Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Luminofoorlambi erinevused g24d versus g24q

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Luminofoorlambi erinevused g24d versus g24q

Tervist,

Soetasin omale portsu G24q pirne (4 piniseid) kuid mul kodus lamp on hoopis G24d (2 pinine). Mõningase googeldamise tulemusel sain teada, et minul kodus olev lamp G24d on magnetilise ballastiga, kuid G24q on elektroonilise ballastiga. Ma ei leidnud piisavalt infot, kas ja kuidas saaks elektroonilisele ballastile mõeldud pirni põlema läbi magnetilise ballasti... ühel on kaks pini, teisel neli, kuidas siis ühendama peaks?

Kahepinisel tuleb üks ots otse 220 pealt ja teine läbi trafo .. trafol peal kirjad L18D, 230V 50Hz. 18W, mA 220, lambda 0,5. kuidas sinna siis neljapinist järgi ühendama peaks?
    Andke andeks mulle minu lollid küsimused
    nagu mina annan andeks teile teie rasked vastused

Vs: g24d versus g24q

4 pinni/väljaviiku on minuteada neil mõlemal, lihtsalt ühel pole 2 tükki neist korpuse seest välja toodud, vaid nende külge on korpuse sees ühendatud starter. Eks sul tuleks nüüd kas starter eraldi muretseda (ei, ma ei oska sulle näpuga näidata, milline konkreetselt vajalik oleks, momendil guugeldada ka ei viitsi), koos sobiliku pesaga muidugi või vahetada ballast elektroonilise vastu.

E: http://www.lighting.philips.com/main...orescent-lamps
    Ehk siis midagi sellist. Peaks sobima võimsusega (18W, nagu ma aru sain?) ja olema 230V pingele (tavaliselt juures märge "single" ehk siis juhuks kui ballasti taga on vaid 1 lamp), mitte 115V pingele (tavaliselt juures märge "series", kuigi endiselt võib ilutseda kõrval 230V). Need väiksema 115V pingega (series) on mõeldud juhuks kui ballasti taha on ühendatud 2 lampi/toru järjest ehk siis sinule ei sobi.
    viimati muutis kasutaja A.S.; 02 m 2015, 22:44.

Comment

Vs: g24d versus g24q

Lammutasin ühe mittetöötava kahepinise lahti, seal sees tõepoolest on klaasist potike ja sellega paralleelselt kondekas. Teen sellest adapteri eks näis kas hakkab toimima.
      Tänud info eest.

EDIT:

Läkski põlema. Toimib!
      viimati muutis kasutaja weardow; 03 m 2015, 09:39.
      Andke andeks mulle minu lollid küsimused
      nagu mina annan andeks teile teie rasked vastused

Comment

Working...
      X