Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Esimene skeem

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Esimene skeem

Tere

Vabandan kohe ette ära, et olen ise õppija ja kõik ei pruugi olla päris korrektne, aga Teie tagasiside on mulle oluline!
    1. Kas see skeem on joonistatud selgelt? On see arusaadav ja loetav? Ideid?
    2. Milline patarei sinna sobib? Mis ma pean arvesse võtma, patarei valimisel? Patarei peaks kestma hästi kaua, nii palju kui ma õppisin peaks see valem olema patarei mahtuvus (mAh) / vooluringi voolutugevusega (mA) * 0,7
    3. Kas voolutugevuse arvutamist saan ma läbi viia multimeetriga või pean selle arvutama võttes arvesse rööp/jada ühenduse reegleid, kuigi mulle tundub, et see on kõik ühendatud rööbiti.

NB! [PARANTATUD VERSIOON!]

Palun suhtuda mõistvalt
    Ette tänades,
    Kevin
    viimati muutis kasutaja kevin3220; 04 m 2015, 22:37.

Vs: Esimene skeem

Ei ole selge, sellest bt modulist ei sobi juhet läbi joonistada. 220VAC ei sobi kujutada patareina. Tõsta asju nii ümber et kõik plussjuhid jääks ülespoole ja miinused alla.
    Patareiks sobib akupank, annab 5V välja ja käib kauem kui suvaline patarei poeriiulist.
    Voolu mõõdad ise erinevates töörezhiimides.
    Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Esmalt postitatud elukaz poolt Vaata postitust
      Ei ole selge, sellest bt modulist ei sobi juhet läbi joonistada. 220VAC ei sobi kujutada patareina. Tõsta asju nii ümber et kõik plussjuhid jääks ülespoole ja miinused alla.
      Patareiks sobib akupank, annab 5V välja ja käib kauem kui suvaline patarei poeriiulist.
      Voolu mõõdad ise erinevates töörezhiimides.
      Tõepoolest see ei sümbol ei näita vahelduvvoolu, aga seda sümbolit ma ei leidnud. Teen uue nii pea kui võimalik, aitäh sulle tagasiside eest!

Comment

See LED1 on ka natuke ohtlik lahendus.
        Selline seade kannatab ainult mõni voldi pinget ja
        eeldab ka voolu piiramist.
        220V lülitamisel kõlab pauk ja tõuseb suitsupilv.

Comment

Esimene skeem

Esmalt postitatud A.R. poolt Vaata postitust
          See LED1 on ka natuke ohtlik lahendus.
          Selline seade kannatab ainult mõni voldi pinget ja
          eeldab ka voolu piiramist.
          220V lülitamisel kõlab pauk ja tõuseb suitsupilv.
          Vabandan ja, tahtsin tegelikult teist pilti panna Selle ledi asemel oleks obinud see (X) sümbol ehk tarviti sümbol, aga ei leidnud. Teen uue joonise nii pea kui võimalik. Aitäh

Kuidas see parandatud versioon tundub?
          viimati muutis kasutaja Scott; 05 m 2015, 04:53. Põhjus: 2 kokku

Comment

Ei tuntu parem väga.
            Kas BT toide on viis kuni kolm volti?
            Kui esimene skeem ja nii edasi, kas sa midagi lihtsamat alustuseks ei taha proovida? Äkki olemasolev võiks olla... teine, kolmas.
            Mõni kontrollerivaba, patarei, pirnid, lülitid, mootorike...
            Saaks tunnetuse üsna mõnusasti kätte.
            Erilahendused.
            PS või mail.

