Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Softstart controller 40A 12V ventilaatorile?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Softstart controller 40A 12V ventilaatorile?

Kes ehitaks või teeks kasvõi skeemi kontrollerile, mis suudaks sujuvalt (ütleme u. 2sek jooksul) käima tõmmata ~40A, 12V autoventilaatori?
    Googeldades ei tulnud välja ühtegi sobivat lahendust.
    Neid PWM kontrollereid on terve Ebay täis aga mul pole pöördeid vaja muuta. Kas saab mõnda sellist kuidagi modida, et poteka asemele ehitada mingi automaatne lahendus?

viimati muutis kasutaja anryo; 20 m 2016, 20:31.

Vs: K: Softstart controller 40A, 12V ventilaatorile?

Esmalt postitatud anryo poolt Vaata postitust
    Kes ehitaks või teeks kasvõi skeemi kontrollerile,
    mis suudaks sujuvalt (ütleme u. 2sek jooksul) käima tõmmata ~40A, 12V autoventilaatori?
    Neid PWM kontrollereid on terve Ebay täis aga mul pole pöördeid vaja muuta.

Kas saab mõnda sellist kuidagi modida, et poteka asemele ehitada mingi automaatne lahendus?
    Kas see "suudaks sujuvalt käima tõmmata" ei tähenda et pöörded aeglaselt kasvavad?

Võimalik on panna mikroprotsessor potet pöörama või siis pimget välja ajama.
    Või tegema seda PWM signaali.
    Kas üks, kaks või kolm faasi.
    Või alalist.
    Nagu vaja on.

Comment

Esmalt postitatud A.R. poolt Vaata postitust
      Kas see "suudaks sujuvalt käima tõmmata" ei tähenda et pöörded aeglaselt kasvavad?
      Just seda ongi tarvis. Muid funktsioone ei vajagi.

Comment

Selleks piisab 4 jalaga mikrost.
        Pluss, miinus,
        ots mis ütleb "Mine käima või jää seisma" ja
        Siis see PMW ots.

Kui on suurem kivi, saab ka natuke targemini teha.
        Näiteks saab ka potekat jälgima panna, kui tahtmist on.

Comment

No vot - aga mina sellist vigurit teha ei oska. On vabatahtlikke?

Comment

Vs: Softstart controller 40A 12V ventilaatorile?

Esimeses postis pildil olev jupstükk omab juba soft start lülitust. Päris kahte sekundit vist ei ole, aga 1 kindlasti.

Comment

Esmalt postitatud virgonur poolt Vaata postitust
              Esimeses postis pildil olev jupstükk omab juba soft start lülitust. Päris kahte sekundit vist ei ole, aga 1 kindlasti.
              Näed seda pildi järgi või on sul isiklik kogemus? Kas seda aega saaks ka muuta mõne(de) juppide väljavahetamisega, kui vaja?

Comment

Miks ei sobi lülitada neid ventilaatoreid nii nagu nad on mõeldud?

Kui seal skeemis on kiiruse muutmise nupp, siis seda keerates saab teha
                "manuaalse" softstardi.

Diood ja kondensaator sobivas kohas saab ka venitamisega hakkama.
                Kuhu ta pääseb.

Comment

"Manuaalne" režiim ei sobi, sest ventilaatoreid juhib auto aju, mis suudab kahjuks vaid "on/off" öelda ja kuna vent on aga võimas, siis tekitab ta päris tugeva pingelangu, mis omakorda segab suht tundliku pickup-ahela tööd ja mootor kipub vahele jätma või isegi välja surema neil hetkedel.
                  Kogu auto el. süsteem on küll korrastatud, 180A geneha, kahe aku ja lisakaabeldusega, kuid sellest ikkagi ei piisa.
                  Ühesõnaga - ma saan aru, et võin Ebayst selle jublaka ära osta ja siis kohapeal selgub, kas viivitus on piisav. Ja kui vaja, siis saab ka modida ise.
                  Õige?

Comment

Kas see on ainus selline auto põhjapoolkeral?
                    Kuidas teised hakkama saavad?

