Oli siin idee mul, kust saada akutrellile toiteplokki. Katsetasin üht nõrgemat 300W plokki, 12V 11A peal kirjas. See vaeseke lülib kohe välja kui äkiliselt akutrelli käimagi paned. Võtsin võimsama, 12V 15A. Võtsin +5V pealt tagasiside ära ja panin tagasiside ainult +12V peale. Kannatas isegi puurida, aga kruvi keeramisel jälle toide väljas.
Nüüd mõtlen, et akutrellil see max vool läheb ülisuure koormusega ikka korralikult lakke. Tuleks ATX ploki korralikult ümber teha.
Kas keegi siit on loomkatseid nendega teinud? Et kui ülekoormuse ahela nõrgemaks lasta, mis ahelad järgi hakkavad esimesena andma?
Põhiliselt ongi ju võrgupoolel võimsustransid, siis trafo ja edasi sekundaarpoolel dioodid. Jahutusradikad ka loomulikult.
Mul siin 50+ toiteplokki + juppe palju, peaks midagi tõsisemat korda saatma .
Niipalju kui kunagi nende plokkidega mängitud sai, siis väike oops ja võrgupoolel transid kergelt lasevad suitsu välja. Kuigi siis olid katsed lahjade ja odavate codegenidega ka, 200-250W-stega.
Hakkan vaikselt skeeme uurima.
Nüüd mõtlen, et akutrellil see max vool läheb ülisuure koormusega ikka korralikult lakke. Tuleks ATX ploki korralikult ümber teha.
Kas keegi siit on loomkatseid nendega teinud? Et kui ülekoormuse ahela nõrgemaks lasta, mis ahelad järgi hakkavad esimesena andma?
Põhiliselt ongi ju võrgupoolel võimsustransid, siis trafo ja edasi sekundaarpoolel dioodid. Jahutusradikad ka loomulikult.
Mul siin 50+ toiteplokki + juppe palju, peaks midagi tõsisemat korda saatma .
Niipalju kui kunagi nende plokkidega mängitud sai, siis väike oops ja võrgupoolel transid kergelt lasevad suitsu välja. Kuigi siis olid katsed lahjade ja odavate codegenidega ka, 200-250W-stega.
Hakkan vaikselt skeeme uurima.
Comment