Alustame siis taustast: soov on teha toide mikrokontrollerile, mis hakkab elutsema mootorratta süütemängu juures. Seega tegelikult peab arvestama sellega, et toide mida saan on läbu täis. Hetkel on pardatoide 6V (mõte on hiljem 12V peale viia). Ja muidugi ei saa unustada, et starteri kasutamise hetkel on pingelang ka korralik. Samas kui generaatori pingeregulaatoriga midagi peaks juhtuma, siis pardapinge võib olla suurem, kui 15V (kui kasutusele läheb 12V süsteem). Samuti omab tähtsust võimalikult väheste komponentide arv ning vibratsiooni kindlus. Temperatuur vast nii hullult rolli ei mängi (alla 5C ei usu, et kasutab ratast).
Peas on erinevaid mõtteid läbi käinud: zeneriga lahendused ja lin. reguga (LDO). Kuid kõigil neil on omad vead.
Hetkel mõtlen siis step-down ja step-up'i peale. Ehk siis alguses laseks 3.3V peale ja siis tõstaks 5V peale. Voolu ei pea palju olema, ~200mA on rohkem kui küll (palju see AVR kivikene ja hallid andurid ikka tarbivad).
Kuid minu mõte on nüüd selline, et järsku annab teha paremini (ja ehk mingi ühe kivi lahendus?!?).
Peas on erinevaid mõtteid läbi käinud: zeneriga lahendused ja lin. reguga (LDO). Kuid kõigil neil on omad vead.
Hetkel mõtlen siis step-down ja step-up'i peale. Ehk siis alguses laseks 3.3V peale ja siis tõstaks 5V peale. Voolu ei pea palju olema, ~200mA on rohkem kui küll (palju see AVR kivikene ja hallid andurid ikka tarbivad).
Kuid minu mõte on nüüd selline, et järsku annab teha paremini (ja ehk mingi ühe kivi lahendus?!?).
Comment