Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Takisti andmed (värvikood)

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Takisti andmed (värvikood)

Mõtlesin tegeleda ühe katkise võimendi elustamisega. Muud jupid olen suutnud leida, puudu veel need takistid. Kolm on alles, kolm on ära põlenud.
    Proovisin neid kalkulaatoreid mis annavad ringide järgi , aga ma ei tea isegi kummaltpoolt peaks vaatama

Niisiis helesinine korpus ja viis triipu. 1 punakas/pruunikas, 234 must ja siis vähe suurem vahe ja kuldne.

Vs: Takisti andmed.

Suurem vahe on näitab värvikoodi lõpupoolt.
    100x10astmes null oomi peaks siis olema, või kahega algav. Viimane rõngas on tolerants.

Comment

Vihjeks veel niipalju et tegemist on autovõimendi toiteplokiga. Kahjuks ühtegi mõõteriista pole.

Comment

100Ω ±5% kui esimene ring on pruun
        200Ω ±5% kui esimene ring on punane
        kas on pruun või punane, selle pead ise välja mõtlema.

Comment

Esmalt postitatud whiteshark poolt Vaata postitust
          Vihjeks veel niipalju et tegemist on autovõimendi toiteplokiga. Kahjuks ühtegi mõõteriista pole.
          Kui värvides oled kindel, siis proovi tabelarvutuses, kui palju tuleb 100*10^0 (kui esimene on pruun). Kae neid ka https://www.google.ee/search?q=resistor+color+marking .

Comment

Kuidas üldse ilma mõõteriistata saab midagi parandada? 5-6 euri eest saab odavama testri juba kätte.

Comment

Kui sul on olemas toimiv takisti, mis oleks nominaali teadasaamiseks vaja välja joota ja ära mõõta, ja sul pole testrit või mõõteriista, on ringide värvid viimane asi, mille pärast muret tunda.
              Ja üldse, mille tarbeks takisti oomiline väärtus vajalik on? Järgnevad arvutused pakuksid küll huvi.
              Erilahendused.
              PS või mail.

Comment

No eelmine kord ma jootsin vigased jupid välja, tellisin uued. Antud takistid aga jäid uued tellimata ja said mingist teisest vrakist võetud. Samuti oli seal samas parraleelset paar kondekat vähe punnis mis jäid ka vahetamata. Paar-kolm päeva täitsa tagus, aga siis viskas samast kohast suitsu välja.(Tegelikult puudus ka tagukaas, vb läks kuhugu vastu) Prooviks seekord siis vahetada kõik mis visuaalselt vigased on.

Miks? Ajaviiteks. Niisama. Kulu <10€

Järgnevad arvutused pakuksid küll huvi.
                Tore kui abivalmis inimesi on.

Comment

Kas sa teed tegemise pärast või tead, mida ja miks teed?
                  Mis muutub, kui saad teada, et takisti rõngaste järgi on 200 oomi?
                  Kui praegu süsteemis olev on ka 200, siis vahetada pole mõtet. Kuna sa mõõta (ju) ei saa, siis ostad uue, paned asemele, aga tolku ei midagi.
                  Kui on süsiks muutunud, siis räägi, mis eelneva või järgneva astmega teha plaanid.
                  Erilahendused.
                  PS või mail.

Comment

Väljendasin valesti. Need 3 on originaalid. Teisepoole 3 on aga söestunud. Sinna oleks vaja leida samasugused. Asi võis oll aka selles, et teisele poole ma alguses jootsin vale dioodi.
                    [img][/img]

Ega ma ise ka täpselt ei tea mis ma teen. Ükski elektroonik seda söestunud plaati tegemisse ei v6ta ja ega see otstarbekas polegi parandusse viia.

Comment

Suure tõenäosusega on need sama väärtusega, nii 3 korrasolevat kui kadunud 3tk.
                      Tee omal elu lihtsamaks ja jooda-mõõda.
                      Erilahendused.
                      PS või mail.

Comment

Väljendasin ennast jälle valesti. Kolm on alles, kolme vaja uut. Pärast vaja et kõik oleks ühes mõõdus.

Comment

Working...
                        X