Comment

Mida see skeem tegema/juhtima peab? NC, NO, RX, BT, TX klemmid on mis?
              Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

Comment

Esimene skeem

Esmalt postitatud W@ldur poolt Vaata postitust
                Ei tundu parem väga.
                Kas BT toide on viis kuni kolm volti?
                Kui esimene skeem ja nii edasi, kas sa midagi lihtsamat alustuseks ei taha proovida? Äkki olemasolev võiks olla... teine, kolmas.
                Mõni kontrollerivaba, patarei, pirnid, lülitid, mootorike...
                Saaks tunnetuse üsna mõnusasti kätte.
                Tõsi, BT nimipinge 3.3-5V. See ei tundu mu jaoks eriti raske, sest praktikas asi töötab Arduinoga, aga arduinol on mul USB toide. Ma tahan arduino asemel ATTINY85 panna, aga ma ei suuda arvutada, milline toide sobiks. Olen ka mingeid lihtsamaid skeeme teinud. Aga mõtlesin see kord seda teha. Mis mu skeemis valesti?

Esmalt postitatud martk poolt Vaata postitust
                Mida see skeem tegema/juhtima peab? NC, NO, RX, BT, TX klemmid on mis?
                NC on normally closed
                NO on normally open
                RX ja TX on lihtsalt serial pin-id
                BT tähistab bluetooth moodulit
                viimati muutis kasutaja Scott; 05 m 2015, 22:21. Põhjus: järjestikpostitused kokku

Comment

Vs: Esimene skeem [Parantatud skeem]

Esmalt postitatud kevin3220 poolt Vaata postitust
                  3. Kas voolutugevuse arvutamist saan ma läbi viia multimeetriga või pean selle arvutama võttes arvesse rööp/jada ühenduse reegleid, kuigi mulle tundub, et see on kõik ühendatud rööbiti.

Palun suhtuda mõistvalt
                  Ette tänades,
                  Kevin
                  Multimeeter on mõõteriist, mitte arvuti-kalkulaator! Pinge valitakse vastavalt kasutatud skeemielementidele! Voolud tulenevad koormustest! Kasutatava võimsuse hulk on määrav (energia allikaks on ka patarei, aku ja see on ainuke, mis kas on olemas, jätkub või ei jätku? Kasutatavad pinged ja voolud on muudetavad, muundatavad!
                  viimati muutis kasutaja Scott; 05 m 2015, 22:22. Põhjus: ei ole vaja kõike tsiteerida !!!

Comment

Esmalt postitatud rainadov poolt Vaata postitust
                    ; Multimeeter on mõõteriist, mitte arvuti-kalkulaator! Pinge valitakse vastavalt kasutatud skeemielementidele! Voolud tulenevad koormustest! Kasutatava võimsuse hulk on määrav (energia allikaks on ka patarei, aku ja see on ainuke, mis kas on olemas, jätkub või ei jätku? Kasutatavad pinged ja voolud on muudetavad, muundatavad!
                    Aga ikkagi, kas skeem on nüüd arusaavad? Või mis peaksin veel parandama? Kas see on okei tähistada nimipinged/voolutugevused skeemis?
                    Mis patareid te siis ikkagi soovitate?

Comment

Jah nüüd on skeem palju paremini loetav, keera attiny veel 90 kraadi ja ongi hea. Mis tänu sellele silma torkab, see BT ei tee muud kui laseb kohe tossu välja. Või peaks seal mingit muud tingmärki kasutama.

Mis need punased ja rohelised tähendavad?

Comment

Esmalt postitatud elukaz poolt Vaata postitust
                        Jah nüüd on skeem palju paremini loetav, keera attiny veel 90 kraadi ja ongi hea. Mis tänu sellele silma torkab, see BT ei tee muud kui laseb kohe tossu välja. Või peaks seal mingit muud tingmärki kasutama.

Mis need punased ja rohelised tähendavad?
                        Hmm, ma ei oskagi selle BT tingimärgi kohta midagi targemat öelda, kui vaid seda, et ma ei leidnud internetist midagi sobivat ja ma ei taha sinna midagi väga keerulist ka panna. See programm nimega "Fritz" vms, mida ma kasutan, annab sellise asja BT mooduli tingmärgiks .

Comment

Joonista lihtsalt kast kuhu neli juhet sisse läheb. Igal tingmärgil on oma tähendus ja praegu on joonistatud otse toitesse ühendatud mähis mis ei tee muud kui põletab voolu.

Patarei kestvus sõltub palju releest ja selle rakenduse ajast.

Comment

Working...
                          X