Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

toiteplokk +/- 42V 2. jagu

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    toiteplokk +/- 42V 2. jagu

    krt ei saanud eelmisesse enam juurde kirjutada millegipärast, niisiis...

    panin asja kokku põrandal ja mõõtsin, et sec. mähistelt tuleb kokku migni 99 volti, eraldi mingi 50 ja 49, peale dioodsilda utleb aga 125 volti kokku, eraldim ingi 62 ja 63. planeerisin selle panna TDA 7293-le aga temale on max +/- 50v. nüüd vist peaks tegema mingi stabilisaaatori vahele, et hoiaks madalamat pinget.
    oodatud siis sellised lahendused, mis ei ole eriti keerulised (st. ei viitsi nagu katsetamiseks teha erilisi trükkplaate ja asju).

    #2
    Kahepoolset toidet väljundvõimule reeglina ju ei stabiliseerita, sest toakütmiseks on odavamaid vahenseid kui transistorid. Kui võimalik siis keri trafo sekundaarmähis ümber või muretse sobivama väljundpingega trafo.

    Comment


      #3
      Reeglina vist mitte aga stabiliseeritud toide võimaldab transsidest viimast välja võtta.

      Comment


        #4
        ei tea kas see tda7293 peab 8 oomiga +-50v pikemat aega kah vastu? on kellegil kogemusi. ma väga palju muidugi ei taha ise neid läbi põletada katsetamisega.

        Comment


          #5
          Stabikad läheksid veel kallimaks sellisel pingel ja võimsusel... Üle maksimaalse pinge ei ole neid küll mõtet kasutada, üle selle võib igasugu anomaaliaid juhtuma hakata... Ja otse ühendatud valjukas väljundis ei ole sel juhul üldse hea katseobjekt... võimuga midagi juhtub ja valjukas saab kohe selle 50v otse peale... ja siis pole sul enam valjukat. Õige oleks seda trafot niipalju maha kerida, et saada õige pinge. Aga see võib muidugi suht raskeks minna, kuna keskväljavõte on kuskil ligipääsmatus kohas kindlasti. Seega tuleks niipalju maha kerida, et keskväljavõte nähtavale tuleks, siis uus väljavõte teatud arv keerde edasi teha ja siis uuesti see ülemine mähis tagasi kerida... pikk ja raske töö...
          Üks võimalus oleks ka muidugi mingi teise trafoga eest 220 poolt pinget langetada

          Comment

          Working...
          X