Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Problemaatiline ksenoonlambi toiteplokk

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Problemaatiline ksenoonlambi toiteplokk

Niisiis, mul on juba pea paar aastat murelapseks üks kinoprojektori ksenoon lambi toiteplokk. Nimi on tal Videvox X3-140 ja ülesandeks on tal 380V kolmefaasilisest voolust teha stabiilne (pulsatsioonita) alalisvool (umbes 28V ja 140A) ehk siis toidab 4kW ksenoon pirni kaarleeki.
    Muidu võiks öelda, et töötab, aga asjal on sees automaatkaitse, mis vahel võtab kätte ja hakkab end välja pilduma. Ehituselt on sel kaitsel vedru sees, mis selle koheselt tagasi sisse lülitab. Sellist kiiret sisse-välja plõksimist saadab muidugi kole särisev heli ja vilkuv pirn. Siiani on seda häda saanud ilmnemisel hea obadusega ravitud.
    Kõikvõimalikud juhtmeühendused olen korduvalt üle käinud ja vajadusel korralikumalt kinnitanud, seega päris kehva üheduse süüks kuskil klemmi all ma seda asja ei ajaks. Kuna seadmes eriti ruumi sees pole käsi pidi asjatada, siis senini oli mulle märkamatuks jäänud üks turskem 220V ventikas, mis osutus mittetöötavaks. See on mul nüüd uus olemas ja ootab paigaldamist. Jahutab teine igavest prisket 12x12x30cm radikakolakat, mille küljes on mulle tundmatud detailid, mis on ilmselgelt selle kuuma allikaks. Need on siis esimesel pildil beeži plastikust katte sees/all. Teine pilt on siis seadme skeem, mille lugemisoskuses ma päris kindel pole. Võib tegemist olla dioodide D1, D2 ja D3'ega? Ning kas dioodid võivad ülekuumenemisel tuksi minna? Ehk kas mul oleks põhjust hakata neid välja lammutama ja asendama? Tänan.

Click image for larger version

Name:	Foto-0006v.jpg
Views:	1
Size:	360,3 KB
ID:	877514Click image for larger version

Name:	Foto-0009v.jpg
Views:	1
Size:	191,9 KB
ID:	877515

Vs: Problemaatiline ksenoonlambi toiteplokk

Need kuuma allikad on dioodid, skeemil D1...D3, kui jahutus töötab, ei tohiks probleeme olla.
    Aga kahtluse korral mõõda üle (3 faasiline sild), lattidel on "+" ja "-" ning üksikud otsad on vahelduva sissetulek.
    Dioodist pilt sarnane:
    Head susserdamist !

Comment

Tänan vastuse eest. Kruvisin need dioodid välja ja mõõtsin üle, paistavad korras olema. Panin tagasi omadele kohtadele.
      Nagu esimeselt fotolt näha, siis oli seal ka posu kollaseid kondekaid, mida skeemil ei ole. Olid seal juba enne minu kätte jõudmist.
      Fotolt ilmselt hästi aru ei saa, aga kõik need kondekad on üht otsa pidi sama lati küljes ja teisi otsi pidi siis sisse tulevate faaside küljes (2 kondekat per faas).
      Siin lingil on sama masina väiksema venna skeem http://www.filmsammler.de/bilder/vid...80_1_klein.jpg
      Sel joonisel on kondekad C4...C9, kuid minu skeemi lugemise oskuse järgi on need ühendatud nii, et igalt sisse tulevalt faasilt läheb üks "+" latile ja teine "-" latile.
      Et siis keegi seltsimees oli enne mind need minu masinasse paigaldanud, aga valesti? Panen tagasi nii nagu joonisel ja loodan parimat?

Comment

Palju lambil tunde on? See ei pruugi üldse mitte kaitse olla ega midagi ka mitte katki vaid lamp lihtsalt kustub, pinge tõuseb ja siis see "kaitse" lükkab kõrgepinge taha.
        Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Tunde palju pole, 250 kanti kõigest. Pirn näeb täiesti hea välja veel.

Comment

Kui probleem on ka teiste lampidega ja obadus aitab siis ilmselt jah viga mujal, aga lambid on kapriissed ja mõni hakkab juba 100h juures jukerdama, vahel aitab voolu juurde keeramine. Ja väljanägemine pole üldse süttimisega seotud, isegi täisti musta klaasiga isendid käivad eeskujulikult. Kui miski ühenduse viga siis võiks see ilmneda ka ilusti põleva lambi ajal togimisega. Külmaaerosooli võib ka proovida. Viga võib olla ka alaldist kaugemal, kuskil lambi ühendustes, korra katkeb, siis säde jälle ühendab. Nagu külmjoode. Sellises kohas ilmselt ka mutrid värvi muutnud.
            Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Working...
            X