Comment

Näed seda pildi järgi või on sul isiklik kogemus?
                      Kogemus. Olen selliseid laste elektrimootoriga autode ja ATVde peale pannud. 24V 40Ah akude ja 800W mootori vahel ei ole veel alla vandunud. Aga kui ainult soft starti vaja ja kõik ülejäänu on mittevajalik, siis ehk on lihtsamaid võimalusi.

Comment

Esmalt postitatud virgonur poolt Vaata postitust
                        Kogemus. Olen selliseid laste elektrimootoriga autode ja ATVde peale pannud. 24V 40Ah akude ja 800W mootori vahel ei ole veel alla vandunud. Aga kui ainult soft starti vaja ja kõik ülejäänu on mittevajalik, siis ehk on lihtsamaid võimalusi.
                        Noh, õnneks on sellise hind kusagil $15, seega need mittevajalikud funktsioonid ka tükki küljest ei võta. Oskad sa ehk mingi kindla jupi linki anda, mille sa ise ostsid ja mis omab sellist "softstart" omadust? Tahaks kindla peale välja minna, kui tellimiseks läheb, sest Hiinast tuleb see ikka paar nädalat ja tobe oleks alles kohapeal veenduda, et ei tööta nii nagu vaja.

Esmalt postitatud A.R. poolt Vaata postitust
                        Kas see on ainus selline auto põhjapoolkeral?
                        Noh - selline auto, mootori ja aju kombinatsioon on ainuke maailmas, seega teistel ilmselt täpselt sellist probleemi ei ole...
                        Eks neil spets auto "electric fan controllereid" on paljudel tootjatel, kuid kõik on nö "autonoomsed" oma temp andurite jms. mida mul vaja pole ja mille eest maksta nagu ka ei tahaks, sest nende hinnad on sinna $150...$200 kanti.
                        Mul oleks vaja kontrollerit, millel oleks kaks funktsiooni:
                        - muutub aktiivseks 30sek peale auto käivitamist
                        - omab "softstart" funktsiooni.
                        Kui esimene on lahendatav lihtsa timeriga (mis on mul juba olemas), siis teisega on keerulisem, nagu eespoolt lugeda võib.
                        Mootori vahelejätmise probleemi lahendaks ilmselt ka kogu süütepoole ringiehitamine, aga see ei ole praegu veel võimalik. Samas, suurele pingelangule see ikkagi lahendust ei tooks.

PS. Auto on muidu selline:http://www.usaraud.ee/?id=5_5_20_2076

Comment

Noh, õnneks on sellise hind kusagil $15,
                          Kui see ise kokku panna siis saab natike tarkust juurde ja järgmine kord on lihtsam.
                          Saaks ka alguse ootamise samasse karpi panna.
                          Hind tuleb jah sinna kanti.
                          Noh - selline auto, mootori ja aju kombinatsioon on ainuke maailmas,
                          seega teistel ilmselt täpselt sellist probleemi ei ole...
                          Kahju, muidu oleks võinud tellida paar tikutopsi mahtuvat plaati
                          ja oleks saanud mitme inimese häda ära.
                          See oleks nii pisike plaat et isegi tavaline Eagle teeb ära.

Aga miks peaks elu lihtne olema.

Comment

No ma jätaks selle tegemise kellelegi teisele, kel on paremad oskused - või kui sa oleksid ise valmis tegema, siis võiksime hinnas juba privas edasi rääkida. Ma ei tea isegi, misasi see "Eagle" on...
                            Minu poolt oleks valmisolek olemas.

Comment

Ma ei tea isegi, misasi see "Eagle" on...
                              Mina pakkusin et õpid, teed ja saad teada mis ja kuidas.

Sellise tegemise juures on alati probleem et ei tule välja ja pead midagi muutma.
                              Aga järgmine kord oled targem.

Oli üks voltmeetrite tegemise õpetamise idee. Natuke susiseb.
                              Selline seade - mikroprotsessor, programm, vooluregulaator, jahutus,
                              võiks ka olla sobiv õppimiseks.
                              ____
                              Eagle on selline vabavaraline trükkplaadi joonistamise programm.
                              Tal on vabavaras piiratud plaadi suurus aga kui natuke mõelda siis ...

Comment

Working...
                              X