure siis selline, et kuidas sellest lahti saada, et kõik jääks ühtlaseks?
varjant 1:
kõigile ledidele takistid või kondekad paralleeli kõrvale, et hoida voldid igal ledil samad.
varjant 2:
ei usu et sellest kasu oleks aga igale 5-sele grupile madalaoomine takisti ette.
mul juhe koos lihtsalt.
aidake hädast välja.
mida ma tegema pean? ennast või plaati põlema panema?
Skeem:
Tänan asjalike nõuannete eest.
olen võhik, seega mul on igasugu "noob" momendid veel lubatud.
Kuid eestikeeles ka:
Mure selline.
plaadile on pandud 200 UV ledi (plaatise valgustamiseks...)
5 kaupa reas. Vf on neil 3.2-3.4V, valides 3.3V ja korrutada 5-ga saame 16.5V mis on täpselt mul ühe vooluadapteri pinge.(hea SMPS läpaka akulaadija)
seega sedasi arvutades vaatasin, et takisteid ei hakka panema, et pole vaja meil suvel tuba kütta.
nüüd aga selline mure, et panen plaadi põlema. kõik ilus tore aga varsti hakkavad üksikud ledid nalja tegema..
mõned hakkavad tuhmimaks tõmbama või kustuvad sootuks ja teised seevastu lähevad aina eredamaks.
nad ei tee seda 5 kaupa, vaid ükshaaval, suvaliselt.. aga iga kord enamvähem samad ledid.
et tegu on odavate ledidega, et ilmselt pole kvaliteet tead mis kiita.
Aga mure siis selline, et kuidas sellest lahti saada, et kõik jääks ühtlaseks?
varjant 1:
kõigile ledidele takistid või kondekad paralleeli kõrvale, et hoida voldid igal ledil samad.
varjant 2:
ei usu et sellest kasu oleks aga igale 5-sele grupile madalaoomine takisti ette.
mul juhe koos lihtsalt.
aidake hädast välja.
mida ma tegema pean? ennast või plaati põlema panema?
Skeem:
Tänan asjalike nõuannete eest.
olen võhik, seega mul on igasugu "noob" momendid veel lubatud.
Comment